Vela, despre cei care l-au criticat pentru acordul cu BOR: Au cautat sa faca loc sentimentului de panica si frica

Joi, 16 Aprilie 2020, ora 22:48
5579 citiri
Vela, despre cei care l-au criticat pentru acordul cu BOR: Au cautat sa faca loc sentimentului de panica si frica

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a postat, joi seara, pe pagina sa de socializare, un mesaj in care face referire la acordul cu Biserica Ortodoxa Romana si masurile luate in preajma Sarbatorilor Pascale.

Ministrul spune ca a urmarit comentariile si a observat criticile, dar a cautat cea mai buna solutie, "astfel incat sa putem simti, atat cat se poate, sarbatoarea Pastelui".

"Nimic nu este mai important pentru mine, ca om in primul rand, si mai apoi ca ministru, decat opiniile dumneavoastra, indiferent daca sunt pozitive sau negative. In toata aceasta perioada, prin toate masurile luate alaturi de colegii mei, nu am vegheat decat asupra unui singur lucru, protejarea dumneavoastra. Nici de aceasta data nu vom face o exceptie. Imi doresc sa stiti ca am urmarit presa si comentariile de pe retelele de socializare cu privire la acordul cu Biserica Ortodoxa Romana.

Am observat criticile fata de acest subiect, dar nu am putut sa nu observ si faptul ca o parte din partide au speculat politic, sau ca un fost lider a folosit cuvinte denigratoare ce nu-i fac cinste, mai ales daca a ajuns, intre timp si europarlamentar. Nu au cautat altceva decat sa faca loc sentimentului de panica si frica in randul dumneavoastra, sau au avut dorinta de a diviza cetatenii" a scris Marcel Vela, pe Facebook.

"S-a facut loc stirilor false"

Ministrul de Interne spune ca a remarcat ca mesajul sau a fost interpretat in mod trunchiat, astfel ca a fost facut loc stirilor false.

"A te agata de acest subiect cu orice pret, pe fondul unei situatii de criza, pentru a profita de sentimentul de frica al oamenilor, astfel incat sa poti castiga capital politic, dupa ce ai pierdut alegerile, nu reprezinta nici solidaritate, nici unitate, nici iubire de patrie, si mai cu seama nu dovedeste faptul ca avem un respect unii fata de ceilalti, si ca impreuna am putea ajunge la cea mai buna decizie.

Nu am putut sa nu remarc faptul ca mesajul meu catre dumneavoastra a fost interpretat intr-un mod trunchiat, iar din rea vointa s-a facut loc stirilor false si diverselor analize care nu au facut altceva decat sa induca in eroare si sa transmita oamenilor sentimentul de nesiguranta. Intotdeauna am incurajat si voi incuraja dialogul liber, iar mai presus de acesta voi aprecia parerile exprimate coerent si voi incerca sa fiu un liant intre opinii", a mai scris ministrul de Interne.

"Am cautat cea mai buna solutie"

Vela a dat asigurari ca a cautat cea mai buna solutie pentru ca romanii sa simta sarbatoarea Pastelui.

"Ce pot sa va spun astazi este ca am cautat cea mai buna solutie, astfel incat sa putem simti atat cat se poate sarbatoarea Pastelui. Voi aprecia la toti cei care m-au jignit zilele trecute daca nu vor umbri si mai mult cea mai veche si importanta sarbatoare a crestinatatii, dorindu-le si lor multa, multa sanatate!

Dragi prieteni, sa putem simti fizic atat cat se poate acest moment sfant, iar macar spiritual sa ne unim in rugaciune. Asa sa ne ajute Dumnezeu! Sarbatori cu pace si sanatate!", a incheiat Vela postarea.

Ministerul de Interne si Biserica Ortodoxa au incheiat un acord pentru distribuirea Sfintelor Pasti si a Luminii sfinte. Dupa criticile primite, inclusiv din partea presedintelui Klaus Iohannis, Marcel Vela a modificat acordul, astfel ancat sa fie pastrata distanta sociala si ordonantele militare.

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...