De ce să mergi la mare în septembrie. Principalele avantaje

Vineri, 09 Septembrie 2022, ora 22:29
5822 citiri
De ce să mergi la mare în septembrie. Principalele avantaje
Temperatura medie în Marea Neagră în Mamaia în septembrie este 22.8°C FOTO: Unsplash.com

Septembrie la mare, pe litoralul românesc, este, în general, o experiență plăcută și relaxantă pentru cei care nu agreează aglomerația și căldura excesivă.

Turiștii spun că este mult mai liniștitor să stai undeva pe prosop, să fii doar tu cu familia și prietenii, decât să auzi tot felul de țipete.

Încă vremea este minunată, iar apa este chiar mai caldă decât în plin sezon. În plus, preţurile sunt cu mult mai mici.

Cât te costă să mergi la mare

Tarifele de cazare la Marea Neagră pornesc de la 70 de lei pe noapte pentru o persoană şi ajung la 360 de lei pe noapte de persoană la hotelurile de patru stele.

De exemplu, pentru hotelurile de 3 stele din Mamaia, preţul poate ajunge până la 326 de lei/persoană/noapte în regim de Ultra All Inclusive.

Câte grade are apa mării

Scăldatul în luna septembrie este agreabil în mare. Apa mării este, în medie, de 23.3°C (min/max: 22.3°C/24.6°C) și vă permite, în general, să vă scăldați în voie și să practicați activități nautice.

Soarele răsare mai târziu

Când mergi vara la mare poate ai vrea să prinzi răsăritul, însă îți este prea greu să te trezești. Și nu e de mirare, pentru că în iunie soarele răsare la 5:30.

Dacă alegi să mergi în septembrie la mare, poți să prinzi răsăritul la 6:30.

Vântul bate mai tare

Poți să faci o plimbare relaxantă și captivantă pe mare, fără să te sufoci din cauza căldurii mult prea mari. Vântul, de obicei, bate cu putere, iar bronzul va fi unul impecabil.

Găsești loc de parcare

Parcarea de la hotel va fi mai liberă în septembrie și astfel se vor evita situațiile în care personalul hotelier te direcționează către o parcare învecinată sau situațiile în care stai să te învârți destul de mult pentru a găsi un loc de parcare la hotel.

Drumuri mai libere către litoralul

Drumul până la destinația ta de vacanță are șanse să fie mult mai liber decât în plin sezon, căci fluxul de turiști este categoric mai mic.

Zona de restaurant de la hotel, mai liberă

Restaurantul hotelului nu va mai fi atât de aglomerat precum în lunile iulie și august, ceea ce înseamnă că indiferent de ora la care alegi să mergi, ai mai multe șanse să nu fii nevoit să aștepți la cozi pentru a-ți lua de mâncare.

Acest lucru reprezintă un alt avantaj, mai ales dacă mergi alături de copii. Un spațiu mai aerisit, posibilitatea de a te așeza oriunde vrei și faptul că poți merge la masă la orice oră dorești fără să prinzi aglomerație, chiar reprezintă plusuri pe parcursul unei vacanțe la all inclusive.

Eveniment Quarterly Report

Vară în septembrie. Zonele din România unde termometrele vor arăta 30 de grade Celsius
Vară în septembrie. Zonele din România unde termometrele vor arăta 30 de grade Celsius
Temperaturile rămân foarte ridicate în următoarele zile în România în ciuda faptului că am trecut deja de jumătatea lunii septembrie, iar maximele vor fi cuprinse între 28 și 30 de grade...
Primar filmat când jignește o persoană seropozitivă: "Mie mi-e frică să stau lângă un om de genul ăsta! Nu vă apropiați!" VIDEO
Primar filmat când jignește o persoană seropozitivă: "Mie mi-e frică să stau lângă un om de genul ăsta! Nu vă apropiați!" VIDEO
Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) va analiza comportamentul primarului din judeţul Bacău filmat când îi spunea unei persoane seropozitive: ”Aveţi o boală...
#mare, #litoral romanesc, #septembrie, #tarife, #mici, #apa calda , #litoral