Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cine este Marcel Ciolacu, vicepremierul fara portofoliu care s-ar fi pozat cu Hayssam

Miercuri, 28 Iunie 2017, ora 18:53
6298 citiri
Cine este Marcel Ciolacu, vicepremierul fara portofoliu care s-ar fi pozat cu Hayssam
Foto: Facebook / Marcel Ciolacu

Presedintele PSD Buzau, deputatul Marcel Ciolacu, propus "vicepremier cu probleme speciale", este membru fondator al PSD si a ocupat pe rand toate functiile la nivelul organizatiei de tineret, organizatiei municipale si organizatiei judetene a PSD Buzau.

Conform CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputatilor, Ciolacu a absolvit in 1995 Facultatea de Drept a Universitatii Ecologice din Bucuresti si are un masterat in managementul finantelor publice, obtinut in 2012 la SNSPA. El cunoaste doua limbi straine, franceza si engleza.

Ciolacu a fost, de-a lungul timpului, consilier local, consilier judetean, dar si prefect interimar intre lunile noiembrie si decembrie 2005, atunci cand prefectul in functie, fostul senator Ion Vasile, s-a autosuspendat pentru a putea candida la Parlament.

Intre anii 2008 - 2012, Marcel Ciolacu a fost viceprimar al municipiului Buzau, iar in anul 2012 a castigat primul mandat de deputat, fiind ales in Colegiul uninominal 7 care cuprindea municipiul Buzau si patru comune adiacente, invingandu-l la scor pe deputatul Cezar Preda.

In anul 2013, Marcel Ciolacu a fost desemnat consilier onorific al lui Victor Ponta, iar la inceputul lui 2015 a devenit secretar al Camerei Deputatilor, functie pe care o ocupa si in prezent.

Din 2017, este lider de grup al deputatilor PSD.

In ce scandaluri a fost implicat

Marcel Ciolacu a fost implicat, de-a lungul timpului, in doua mari scandaluri care au iesit la iveala la mai multa vreme dupa ce au avut loc.

Unul dintre acestea se refera la participarea sa la o partida de vanatoare alaturi de Omar Hayssam, care s-ar fi petrecut in Muntii Buzaului in anul 2002. La acea vreme, prefect al judetului Buzau era presedintele PSD Buzau Ion Vasile, a carui amicitie cu Omar Hayssam era de notorietate, Hayssam fiind si proprietarul celei mai mari fabrici de lemn de pe Valea Buzaului, Foresta Nehoiu. Ciolacu, care era mana dreapta a lui Ion Vasile, apare intr-o fotografie alaturi de Omar Hayssam si de seful Directiei Silvice Buzau, Cornel Pitis. Marcel Ciolacu a sustinut ca grupul care s-a fotografiat alaturi de sirian cuprindea mai multi oameni, insa fotografia care a fost livrata in spatiul public a fost editata.

Un alt scandal in care a fost implicat Marcel Ciolacu este cel legat de URBIS SERV, societate care apartine Consiliului Local Municipal Buzau si care se ocupa cu ingrijirea strazilor si spatiilor verzi. Ciolacu a condus Urbis Serv intre mai 2007 - iulie 2008, perioada in care este acuzat ca ar fi semnat un contract de asfaltare a unor strazi din municipiul Buzau cu firma Mecan Construct, care apartinea unui fost consilier judetean PSD, Dumitru Dobrica, contract pe care Curtea de Conturi Buzau l-ar fi declarat ilegal in urma unui control din 2009.

Marcel Ciolacu are 49 de ani, este casatorit si are un copil.

Noii ministri vor fi audiati joi in comisii, urmand ca Parlamentul sa dea in aceeasi dupa-amiaza votul pentru investitura.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Marcel Ciolacu vicepremier , #vicepremier