Marcel Hoara da 200.000 de euro pe o pictura pentru biserica din Rovinari

Marti, 01 Iunie 2010, ora 18:02
3042 citiri
Marcel Hoara da 200.000 de euro pe o pictura pentru biserica din Rovinari
Foto: Jurnalul National

Deputatul PD-L Marcel Hoara a aprobat o investitie de 800.000 de lei (aproximativ 200.000 de euro) pentru pictura intr-o biserica din Rovinari.

Banii sunt alocati de la Complexul Energetic Rovinari, unde Hoara este presedinte al Consiliului de Administratie.

Licitatia a fost anuntata pe sistemul electronic de achizitii publice in 17 mai 2010 si va fi organizata pe 11.06.2010. Lucrarea de pictura in tehnica fresca va fi efectuata la Biserica Ortodoxa din Rovinari, un lacas de cult ce a fost construit in 2003 de Complex Energetic Rovinari pentru stramutati.

Durata de executie a picturii este de doi ani si nu prevede pictura din altar de care se va ocupa Parohia Rovinari, scrie Jurnalul National.

In urma cu doi ani, fosta conducere a Complexul Energetic Rovinari a refuzat sa efectueze o astfel de lucrare cu 200.000 de lei, considerand ca valoarea este mare, iar lucrarea nu este oportuna.

Social-democratul Laurentiu Ciurel, cel care a condus Complexul Rovinari a organizat, luni, o conferinta de presa in care a explicat de ce nu considera oportuna o astfel de lucrare: "Nu ne gandim la vremurile pe care le traim, ma gandesc doar ca in urma cu doi ani, cand eram director general al Complexului, am refuzat sa investesc 200.000 de lei pentru aceasta lucrare. Nu-mi explic cum in doi ani, lucrarea a ajuns de patru ori mai mare.

Fac apel la directorul general Tiberiu Trotea sa opreasca aceasta investitie. Cum poti sa aloci 8 miliarde de lei vechi pentru sfinti pe pereti, atunci cand raportul pe luna aprilie al Complexului Energetic Rovinari in acest an contine o pierdere de 5 milioane de euro? Acum, in vreme de criza si cu angajatii trimisi in somaj tehnic, actuala conducere a Complexului crede ca este momentul ca biserica sa fie pictata? Cred ca va exista judecata de apoi!".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Marcel Hoara, #Marcel Hoara biserica, #Marcep Hoara pictura , #stiri Marcel Hoara