Ministrul de Interne vrea sa schimbe numele Politiei Romane. Cum se va chema si cand va avea loc schimbarea

Miercuri, 20 Noiembrie 2019, ora 14:57
31181 citiri
Ministrul de Interne vrea sa schimbe numele Politiei Romane. Cum se va chema si cand va avea loc schimbarea
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Ministrul de Interne, Marcel Vela, isi doreste sa schimbe numele Politiei Romane in Politia Nationala, precizand ca este vorba despre o rebranduire.

El a declarat pentru Ziare.com ca solicitarea a venit din partea politistilor, care spun ca atributiile si imaginea Politiei Romane si ale celei Locale interfereaza si isi doresc o delimitare clara.

"Mi-au cerut acest lucru politistii. Nu mi-au cerut sindicatele, eu am vorbit cu politistii din strada. In momentul de fata, Politia Romana si cea Locala interfereaza si ca imagine, si ca atributii. Si este normal sa existe o separare institutionala. Plus ca este si pleonasm Politia Romana, pentru ca este politia din tara noastra", ne-a declarat ministrul de Interne.

Marcel Vela a tinut sa precizeze ca schimbarile vor fi facute anul viitor si doar dupa o dezbatere ampla cu politisti, sindicate, angajati din MAI si jurnalisti.

"Aceste schimbari se vor face anul viitor, dar va exista o dezbatere publica la care vor lua parte politisti, sindicate din Politie, angajati ai Ministerului de Interne, jurnalisti. Vom analiza in profunzime toate parerile, iar dupa aceea vom lua o decizie despre cum se va face aceasta rebranduire", ne-a explicat ministrul.

Intrebat despre costurile pe care le implica acest proces de rebranduire, ministrul de Interne a spus ca este normal sa existe, dar in momentul de fata nu se poate discuta despre o suma exacta.

"Vor fi costuri, este normal. Nu stim acum ce suma, dar nu va fi mare. Pe masinile de politie, de exemplu, nu trebuie facute mari modificari, pentru ca in prezent pe cele ale Politiei Romane scrie doar "Politia". Vom adauga si "Nationala". Cele ale Politiei Locale raman la fel", a mentionat Marcel Vela.

Ministrul nu a precizat nimic despre costurile legate de schimbarea numelui pe toate uniformele, de exemplu.

#schimbare nume Politia Romana, #rebranduire Politia Romana Politia Nationala , #ministru de Interne