Dupa cosmarul de la Nadlac, Vela anunta ca se deschid inca 5 puncte de frontiera

Marti, 19 Mai 2020, ora 20:28

   

Dupa cosmarul de la Nadlac, Vela anunta ca se deschid inca 5 puncte de frontiera
Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, marti, ca in urma discutiilor avute la Budapesta cu omologul din Ungaria, s-a convenit sa se deschida alte cinci puncte de frontiera pentru intrarea in Romania.

"De maine, in urma discutiilor, Politia de Frontiera din Romania si din Ungaria vor permite ca tranzitul de autoturisme sa se faca pe mai multe intrari", a spus Marcel Vela, intr-o declaratie sustinuta la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac I.

Ministrul Afacerilor Interne a precizat ca vor mai fi deschise punctele Cenad, Turnu, Salonta, Valea lui Mihai si Urziceni.

"In Ungaria exista o regula prin care se stipuleaza foarte clar orarul de tranzit la nivelul Ungariei pentru a veni spre Romania. Nu este un interval care sa acopere 24 de ore din 24 de ore, este un interval bine stabilit, care permite tranzitul doar intr-un spatiu de timp decis de autoritatile de la Budapesta.

In prima faza a fost pana la 1,00 noaptea, dupa ce am discutat, si autoritatile de la Budapesta au fost destul de deschise la propunerile noastre, s-a majorat intervalul si acum tranzitul se face intre ora 21,00 si ora 13,00. In acest interval de timp se poate traversa Ungaria. Daca se depaseste acest interval de timp, se face din nou stationare la intrarea in Ungaria si se asteapta ora 21,00", a spus ministrul de Interne.El a precizat ca a discutat cu omologul sau ungar "tocmai pentru ca aceasta metoda angreneaza un val de intrari care genereaza aglomerare la intrarea in Romania".

"Am discutat si cu ambasadorul nostru la Budapesta, au fost si cazuri in care Ambasada a orientat de la Budapesta spre iesirile din tara din partea nordica si cetatenii au dorit sa intre pe Nadlac I si Nadlac II. Si atunci va trebui o a doua initiativa pe care sa o avem, pentru a informa, in timp util, pe toti cei care doresc sa tranziteze Ungaria spre Romania despre timpii de asteptare", a mai declarat Vela, precizand ca se refera la informarea oamenilor si prin alte canale, nu doar pe site-ul Politiei de Frontiera.

Ministrul Afacerilor Interne a anuntat ca si autocarele, in urma discutiilor de la Budapesta, vor avea dreptul sa intre in Romania, iar astfel oamenii sa nu mai fie nevoiti calatoreasca cu mijloace de transport care ii lasa la cativa kilometri de granita cu Romania, de unde vin pe jos in tara.

"Asa cum stiti, ieri s-a decis ca este permis si transportul de persoane in zona internationala, coroborat cu faptul ca, pe analizele noastre, daca se deschide acest transport de persoane, scade presiunea pe autoturisme, partea maghiara este deschisa la dialog si speram ca si aceasta solicitare a noastra, care a fost acceptata de domnul ministru de Interne din Ungaria, sa fie implementata, in sensul in care sa stabilim un culoar doar pentru microbuze si autocare. Acest traseu sa fie deschis 24 din 24 de ore (...) Opinia noastra este ca acest traseu trebuie sa fie pe autostrada, dar nu depinde de noi", a spus Vela.

Miercuri dimineata, sefii politiilor de frontiera din Romania si Ungaria se vor intalni sa discute toate solutiile care vor fi adoptate pentru decongestionarea traficului dintre cele doua tari, a mai precizat ministrul Afacerilor Interne.

Intrebat daca este multumit de organizarea de la frontiera, Marcel Vela a spus ca este multumit, pentru ca au fost suplimentate fortele si au fost luate si alte masuri.

Citeste si

Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 4701 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
dan111
rank 1
Cu toată dragostea
Domnu' Vela...cautati vamesii si de spaga?
Sau ati deschis mai multe vami sa colectati mai multa spaga? Ati luat modelul Nini Sapunaru sau Blejnar?
Speram si o solutionare a dosarelor de coruptie a vamesilor...ceva de confiscarea averilor nejustificate? Hmmmm?
Hai pa!
Utilizator sters
Nici o spernță
Problema principală nu e șpaga, ci faptul că mulți au trecut cu șpagă granița fără să intre in carantină. Așa s-a infectat Suceava. MAI e un minster profund corupt, și peștele de la cap de impute
firczak gheorghe
rank 5
Splendid!
Cand s-au luat măsuri de restricție ați "vociferat" că se incalcă drepturile și libertățile cetățenești. Acum reproșați necarantinarea celor reveniți acasă. Afirmați că sunteți de stanga. Da, țara noastră are nevoie de o stangă politică dar nu de una de sorginte comunistoidă, fundamentalistă cum sunteți Domnia Voastră și alți nostalgici. Asta este o pseudostangă.
Mesiah
rank 5
Tarziu ministrule!
Dupa zile in sir de umilinte pentru oamenii care doar se intorceau acasa sau plecau din nou la munca.
Nu exista explicatii si scuze pentru incompetenta PNL.
Utilizator sters
„Vizită de lucru”
Incompetență + demagogie, cam ăsta e Vela, un individ cu apucături de vechil și comportare de secretar raional pcr.
firczak gheorghe
rank 5
Doamne ferește!
Secretarii raionali erau la PMR nu la PCR. Mărturisesc că nu sunt un admirator al lui Marcel Vela, deoarece a făcut cateva greșeli, dar Domnia Voastră, am constatat, il urmăriți constant, și orice ar face il atacați. Asta inseamnă să fii de stanga?
Utilizator sters
@firczak gheorghe Rank user: x5 20.05.2020, 09:28
Unde și cand am afirmat eu că aș fi de stangă? Și care e "stanga" la noi? Ce-ar fi să spun și eu că sunteți musulman și ați făcut pact cu păganii 😁 ?
firczak gheorghe
rank 5
Tot-la-vale@
Așa am ințeles deoarece erați nemulțumit că site-ul ziare.com protejează dreapta și defavorizează stanga. Asta m-a făcut să presupun că sunteți de stanga. Dacă am greșit imi cer scuze. Dar, dacă nu sunteți de stanga, după postări, in mod cert, sunteți stangist. Dacă faceți recurs la istorie veți observa că anarhiștii, in special in Rusia, indiferent de deciziile puterii doreau inlocuirea ei prin metode violente, ceea ce nu inseamnă că puterea in Rusia nu trebuia inlocuită. Aste este insă o altă discuție. Comparația mea se referă doar la metodă. Domnia Voastră, mutatis mutandis, militați prin semiviolență la suspendarea Președintelui, inlăturarea Guvernului. Evident, Președintele, dacă este cazul, poate fi inlăturat, Guvernul poate fi demis dacă este cazul, așa cum s-a mai intamplat și in Romania. Dar, in acest moment cand pandemia este dușmanul nostru nr. 1 putem absolutiza lupta politică? Mai ales că mandatul puterii, oricare ar fi ea, este democratic, din fericire, limitat. Să trecem peste pandemie, să putem să reluăm viața la modul normal și atunci, dacă sunt motive, poate fi suspendat Președintele, poate o moțiune de cenzură să schimbe Guvernul. In opinia mea acestea este prioritatea: să scăpăm de pandemie.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor