Marcel Ciolacu susține că PSD nu dorește să intre la guvernare, dar adaugă că e nevoie de „un guvern stabil, nu unul minoritar”

Luni, 25 Octombrie 2021, ora 10:55
2486 citiri
Marcel Ciolacu susține că PSD nu dorește să intre la guvernare, dar adaugă că e nevoie de „un guvern stabil, nu unul minoritar”

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat luni, 25 octombrie, la sediul central al partidului, că nu se pune problema în acest moment ca PSD să intre la guvernare şi nici nu au existat discuţii în acest sens.

”Priorităţile românilor nu sunt nici crizele politice, şi ştim cine le-a provocat, USR şi PNL. Cred că priorităţile rămân facturile la energie şi pandemia. În acest moment, PSD nu a avut negocieri de a intra la guvernare sau de a nu intra la guvernare. Singura discuţie a fost cu premierul desemnat, căruia i-am trimis cele zece priorităţi ale PSD, eventual să le prindă în Programul de Guvernare şi rămânând ca domnia sa să ne trimită programul de guvernare, cât mai repede”, a spus Ciolacu.

Preşedintele PSD a arătat că nu a avuit nicio discuţie ca PSD să intre la guvernare şi a precizat că aşteaptă răspunsul premierului desemnat, la propunerile PSD, cu care a avut o discuţie telefonică.

”Una dintre cele mai preferate emisiuni ale mele era cea cu copiii spun lucruri trăznite. Se pare că şi când eşti om mare şi când ai de-a face cu o Românie la răscruce, alţii spun lucruri trăznite”, a comentat Ciolacu, despre informaţiile potrivit cărora Florin Cîţu nu doreşte un guvern asumat PNL-PSD.

Ciolacu a mai spus că PSD nu poate negocia cu PNL, ţinând cont de decizia liberalilor că nu vor colabora cu PSD dar a precizat că social-democraţii sunt obligaţi să discute cu premierul desemnat.

”România are nevoie de un guvern nu minoritar, ci de un guvern stabil, pentru toate crizele pe care le are de confruntat”, a declarat Ciolacu, arătând că în caz contrar, trebuie să se revină la popor, pentru alegeri anticipate.

Întrebat cum ar trebui să arate acest guvern stabil, Ciolacu a precizat că acest lucru trebuie întrebat preşedintele Klaus Iohannis.

Despre decizia PSD privind susţinerea Guvernului Ciucă, Marcel Ciolacu a spus: ”Am spus că e nevoie de un guvern stabil, momentan se discută despre un guvern minoritar, noi am spus că vorbim despre un guvern până la 1 februarie, deja se aude că va fi un program de guvernare pe trei ani de zile. Haideţi să vedem programul”.

”Pe mine nu mă interesează nicio funcţie, nici la Cameră nici la Guvern, îmi e de ajuns funcţia de preşedinte al PSD”, a mai arătat Ciolacu, despre informaţiile privind preluarea preşedinţiei Camerei Deputaţilor de către PSD.

Citeste si:
Ciolacu, atac subtil la PNL: "PSD repară dezastrul altor guvernări. Au fost 2 ani pierduţi"
Ciolacu, atac subtil la PNL: "PSD repară dezastrul altor guvernări. Au fost 2 ani pierduţi"
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat joi, 25 noiembrie, în plenul Parlamentului, la votul pentru învestirea Guvernului Ciucă, că social-democraţii au fost nevoiţi să ia o decizie...
PSD a decis să permită PNL prima conducere rotativă a Guvernului. Marcel Ciolacu, propunerea partidului de premier SURSE
PSD a decis să permită PNL prima conducere rotativă a Guvernului. Marcel Ciolacu, propunerea partidului de premier SURSE
Liderii social- democrați au decis ca Marcel Ciolacu să fie propunerea de premier cu care partidul va merge la Cotroceni, susțin surse politice pentru ziare.com. De asemenea, PSD acceptă...