Cea mai bogată familie din Regatul Unit, condamnată pentru exploatarea servitorilor. Cheltuia mai mult pe câini

Sambata, 22 Iunie 2024, ora 15:06
6169 citiri
Cea mai bogată familie din Regatul Unit, condamnată pentru exploatarea servitorilor. Cheltuia mai mult pe câini
Ajay și Namrata Hinduja/ FOTO: BBC

Patru membri ai celei mai bogate familii din Regatul Unit au primit pedepse cu închisoarea pentru exploatarea personalului adus din India, pentru a lucra la vila lor din Geneva.

Prakash și Kamal Hinduja, precum și fiul lor Ajay și soția acestuia, Namrata, au fost găsiți vinovați, de către un tribunal elvețian, de exploatare și angajare ilegală și au primit sentințe cuprinse între patru și patru ani și jumătate de închisoare. Totuși ei au fost achitați pentru acuzația mai gravă de trafic de persoane.

Avocații care îi reprezintă pe inculpați au declarat că intenționează să facă apel împotriva hotărârii.

Vorbind în fața instanței, Robert Assael, avocatul inculpaților, a declarat: "Sunt șocat. Vom lupta până la capăt".

Trei lucrători care au fost aduși din India, țara lor natală, au susținut că familia le-a plătit doar 7 lire sterline (8 dolari) pentru a lucra 18 ore pe zi - mai puțin de o zecime din suma cerută de legislația elvețiană - și le-a confiscat pașapoartele.

Ei au mai susținut că familia - a cărei avere este estimată la aproximativ 37 de miliarde de lire sterline - le-a permis rareori să părăsească casa, care se află în cartierul bogat Cologny din Geneva.

În timpul procesului, procurorii au susținut că familia a cheltuit mai mult pe câinele lor decât pe servitorii lor.

Apărarea a susținut că angajații au primit ample beneficii, nu au fost ținuți în izolare și au fost liberi să părăsească vila.

Angajații „au fost recunoscători pentru că le-au oferit o viață mai bună”, a argumentat Assael.

Soții Hinduja, în vârstă de peste 70 de ani, nu au participat la proces, invocând probleme de sănătate. Ajay și Namrata au fost prezenți la tribunal, dar nu au stat pentru a auzi verdictul.

Acuzarea a solicitat emiterea unei ordonanțe de reținere imediată pentru cuplul Hinduja mai tânăr, însă aceasta a fost respinsă de judecător.

Apărarea a declarat că Kamal Hindula se află în prezent în spital la Monaco, iar ceilalți trei membri ai familiei sunt la căpătâiul său.

Nu este prima dată când Geneva, un centru al organizațiilor internaționale, dar și al bogătașilor lumii, este în centrul atenției din cauza presupuselor rele tratamente aplicate servitorilor.

Anul trecut, patru lucrători casnici din Filipine au intentat un proces împotriva uneia dintre misiunile diplomatice din Geneva la Organizația Națiunilor Unite, susținând că nu au fost plătiți de ani de zile.

Familia Hinduja deține Hinduja Group, un grup multinațional cu interese în petrol, gaze și sectorul bancar. Familia deține, de asemenea, hotelul Raffles din Londra.

Ce a lipsit din „discursul regelui“. Cinci mari probleme pe care guvernul laburist britanic trebuie să le rezolve
Ce a lipsit din „discursul regelui“. Cinci mari probleme pe care guvernul laburist britanic trebuie să le rezolve
Noul guvern laburist britanic, condus de Keir Starmer, a folosit primul său discurs al regelui pentru a-și stabili prioritățile pentru anul următor. Regele Charles al Marii Britanii a...
Adele anunță că va lua o „pauză mare” de la muzică. „Sunt bătrână şi morocănoasă acum”
Adele anunță că va lua o „pauză mare” de la muzică. „Sunt bătrână şi morocănoasă acum”
Cântăreaţa britanică Adele a dezvăluit că intenţionează să ia o pauză prelungită de la muzică, după actuala serie de concerte, potrivit BBC. Adele spune că vrea să facă alte...
#Marea Britanie, #bogatasi, #familia hinduja, #condamnare, #Elvetia , #Marea Britanie
  1. Imagini cu săpăturile de la Spitalul Regional de Urgență din Iași. Se lucrează și pe timp de noapte. Când va începe efectiv construcția unității medicale VIDEO
  2. Imagini cu bomba devastatoare de 3 tone a Rusiei: Șiretlicul avioanelor de a scăpa de inamic VIDEO
  3. Oligarhii şi Kremlinul au bătut palma şi i-au găsit un contracandidat Maiei Sandu. "Moscova îşi doreşte ca hoţii să revină la putere"
  4. Un mort şi şase răniţi la Paris după ce o mașină a intrat pe terasa unei cafenele. Șoferul a fugit de la locul faptei și e căutat de polițiști VIDEO FOTO
  5. Ce a lipsit din „discursul regelui“. Cinci mari probleme pe care guvernul laburist britanic trebuie să le rezolve
  6. Un val de jafuri a pus pe jar poliția suedeză. Deși zeci de locuințe au fost sparte în centrul capitalei Stockholm, nu există niciun suspect
  7. Strigătul disperat al fermierilor: „E totul uscat. Ne vom duce toate animalele la abator”. „Ar trebui să nu stăm la mâna Comisiei Europene”
  8. Liderul extremei drepte din PE a votat împotriva rezoluției de susținere a Ucrainei. "Fragilizează unitatea europeană"
  9. Una dintre gărzile de corp care au intervenit în timpul tentativei de asasinat asupra lui Trump este o rusoaică
  10. Atac dur la adresa lui Biden al unui înalt oficial american. "E doar o marionetă. O unealtă prin care stânga își impune agenda"