Noul ministru de Interne le cere politistilor sa nu se mai ascunda ca sa prinda soferi si sa zambeasca la cetateni

Joi, 07 Noiembrie 2019, ora 15:43
8448 citiri
Noul ministru de Interne le cere politistilor sa nu se mai ascunda ca sa prinda soferi si sa zambeasca la cetateni

Noul ministr al Afacerilor Interne, Marcel Vela, a afirmat joi, intr-o videoconferinta cu prefectii si sefii structurilor teritoriale ale MAI, ca acest minister va fi depolitizat.

De asemenea, le-a transmis tuturor angajatilor din aceste structuri sa se considere dezlegati de orice promisiune sau obligatie fata de politicieni sau partide care i-au sustinut sau promovat in unele functii de raspundere.

In plus, a cerut structurilor MAI din teritoriu sa aiba sedinte operative saptamanal si sa gaseasca impreuna solutii la problemele judetene si locale, sa nu astepte solutii miraculoase de la Bucuresti.

"Va rog, inca de la inceput, sa aveti la nivel local sedinte operative saptamanale, sa comunicati impreuna, sa gasiti solutii la problemele judetene si locale. Nu asteptati solutii miraculoase de la Bucuresti.

Sunteti manageri in inspectoratele judetene, care trebuie sa isi asume raspunderi, sa decida, nu sa le transfere spre alte structuri sau alte functii de executie, astfel incat atunci cand se intampla o drama, o tragedie, inspectorul sef sau prefectul sa nu fie implicati asupra unei greseli (...)", a spus ministrul de Interne.

El a mai cerut evaluarea tuturor dispozitivelor de jandarmi pentru protejarea copiilor in zona gradinitelor si scolilor.

"Va rog sa va ganditi la nivel judetean ca sa optimizati patrulele mixte intre politisti si jandarmi, sustinerea posturilor de politie locale, suport in zona rurala, sa evaluati toate dispozitivele de jandarmi, sa le recalibrati pentru a proteja copiii Romaniei in zona gradinitelor, in zona scolilor, in zona facultatilor si centrelor universitare.

Rog structurile de politie, care au relatii directe cu cetatenii, de azi incepand, sa-i trateze cu respect, atunci cand intra in dialog cu ei sa fie civilizati, sa le zambeasca, sa le spuna oamenilor ca sunt in slujba lor, sa nu ii trateze cu aroganta si superioritate", a precizat Marcel Vela.

Politia Rutiera sa nu se mai ascunda!

Pe de alta parte, el a transmis Politiei Rutiere sa nu se mai ascunda pentru a prinde soferi si pietoni, ci sa actioneze la vedere pentru prevenirea contraventiilor.

"Rog Politia Rutiera sa nu se mai ascunda pentru a prinde soferi, pietoni, sa fie la vedere, oamenii sa ne vada acolo in teren prezenti, sa prevenim contraventiile, nu sa actionam dupa ce ele au avut loc si cel mai grav, daca au avut loc, au avut si consecinte dramatice.

Trebuie sa rebranduim Politia, Jandarmeria, Ministerul Afacerilor Interne, pentru ca asa cum am spus imi doresc (...) sa punem pe roate o noua abordare", a explicat ministrul de Interne.

Razboi infractorilor

In acelasi timp, Marcel Vela a cerut structurilor MAI sa declare razboi infractorilor.

"Va rog, dragi colegi (...) sa facem o echipa, sa declaram razboi infractorilor, un razboi care il vom castiga impreuna. Eu sunt trecator pe aceasta functie de ministru al Afacerilor Interne, dumneavoastra aveti o profesie, o cariera si in acelasi timp o dorinta pentru a face o lume mai buna.

Sunt partenerul vostru, luati-ma ca un aliat si un camarad pentru a asigura romanilor un climat in care sa nu mai fie teama, sa nu mai fie frica, sa nu mai existe acea temere de a-ti trimite copilul la scoala, de a-ti intra hotii in case (...)", a precizat Marcel Vela.

Mai multe ONG-uri si grupuri civice i-au scris noului ministru de Interne: Se cere desecretizarea dosarului 10 august 2018

Citeste si:
Baronul PSD de Vaslui Dumitru Buzatu întinde o mână către Liviu Dragnea: „Mă consider un prieten al lui Dragnea”
Baronul PSD de Vaslui Dumitru Buzatu întinde o mână către Liviu Dragnea: „Mă consider un prieten al lui Dragnea”
Președintele PSD Vaslui Dumitru Buzat a declarat vineri, 24 septembrie, că se consideră un prieten al fostului lider social-democrat Liviu Dragnea, însă subliniază că nu l-ar urma într-o...
Raed Arafat susține că nu s-au dat derogări pentru congresul PNL
Raed Arafat susține că nu s-au dat derogări pentru congresul PNL
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a precizat vineri că "nu s-au dat derogări" în cazul congresului PNL, care va avea loc sâmbătă. "Nu s-a dat nicio...
Sursa: NEWS.RO