Marcel Ciolacu, discuție cu premierul desemnat Nicolae Ciucă. "Vorbim de un armistiţiu politic". Condițiile impuse de PSD pentru a vota un guvern minoritar

Sambata, 23 Octombrie 2021, ora 17:17
7730 citiri
Marcel Ciolacu, discuție cu premierul desemnat Nicolae Ciucă. "Vorbim de un armistiţiu politic". Condițiile impuse de PSD pentru a vota un guvern minoritar
Ciolacu propune ”un armistiţiu politic ca să depăşim situaţia pandemiei şi a problemelor din energie” FOTO Facebook/ Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut sâmbătă, 23 octombrie, o discuţie telefonică cu premierul desemnat, Nicolae Ciucă.

În cadrul discuției, şeful social-democraţilor a subliniat necesitatea gestionării urgente a pandemiei. Ciolacu propune ”un armistiţiu politic ca să depăşim situaţia pandemiei şi a problemelor din energie”, PSD fiind dispus să susţină Guvernul Ciucă până la 1 februarie 2022. ”În cazul în care PSD decide să susţină un guvern minoritar, acest lucru nu se poate face decât pe o perioadă limitată de timp”, a declarat Ciolacu.

”Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut sâmbătă, 23 octombrie 2021, o convorbire telefonică cu prim-ministrul desemnat, Nicolae Ciucă. În cadrul discuţiei, preşedintele Marcel Ciolacu a subliniat că prioritatea absolută a oricărui Guvern trebuie să fie gestionarea eficientă a pandemiei, astfel că i-a solicitat premierului desemnat un plan concret de măsuri pe termen scurt pentru reducerea infectărilor şi a deceselor cauzate de COVID-19”, a transmis, sâmbătă, PSD, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului, preşedintele PSD i-a transmis prim-ministrului desemnat că aşteaptă programul de guvernare, cu aplicabilitate până în februarie 2022, dar şi măsurile pentru stoparea declinului economic.

”În acest sens, preşedintele Marcel Ciolacu i-a cerut premierului desemnat să includă în programul de guvernare cele 10 măsuri urgente propuse de PSD în domeniul sanitar, economic şi social. O discuţie mai aprofundată pe marginea programului de guvernare, a planului sanitar şi a măsurilor economice urmează să aibă loc în cadrul unei întâlniri care va fi stabilită în zilele următoare”, a mai transmis PSD.

Întrebat, sâmbătă, de ce a impus termenul de 1 februarie, Marcel Colacu a explicat: ”Noi vorbim de un armistiţiu politic ca să depăşim situaţia pandemiei şi a problemelor din energie. Nu s-a vorbit niciodată despre învestirea unui guvern pe următorii 3 ani de zile”.

”Eu nu cer nimănui să îmi promită nimic. Eu am spus foarte clar: în cazul în care PSD decide să susţină un guvern minoritar, acest lucru nu se poate face decât pe o perioadă limitată de timp. Cel mult până la 1 februarie. Cred în continuare că România nu are nevoie în acest moment de un guvern minoritar. România are nevoie de un guvern stabil prin ce criză trece, ce răscruce de drumuri e în acest moment România”, a adăugat liderul PSD.

Întrebat dacă ar putea PSD să intre la guvernare, Ciolacu a precizat că nu s-a discutat acest aspect deocamdată.

”Să vedem care este programul de guvernare, care sunt măsurile, dacă pot fi încadrate cele 10 măsuri ale PSD şi care sunt timpii de implementare ale acestor măsuri, fiindcă nu vorbim de politică, ci de priorităţile românilor. Acum suntem în cu totul şi cu totul altă logică”, a mai afirmat Ciolacu.

Ce pregătește Nicolae Ciucă pentru Sebastian Burduja, care voia Primăria Capitalei: ”Cetăţenii l-au recomandat în sondaje"
Ce pregătește Nicolae Ciucă pentru Sebastian Burduja, care voia Primăria Capitalei: ”Cetăţenii l-au recomandat în sondaje"
După anunțurile PNL și PSD conform cărora nici Gabriela Firea și nici Sebastian Burduja nu vor candida din partea celor două partide la Primăria Capitalei, președintele PNL a găsit deja o...
Simion, acuzații grave spre Ciolacu privind interdicțiile de a intra în Moldova și Ucraina: ”Minte poporul român cu nerușinare”
Simion, acuzații grave spre Ciolacu privind interdicțiile de a intra în Moldova și Ucraina: ”Minte poporul român cu nerușinare”
Liderul partidului Alianţa pentru Unirea Românilor George Simion l-a acuzat pe prim-ministrul Marcel Ciolacu că a „'minţit cu neruşinare poporul român”, atunci când a „reciclat”...
#marcel ciolacu, #nicolae ciuca, #guvern, #guvern minoritar , #stiri Marcel Ciolacu