Proiectul de reorganizare a MAI, prezentat in urmatoarele saptamani. Politia Romana devine Politia Nationala si se infiinteaza Politia Animalelor

Miercuri, 29 Iulie 2020, ora 16:51

   

Proiectul de reorganizare a MAI, prezentat in urmatoarele saptamani. Politia Romana devine Politia Nationala si se infiinteaza Politia Animalelor
Proiectul de reorganizare a Ministerului Afacerilor Interne, care prevede infiintarea Politiei Animalelor, schimbarea numelui Politiei Romane in Politia Nationala, va fi facut public in urmatoarele saptamani, a anuntat, miercuri, ministrul Marcel Vela.

El a precizat, cu prilejul unui eveniment de prezentare a noilor achizitii pentru Politie, ca proiectul de reorganizare a ministerului a fost in consultare publica in ianuarie, fiind primite peste 400 de propuneri de la sindicate, corpul ofiterilor din MAI, ONG-uri, atasati pe Afaceri interne.

"Nu am mai putut continua in luna februarie aceasta restructurare si reorganizare, pentru ca (...) a fost epidemia, starea de urgenta. Din luna iunie, de cand noi nu am mai fost implicati ca si gestionare a starii de alerta in prima linie, in sensul in care gestionarea Comitetului National pentru Situatii de Urgenta nu a mai fost direct la ministrul de Interne, am refacut grupul de lucru, am reorganizat acele intalniri si consultari. Proiectul este in faza finala, mai trebuie sa-l prezint si premierului si celorlalti colegi din Guvern care au si ei o responsabilitate sau o implicare in obtinerea unei asemenea legislatii, plus un aviz de la CSAT si cred ca, in perioada urmatoare, e vorba de saptamani, acest proiect va fi facut public", a afirmat Vela.

Potrivit acestuia, proiectul prevede infiintarea de puncte de lucru si in alte orase, in afara celor resedinta de judet, astfel incat cetatenii sa nu mai faca deplasari pe distante mari pentru a avea acces la serviciile MAI, infiintarea Politiei Animalelor, schimbarea numelui Politiei Romane in Politie Nationala, pentru a se face "o delimitare clara intre Politia Nationala si Politia Locala".

In opinia ministrului, se impun modificari in legislatie in ceea ce priveste inchiderea unui caz la care Politia si Procuratura lucreaza, daca pagubitul isi retrage plangerea."Folosirea armamentului (de catre politist - n.r.) trebuie gandita intr-o filozofie in care, intr-adevar, sa nu fie excese, nu sunt de acord cu violenta, cu excesul, cu uzul de arma, atunci cand nu este cazul, dar daca esti atacat ca politist si exista pericolul ca infractorul sa-ti fure pistolul si sa te impuste, eu cred ca in legislatie ar trebui sa tratam exact acest episod, cand esti atacat de zece infractori si tu esti politist si exista si posibilitatea sa-ti ia pistolul si chiar sa te impuste, sa fie considerata legitima aparare. (...) Uzul de arma trebuie oarecum gandit si in situatia de legitima aparare", a spus Marcel Vela.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 6031 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Tot-la-vale
rank 5
Tot Militie e
si tot complice cu infractorii ramane. In plus, tot sluga politica aservita puterii, nu cetateanului. Simbolul e Academia de Plagiatori a Politiei, unde se formeaza toti sefii corupti din institutia care isi schimba numele, dar naravul ba (aceiasi nesimtiti si cu aceleasi naravuri ca de pe vremea lui Ceasca)/
gebeleizishelios
rank 2
cel mai bolnav si corupt sistem mafiot denumit politie
Nici IGPR nici DGPMB nici IPJ-urile, nu au avizul curtii de conturi SI NU exista in Publicatie Oficială a Statului Roman, acte normative de Infiintare unitati de politie, care trebuiau emise de M.A.I., in temeiul art 117.alin.(2) din constitutia Romaniei revizuita in 2003 coroborat cu art(2) alin.(3)din legea 218/2002 si art 2 literă (b) din ordonanta guvernului nr 63 din 29 august 2002 privind Atribuirea sau Schimbarea de denumiri, functionarii acestei institutii, riscand să fie acuzati de uzurparea puterii politice si de atribuire de falsa calificare si falsa autoritate.
După intrarea in vigoare a legii 218/2002 si după revizuirea din 2003 a Constitutiei Romaniei, nu au intrat in vigoare Acte de Infiintare a politiei romane, a IGPR si a celorlalte unităti de politie, nefiindu-le atribuite sedii concrete prin acte normative.
CIF-ul , nu putea fi atribuit fără a exista si fără a fi indicat Actul de Infiintare si Sediul, aceste 2 elemente fiind obligatorii ptr a putea fi atribuit CiF-ul. https://jurnalistideinvestigatie.home.blog/2019/03/09/ilegitimitatea-institutiilor-din-romania/
alfabeta
rank 5
Si la Politia animalelor tot cu pensii speciale...
... nu-i asa?
hc-ct
rank 5
politia animalelor....
asta trebuia facut de mult ca sa nu ajungeti in situatia de acum, animalele bipede umbland in voie prin orasele si plajele 'salbatice' si alte locuri de interes general unde isi lasa marca.
FrumoasaTara
rank 5
Curat reorganizare, coane Fanica !!! Puteti sa o botezati si Politia
Cinstita si Muncitoare, realitatea demonstreaza contrariul !!!
Beleaua tuciurie penelista ne-a aratat exact din ce material de sters pe jos este facut !
Ce mi-e jandragneria, ce mi-e politia ?
Aceeasi mizerie, dar cu salariile majorate de la minim, la maxim, ca asa se rasplatesc complicitatea cu infractorii, minciuna, hotia si iresponsabilitatea !!!
tarfrad
rank 5
Asa...
Păi se pare că poliția animalelor va prelua sarcinile poliției romane.
Poliția națională se va ocupa strict de parlament, că, doar, ei reprezintă alegerea acestei țări!
KPK1
rank 5
Schimbare re er re
Isi schimba Maria palaria.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor