Condiții noi de intrare în Marea Britanie, aplicabile din 2023, inclusiv pentru români

Joi, 02 Februarie 2023, ora 16:30
4997 citiri
Condiții noi de intrare în Marea Britanie, aplicabile din 2023, inclusiv pentru români
Intrarea în Marea Britanie se va face pe baza de ETA FOTO facebook

Ca parte a efortului Marii Britanii de a digitaliza complet frontierele până în 2025, turiștii vor trebui în curând să obțină o nouă autorizație de călătorie electronică pentru a intra în țară.

Guvernul britanic nu a anunțat încă o dată de lansare a procesului de solicitare online. Autoritățile susțin că sistemul ETA va fi complet operațional până la sfârșitul anului 2023.

"Odată ce ETA va fi introdus, toți călătorii internaționali vor avea nevoie de permisiune pentru a intra sau a tranzita Marea Britanie", conform Etauk.uk, o organizație privată care detaliază acest proces. "Acest lucru va include naționalități care nu au nevoie de viză pentru a intra în Regat, dar care vor avea nevoie de ETA", plus cei care călătoresc în Marea Britanie pentru turism, afaceri, educație pe termen scurt și tratament medical.

Guvernul britanic nu a detalii referitoare la această schimbare sau când anume intenționează să o pună în aplicare. De asemenea, nu este clar dacă călătorii vor trebui să prezinte acest formular companiilor aeriene sau autorităților de frontieră britanice la sosirea în țară.

Cererile ar trebui să fie procesate în termen de 48 până la 72 de ore. ETA-urile vor fi valabile pentru călătorii fără viză pentru o perioadă de până la 180 de zile sau șase luni în Regatul Unit ori valabile cu o viză pentru doi ani.

Deoarece ETA nu este o viză, europenii și alți călători care nu au nevoie de viză, inclusiv românii, își vor păstra statutul de scutire de viză, dar vor avea nevoie de ETA pentru a trece granița britanică.

Nu există informații cu privire la cât va costa un permis, dar vizele similare pentru călătorii în alte locuri - inclusiv Canada, Uniunea Europeană și SUA - variază între 5 și 21 de dolari.

În august 2022, UE a amânat până în noiembrie 2023 punerea în aplicare a mult-așteptatului program de vize al Sistemului european de informare și autorizare a călătoriilor, care le cere călătorilor să plătească o taxă pentru a vizita națiunile UE. Americanii și alți călători din alte 62 de țări din afara UE care nu sunt obligate în prezent să solicite vize vor avea nevoie de autorizația ETIAS pentru a intra în UE pentru vizite de până la 90 de zile, inclusiv pentru pasagerii în tranzit. Doar vizitatorii cu vârste cuprinse între 18 și 70 de ani vor trebui să plătească taxa de 7 euro, dar toată lumea trebuie să obțină autorizația.

Citește și:
Caz revoltător în Marea Britanie: O fetiță ucraineană a fost nevoită să se întoarcă în țară pentru un tratament la dentist
Caz revoltător în Marea Britanie: O fetiță ucraineană a fost nevoită să se întoarcă în țară pentru un tratament la dentist
O fetiță ucraineană în vârstă de șapte ani a fost nevoită să se întoarcă împreună cu mama ei în Ucraina pentru un tratament stomatologic, transmite The Independent, citat de...
Cum a reușit o femeie să strângă sute de mii de euro printr-o metodă banală de furt: ”A făcut din fraudă o carieră cu normă întreagă”
Cum a reușit o femeie să strângă sute de mii de euro printr-o metodă banală de furt: ”A făcut din fraudă o carieră cu normă întreagă”
O femeie a reușit să câștige sute de mii de euro furând articole din magazine. Totuși, nu le păstra, ci le returna, încasând suma rambursată pentru obiectele pe care nu le-a plătit...
#Marea Britanie, #ETA, #autorizatie, #permis, #viza, #noi reglemantari , #stiri internationale