PSD e divizat în trei tabere. Ciolacu ar vrea să-l voteze pe Ciucă, dar se opune partidul - surse

Luni, 25 Octombrie 2021, ora 13:59
11178 citiri
PSD e divizat în trei tabere. Ciolacu ar vrea să-l voteze pe Ciucă, dar se opune partidul - surse
Președintele PSD Marcel Ciolacu se teme că ar putea fi acuzat de blat cu Iohannis FOTO Facebook / Marcel Ciolacu

Liderul PSD Marcel Ciolacu a propus ca social-democrații să voteze guvernul Ciucă, însă liderii din teritoriu s-au opus.

Unii baroni au cerut ca PSD să intre la guvernare pe față cu PNL, iar alții vor să rămână în opoziție cu scopul de a câștiga toate alegerile în 2024. Marcel Ciolacu se teme că va fi acuzat de blat cu Iohannis, susțin surse politice pentru ziare.com.

Marcel Ciolacu le-a propus colegilor de partid ca PSD să voteze guvernul Ciucă pe o perioadă determinată: 6 luni. În primăvară, Ciucă să fie înlăturat, iar PSD să încerce formarea unei majorități parlamentare. Însă lideri cu greutate și partidului, printre care Sorin Grindeanu, Vasile Dîncu, Mihai Tudose și Paul Stănescu, nu vor să voteze alături de PNL. “Nu e sigur că o moțiune de cenzură va trece în primăvară. Totul depinde de USR. Guvernul Ciucă ar putea rezista până în 2024. Și atunci ce facem? Decontăm și noi guvernarea alături de PNL?”, se întreabă, retoric, unul dintre liderii PSD.

Alți baroni locali, cel mai vocal fiind Dumitru Buzatu, au cerut ca PSD să rămână în opoziție, unde crește constant. “Cea mai bună mișcare ar fi să-i împingem pe cei din PNL să refacă alianța cu USR. Ei au provocat criza, ei s-o rezolve. PSD n-ar trebui să se amestece. Miza pentru noi e anul 2024”, a susținut unul dintre parlamentarii social-democrați în ședința PSD.

Au fost și voci în partid care au cerut intrarea la guvernare alături de PNL și UDMR pentru a avea acces la banii din PNRR și PNDL. De altfel, Marcel Ciolacu a cerut ministere la discuțiile cu liderii PNL, însă a fost refuzat de Cîțu și Vîlceanu. Florin Cîțu încearcă să se țină departe de PSD.

Potrivit surselor citate, Marcel Ciolacu se teme că partidul îl va acuza de blat cu Iohannis dacă va impune un vot în favoarea guvernului Ciucă. Pe de altă parte, sondajele comandate de PSD arată că societatea așteaptă soluții de la social-democrați, nu doar război politic.

Marcel Ciolacu, vizită în Bavaria, chiar în ziua primului meci al României la Campionatul European
Marcel Ciolacu, vizită în Bavaria, chiar în ziua primului meci al României la Campionatul European
Premierul Marcel Ciolacu va efectua luni, 17 iunie, o vizită oficială în Bavaria, în contextul marcării a 25 de ani de relaţii bilaterale româno-bavareze. Ciolacu va participa și la meciul...
Ciolacu nu vrea prezidențialele în decembrie. "Dacă vrem să mergem cu şmecherie, şmecheria se opreşte la poarta Palatului Victoria"
Ciolacu nu vrea prezidențialele în decembrie. "Dacă vrem să mergem cu şmecherie, şmecheria se opreşte la poarta Palatului Victoria"
Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat vineri, 14 iunie, clar și răspicat, că, pentru el ca premier, varianta mutării alegerilor prezidenţiale în luna decembrie nu este valabilă....
#Marcel Ciolacu PSD, #Presedinte PSD, #investire guvern ciuca, #scandal PSD, #tensiuni PSD, #baroni PSD , #stiri Marcel Ciolacu
  1. Se ascut cuțitele în Coaliție. Lider PSD: ”Dragoste cu sila nu există”
  2. Ponta, nou atac la Iohannis: „Ce a cerut România, în afară de un loc de muncă pe persoană fizică?”
  3. AEP intervine în scandalul acuzațiilor de fraudă la vot. Care este diferența voturilor nule față de alegerile precedente
  4. Președintele Italiei la București: Ținem foarte mult ca România să intre pe deplin în spaţiul Schengen
  5. Eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan, reales în funcţia de vicepreşedinte al grupului PPE din Parlamentul European
  6. Iohannis: Prezidenţialele pot fi în septembrie-noiembrie. Dacă se vrea altceva, trebuie schimbată legislaţia şi este târziu
  7. Mircea Geoană ar fi folosit însemnele NATO pentru a se promova drept candidat la alegerile prezidențiale
  8. Un lider PNL cere plecarea PSD din Guvern și reluarea colaborării cu USR, inclusiv la prezidențiale: „Candidatul trebuie să fie anti-PSD”
  9. Klaus Iohannis, despre funcțiile înalte la nivelul UE: Nu este posibil ca vreun stat membru să fie ignorat. Dacă s-ar întâmpla, ar trebui corectat
  10. Iohannis anunță când va da lămuriri despre candidatura sa la NATO după ce și-a pierdut complet sprijinul. “Un non-răspuns și o amânare”