Avatarul, noua specie de politician. Britanicii vor putea vota un candidat AI la alegerile parlamentare VIDEO

Sambata, 15 Iunie 2024, ora 04:00
2594 citiri
Avatarul, noua specie de politician. Britanicii vor putea vota un candidat AI la alegerile parlamentare VIDEO
Avatarul AI Steve/ FOTO: NBC News

În timp ce Regatul Unit se îndreaptă spre alegerile legislative de luna viitoare, țara este martora primului exemplu de nou tip de politician. Pe buletinele de vot pentru alegerile generale din Marea Britanie din 15 iulie, britanicii îl vor găsi AI Steve, un avatar al lui Steven Endacott din viața reală, un om de afaceri din Brighton, care candidează pentru Camera Comunelor, în calitate de independent, pentru circumscripția Brighton Pavillion.

Alegătorii vor putea să voteze pentru AI Steve, precum și să ceară poziții politice sau să-i expună problemele lor. AI Steve va încorpora apoi sugestiile și solicitările în platforma sa.

"AI Steve este copilotul AI", a declarat Endacott într-un interviu. "Eu sunt politicianul real care merge în Parlament, dar sunt controlat de copilotul meu".

"Îmi înființez propriul partid după ce am fost dezamăgit de cât de mult sunt în afara contactului cu populația britanică ceilalți", a declarat Endacott într-o postare pe LinkedIn.

Pe site-ul dedicat campaniei lui AI Steve, acesta îi întreabă pe utilizatori dacă vor să se alăture unei echipe de „creatori” care îl vor ajuta să pună în practică noi politici. Potențialii alegători fac acest lucru făcând clic pe o opțiune „Vorbește cu AI Steve”, apoi completează informații personale înainte de a interacționa cu robotul.

Principalele probleme ale alegătorilor până în prezent, conform acestor apeluri, au fost (în ordinea importanței): Preocupări legate de siguranța palestinienilor, coșurile de gunoi, pistele de biciclete, imigrația și avortul. Endacott a remarcat că a avea un reprezentant AI îi permite să răspundă, într-un fel, la mii de potențiali alegători pe zi.

"Nu trebuie să mă duc să le bat la ușă, să-i scot din pat când nu vor să vorbească cu mine", a spus Endacott. El a spus că în aceasta era "vechea formă de politică", în timp ce acum oamenii pot alege să îl contacteze pe AI Steve din proprie inițiativă și când le convine.

Endacott se descrie ca fiind un "centralist" care se aliniază cel mai mult, dar nu chiar, cu Partidul Verde. Propriul său partid, Smarter U.K., nu a fost înregistrat la timp pentru alegerile din acest an.

Steve AI spune că doar politicile cu un sprijin de peste 50% vor fi adoptate în platforma sa. Neural Voice, o companie de inteligență artificială, unde Endacott este președinte, este motorul lui Steve AI.

Dacă Endacott va fi ales, el va participa „fizic” la Parlament, unde va vota politicile pe baza feedback-ului direct pe care îl primește platforma sa de inteligență artificială.

El a declarat că nu se folosește de avatarul AI pentru a-și propulsa propriile interese de afaceri, întrucât spune că deține mai puțin de 10% din acțiunile Neural River, platforma din spatele AI Steve. Motivația sa principală, a spus el, este de a împinge guvernul să adopte schimbări pentru a reduce emisiile de carbon - fie că asta înseamnă să candideze pentru o funcție sau, "în cel mai rău caz", să devină un factor de influență politică.

Deși conceptul unui politician cu inteligență artificială poate părea stupid pentru unii și deranjant pentru alții, Endacott a declarat că dorește să clarifice faptul că platforma sa nu este "o glumă". El respinge premisa că AI-ul înlocuiește un politician uman - insistând în schimb că scopul este de a aduce "mai mulți oameni" în politică.

"Nu este vorba de AI care să preia controlul asupra lumii. Este vorba de utilizarea AI ca modalitate tehnică de conectare cu alegătorii noștri și de reinventarea democrației, spunând: "Nu trebuie doar să votați pentru cineva o dată la patru ani; de fapt, controlați votul în mod continuu"", a spus el. "Ceea ce este foarte, foarte radical în Marea Britanie. Probabil și mai radical în America."

Dacă va fi ales, AI Steve ar fi primul legislator cu inteligență artificială care va ajunge într-o funcție publică - dar nu este primul care experimentează cu valorificarea tehnologiei emergente în alegeri. În Wyoming, un candidat la funcția de primar din Cheyenne ar fi declarat că ar folosi un robot AI pentru a lua decizii în locul său. Iar în urmă cu doi ani, un partid politic din Danemarca a fost înființat pe o platformă derivată din AI.

O mamă a ajuns la închisoare din cauza unei erori medicale, după ce a mers la un consult cu bebelușul de 6 luni FOTO
O mamă a ajuns la închisoare din cauza unei erori medicale, după ce a mers la un consult cu bebelușul de 6 luni FOTO
O mamă de origine nepaleză a stat o noapte la închisoare, după ce a fost acuzată pe nedrept de abuz fizic asupra bebelușului ei de 6 luni. Medicii unui spital din Marea Britanie au fost...
Zelenski este aşteptat în Marea Britanie pentru o întâlnire cu liderii europeni. „Războiul barbar al Rusiei continuă pe continentul nostru”
Zelenski este aşteptat în Marea Britanie pentru o întâlnire cu liderii europeni. „Războiul barbar al Rusiei continuă pe continentul nostru”
Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski este de aşteptat să călătorească în Marea Britanie săptămâna viitoare pentru a se adresa liderilor europeni reuniţi la Palatul Blenheim pentru a...
#Marea Britanie, #alegeri parlamentare, #candidati, #avatar, #AI steve , #stiri externe
  1. Americanii au reconstituit scena atacului armat împotriva lui Donald Trump. Cum s-a petrecut totul în realitate FOTO
  2. Un fost maior KGB sugerează cine ar fi în spatele tentativei de asasinat asupra lui Trump. ”Cum pot vorbi despre pantof?” VIDEO
  3. Victime ale caniculei. Trei persoane, care nu fac parte din categoria „vârstnicilor”, răpuse de temperaturile ridicate. Avertismentul medicilor
  4. Măsuri speciale în contextul caniculei. Anunț de ultimă oră despre ocuparea posturilor în învăţământul preuniversitar
  5. Germania „fierbe”. Atac violent soldat cu patru victime într-o zonă considerată „liniștită”
  6. Decizie majoră pentru avocata care a lovit intenționat cu mașina un motociclist. Hotărârea ICCJ
  7. Reacția cântărețului care s-a drogat pe scena festivalului „Beach, please”: „Sunt cumsecade, mi-au dat drumul”
  8. O nouă criză de furie a propagandistului preferat al lui Putin. Vladimir Soloviov: „Suntem în război” VIDEO
  9. Extremistul care a vrut să-l ucidă pe Donald Trump, surprins de un martor ocular. Primele imagini de la locul faptei VIDEO
  10. Donald Trump, prima reacție după tentativa de asasinat: „Nu ne vom teme!". Momentele ce au urmat după atac VIDEO