Ziare.com

Vela anunta achizitii de 3,2 miliarde de lei pentru interventia in situatii de urgenta

Joi, 04 Iunie 2020, ora 22:36

   

Vela anunta achizitii de 3,2 miliarde de lei pentru interventia in situatii de urgenta
Ministrul de Interne, Marcel Vela, a afirmat ca Guvernul a adoptat o hotarare privind nota de fundamentare a proiectului Viziune 2020, care prevede investitii de 3,2 miliarde de lei pentru achizitia de autospeciale si echipamente pentru interventii in situatii de urgenta.

Marcel Vela a declarat, joi seara, dupa sedinta de guvern, ca Executivul a adoptat o hotarare prin care aproba nota de fundamentare referitoare la necesitatea si oportunitatea efectuarii cheltuielilor aferente proiectului de investitii Viziune 2020.

"Este vorba despre finantarea proiectului care se realizeaza din fonduri externe nerambursabile, in limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinatie, inclusiv din bugetul Ministerului Afacerilor Interne. Suma totala este de 3.263.410.000 de lei, echivalentul a 681.904.797 de euro, din care Uniunea Europeana sustine in lei echivalentul a 2.767.255.000 lei reprezinta finantarea de 84,4%.

Cofinantarea este de 15%, in valoare de 489 milioane lei, iar o cheltuiala neeligibila de 0,2 la suta de 6,6 milioane lei, adica din aceasta suma extrem de mare pentru o investitie de o asemenea anvergura, 2,7 miliarde sunt sustinute din fonduri europene", a spus Vela.

El a adaugat ca proiectul vizeaza cresterea nivelului de pregatire pentru o reactie rapida si eficienta la dezastre a echipajelor de interventie.

"Principala noastra preocupare, asa cum ati vazut si in perioada anterioara, este protejarea vietii, protejarea cetatenilor. Trebuie sa fim pregatiti pentru a raspunde eficient si operativ in toate situatiile de criza, in situatii de calamitati sau atunci cand este nevoie pentru a proteja viata si bunurile cetatenilor.

Este in aceasta anexa la hotarare o lista de achizitii. Este prevazut ca si achizitie un numar de 60 de autospeciale de descarcerare, 49 de containere cu echipamente individuale de protectie, 63 de camioane cu sistem hidraulic de incarcare/descarcare, 276 de autospeciale de stingere cu apa si spuma, 33 de centre de comunicatii pentru punctele de comanda medii, 18 autoplatforme, 42 de autospeciale de prima interventie pentru lucrurl cu apa la inalta presiune si hidroperforare, o nava multirol, 3 salupe multirol si un centru national de raspuns la dezastre unde toti cei care lucreaza in acest domeniu vor avea un centru operational de comanda, la nivelul Capitalei.

Totodata, sunt prevazute in aceasta suma de 3,2 miliarde lei si 12 elicoptere: 6 elicoptere usoare deja in forma de achizitie si livrare si alte 6 grele pentru zona de uscat si zona maritima care sunt in procedura de negociere competitiva. Dorinta noastra este de a dota cat mai bine si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si Inspectoratul National de Aviatie din cadrul MAI pentru a face fata la orice provocari", a sustinut Vela.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 1144 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Abureala..

Dar dr proiectul de lege pentru Jandarmerie ca sa-si faca singur legi impotriva eventualelor si probabilor demonstratii nu zice nimic?Ca am vazut draftul facut de Saftoiu cam ce vor sa faca! Nici Coreea de Nord nu cred sa aiba asemenea legi restrictive si pedepse atat de mari.Ciuma Rosie poate sa fie invidioasa pe cea Galbena care se profileaza la orizont...

 

 

Ultimele sifonari

...către clientela. Grabiți-va ca vine moțiunea de cenzurp.

 

 

erata:

probabilelor

 

 

@Tot mai profund. "moțiunea de cenzurp".

Doamne Fereste :)))
Trebuie sa fie ceva rau de tot, nu?

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor