Două petreceri la locuința oficială a lui Boris Johnson înaintea înmormântării soțului reginei Elisabeta a II-a. Britanicii sunt furioși

Vineri, 14 Ianuarie 2022, ora 10:22
3459 citiri
Două petreceri la locuința oficială a lui Boris Johnson înaintea înmormântării soțului reginei Elisabeta a II-a. Britanicii sunt furioși
Imaginile reginei, stând singură în primul rând în biserică, din cauza restricţiilor legate de COVID-19, au simbolizat atunci rigorile lockdownului în Marea Britanie. / FOTO: Sky News

În aprilie 2021, în ajunul îngropării prințului Philip, consortul reginei Elisabeta a II-a, când presa o arăta pe aceasta veghindu-i singură trupul, din pricina regulilor sanitare și ale distanțării sociale, Boris Johnson dădea mari petreceri alcoolizate în locuința sa oficială din Downing Street.

Membri ai personalului angajat la biroul premierului britanic Boris Johnson de la 10 Downing Street au organizat o petrecere în plin lockdown şi în ajunul funeraliilor prinţului Philip, scrie presa britanică.

Consilieri şi funcţionari s-au adunat pentru a sărbători plecarea a doi membri ai echipei prim-ministrului, directorul de comunicaţii James Slack şi unul dintre fotografii personali ai lui Boris Johnson, a precizat jurnalul conservator.

Aceste noi dezvăluiri sunt publicate într-un moment în care premierul luptă pentru a se menţine în fruntea guvernului după ce a prezentat miercuri scuze în parlament pentru participarea sa la o petrecere în grădina de la Downing Street în plin lockdown în 2020.

Această nouă petrecere din Downing Street a avut loc, potrivit The Telegraph, în ajunul înmormântării soţului reginei Elisabeta a II-a, în timp ce ţara se afla într-o perioadă de doliu naţional.

Imaginile reginei, stând singură în primul rând în biserică, din cauza restricţiilor legate de COVID-19, au simbolizat atunci rigorile lockdownului în Marea Britanie.

Poliţia britanică va prelua ancheta privind o petrecere din grădina de la Downing Street 10, reşedinţa oficială a premierului Boris Johnson, organizată în timpul primului lockdown determinat de pandemia de coronavirus dacă investigaţia internă guvernamentală ajunge la concluzia că există elemente ale unor potenţiale fapte penale, a anunţat joi seară poliţia metropolitană londoneză (Met), potrivit Reuters.

''Poliţia metropolitană ţine legătura cu biroul cabinetului în legătură cu această anchetă. Dacă ancheta identifică dovezi de comportament care potenţial sunt o faptă penală, ea va fi transferată poliţiei metropolitane pentru analiză suplimentară'', indică declaraţia Met.

Boris Johnson a prezentat miercuri scuze în parlament pentru că a participat la petrecerea în cauză, declarând că regretă ce a făcut şi că a crezut că întâlnirea de la Downing Street 10, care a avut loc la 20 mai 2020, era o reuniune de muncă.

Parlamentarii de opoziţie au spus că Johnson ar trebui să demisioneze. În plus, chiar unii membri ai formaţiunii sale, Partidul Conservator, au afirmat că el ar trebui să renunţe la post dacă se va stabili că a încălcat regulile stricte pe care le-a introdus guvernul pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Conform mai multor media, această petrecere ar fi fost organizată în grădina din Downing Street la 20 mai 2020, în prezenţa liderului conservator, în vârstă de 57 de ani, şi a soţiei sale Carrie, într-un moment în care interacţiunile sociale erau limitate drastic.

Poliţia a confirmat luni că este "în contact" cu guvernul în legătură cu acest caz care ar putea face obiectul unei anchete pentru încălcarea regulilor sanitare.

În mai 2020, locuitorii din Marea Britanie nu se puteau întâlni decât cu o singură persoană în afara locuinţei, într-un loc public, în exterior şi cu condiţia de a păstra o distanţă de doi metri.

Citește și:
Când ar putea ajunge tancurile britanice Challenger 2 în Ucraina. Militarii încep în curând programul de antrenament
Când ar putea ajunge tancurile britanice Challenger 2 în Ucraina. Militarii încep în curând programul de antrenament
Guvernul britanic a anunțat joi, 26 ianuarie, că soldații ucraineni vor începe de lunea viitoare programul de antrenament pentru utilizarea tancurilor Challenger 2 pe care Regatul Unit le va...
Sprijinul complex oferit populației de guvernul britanic în plină criză a energiei, dublată de scăderea temperaturilor
Sprijinul complex oferit populației de guvernul britanic în plină criză a energiei, dublată de scăderea temperaturilor
Guvernul de la Londra oferă stimulente în numerar pentru mai bine de un milion de gospodării şi firme britanice, drept sprijin pentru a-şi reduce consumul de energie în perioadele de vârf,...