Un submarin nuclear rusesc reperat în largul coastei Marii Britanii a declanșat alerta la Apărare FOTO

Duminica, 16 Iunie 2024, ora 12:15
4331 citiri
Un submarin nuclear rusesc reperat în largul coastei Marii Britanii a declanșat alerta la Apărare FOTO
Submarin nuclear rusesc/ FOTO: X

Kazan, un submarin de ultimă generație din clasa Iasen, a fost detectat pe 5 iunie în largul coastelor britanice după ce o aeronavă antisubmarin RAF Poseidon P8 a aruncat geamanduri sonar folosite pentru a detecta activitatea la adâncime.

Un avion de supraveghere maritimă al Forțelor Aeriene Britanice a urmărit submarinul în timp ce se îndrepta pe coasta de vest a Irlandei spre Scoția, trecând aproape de baza navală nucleară a Marii Britanii de la Faslane. Comandanții militari s-au temut că nava de 13.800 de tone cercetează punctele slabe de pe flancul extrem al NATO.

Vestea despre locația submarinului a fost transmisă la Cartierul General Comun Permanent din Northwood, atât premierul, cât și ministrul Apărării fiind informați, scrie publicația Daily Expres.

Submarinul cu rachete de croazieră cu propulsie nucleară din clasa Iasen-M Kazan, unul dintre cele mai avansate aflate în serviciul naval rusesc de astăzi, și-a făcut apariția în capitala cubaneze Havana. Kazan face parte dintr-un grup de patru nave rusești aflate acum în Caraibe, care au fost urmărite îndeaproape de navele și aeronavele de război americane și aliate.

Submarinul Kazan este așteptat în Venezuela, după o escală în Guyana, țară din Commonwealth, unde nava de patrulare a Marinei Regale HMS Trent a fost recent desfășurată ca o dovadă de sprijin împotriva amenințărilor crescânde din partea Venezuelei, susținută de Rusia.

Toate acestea vin în contextul în care președintele Vladimir Putin a promis să "pedepsească" Occidentul pentru că a oferit Ucrainei rachete cu rază lungă și un împrumut de 50 de milioane de dolari garantat cu veniturile din dobânzile generate de cele aproximativ 300 de miliarde de dolari active ruseşti îngheţate în statele G7 (Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit şi SUA), venituri estimate la aproximativ 3 miliarde de euro pe an.

Președintele american Joe Biden a semnat, de asemenea, un acord de securitate pe 10 ani cu liderul ucrainean Volodimir Zelenski .

Ce a lipsit din „discursul regelui“. Cinci mari probleme pe care guvernul laburist britanic trebuie să le rezolve
Ce a lipsit din „discursul regelui“. Cinci mari probleme pe care guvernul laburist britanic trebuie să le rezolve
Noul guvern laburist britanic, condus de Keir Starmer, a folosit primul său discurs al regelui pentru a-și stabili prioritățile pentru anul următor. Regele Charles al Marii Britanii a...
Trump renunță la diplomație. Taiwanul trebuie să plătească pentru că SUA îl apără. "Nu suntem diferiţi de o companie de asigurări"
Trump renunță la diplomație. Taiwanul trebuie să plătească pentru că SUA îl apără. "Nu suntem diferiţi de o companie de asigurări"
Taiwanul "ar trebui să plătească" Statelor Unite pentru că îl apără împotriva Chinei, a declarat Donald Trump, semănând îndoieli cu privire la relațiile Washingtonului cu Taipeiul în...
#Marea Britanie, #alerta, #submarin rusesc, #aparare, #reuniune, #urmarire , #Marea Britanie
  1. Imagini cu săpăturile de la Spitalul Regional de Urgență din Iași. Se lucrează și pe timp de noapte. Când va începe efectiv construcția unității medicale VIDEO
  2. Imagini cu bomba devastatoare de 3 tone a Rusiei: Șiretlicul avioanelor de a scăpa de inamic VIDEO
  3. Oligarhii şi Kremlinul au bătut palma şi i-au găsit un contracandidat Maiei Sandu. "Moscova îşi doreşte ca hoţii să revină la putere"
  4. Un mort şi şase răniţi la Paris după ce o mașină a intrat pe terasa unei cafenele. Șoferul a fugit de la locul faptei și e căutat de polițiști VIDEO FOTO
  5. Ce a lipsit din „discursul regelui“. Cinci mari probleme pe care guvernul laburist britanic trebuie să le rezolve
  6. Un val de jafuri a pus pe jar poliția suedeză. Deși zeci de locuințe au fost sparte în centrul capitalei Stockholm, nu există niciun suspect
  7. Strigătul disperat al fermierilor: „E totul uscat. Ne vom duce toate animalele la abator”. „Ar trebui să nu stăm la mâna Comisiei Europene”
  8. Liderul extremei drepte din PE a votat împotriva rezoluției de susținere a Ucrainei. "Fragilizează unitatea europeană"
  9. Una dintre gărzile de corp care au intervenit în timpul tentativei de asasinat asupra lui Trump este o rusoaică
  10. Atac dur la adresa lui Biden al unui înalt oficial american. "E doar o marionetă. O unealtă prin care stânga își impune agenda"