Raportul baronesei Casey: Poliția londoneză este rasistă, misogină și homofobă la nivel instituțional

Marti, 21 Martie 2023, ora 23:33
2222 citiri
Raportul baronesei Casey: Poliția londoneză este rasistă, misogină și homofobă la nivel instituțional
Polițiști londonezi/ FOTO: daily times

Poliția Metropolitană din Londra (Met) este rasistă, misogină și homofobă din punct de vedere instituțional și nu este capabilă să se autocontroleze, a constatat o analiză independentă, sporind presiunea asupra noului șef al poliției metropolitane pentru a realiza o revizuire a celei mai mari forțe de ordine din Marea Britanie, potrivit agenției Reuters.

Raportul, întocmit de baroneasa Casey, a fost efectuat ca urmare a răpirii, violării și uciderii unei femei de către un polițist Met în martie 2021.

Revizuirea a fost comandată de șefa de atunci a poliției metropolitane, Cressida Dick, în 2021, după ce un ofițer în activitate a fost condamnat la închisoare pe viață pentru violul și uciderea unei femei, Sarah Everard, într-un caz care a șocat țara și care, împreună cu alte cazuri ulterioare de crime împotriva femeilor, a atras atenția asupra unei culturi profesionale mai largi a poliției.

"Există rasism instituțional, sexism și homofobie în interiorul organizației, în ceea ce privește modul în care sunt tratați ofițerii și personalul, și în afara organizației, în ceea ce privește modul în care sunt supravegheate comunitățile", se arată în raport, adăugând că forțele de poliție "dezamăgesc femeile și copiii".

Analiza independentă, care a fost condusă de Louise Casey, care face parte din camera superioară a Parlamentului britanic, a constatat deficiențe "grave" în toată instituția, despre care a spus că vor necesita "reforme radicale".

Raportul, care are 363 de pagini, ajunge la concluzii devastatoare. Printre acestea:

- Frigidere defecte au fost găsite în mod repetat supraîncărcate și cum, în timpul valului de căldură din vara trecută, un congelator s-a stricat - toate probele din interior au trebuit să fie distruse, ceea ce înseamnă că au fost abandonate cazurile de presupus viol.

- Discriminarea față de colegele de sex feminin; saci de urină aruncați pe mașini; ofițeri bărbați care își freacă reciproc organele genitale și jucării sexuale plasate în căni de cafea

- Unui ofițer sikh i-a fost tăiată barba, în timp ce unui alt ofițer i s-a pus turbanul într-o cutie de pantofi, iar un ofițer musulman a găsit șuncă (de porc, n.r.) în cizme.

- Aproape unul din cinci dintre angajații de la Met chestionați a avut parte personal de homofobie

“Ofițerii Met sunt în proporție de 82% albi și 71% bărbați, iar majoritatea nu locuiesc în orașul în care îl lucrează. Ca atare, Met nu seamănă cu majoritatea londonezilor”, se mai spune în raport, dar Baroneasa Casey mai adaugă că acceptă faptul că Met a fost “desfigurată” de un deceniu de austeritate care a dus, între altele, la închiderea a 126 de secții de poliție în Capitală în ultimii 12 ani, bugetul fiind cu 18% mai mic în termeni reali, ceea ce ar fi permis angajarea unui număr suplimentar de 9.600 de ofițeri, la totalul actual de circa 34.000.

Raportul recomandări și afirmă că sunt necesare schimbări pentru "a crea un nou serviciu de poliție metropolitană din Londra, radical îmbunătățit".

Se solicită o mai mare supraveghere independentă, implicarea unor experți externi, actualizări periodice ale progreselor înregistrate sub supravegherea primarului Londrei și o revizuire imediată a verificărilor pentru "a se proteja împotriva celor care intenționează să abuzeze de puterea unui ofițer de poliție".

Pentru a recâștiga încrederea londonezilor, Met trebuie să își reconstruiască serviciile de poliție din prima linie, să se supună unor investigații cuprinzătoare peste doi și cinci ani și să stabilească un proces prin care "să își ceară scuze pentru eșecurile din trecut și să reconstruiască consimțământul".

Comandantul Met, Sir Mark Rowley, a cerut scuze londonezilor pentru cele enumerate în raport, dar a respins termenul “instituțional” cu referire la poliția londoneză în ansamblul ei.

Analiza de 360 de pagini a arătat că forțele de ordine au nevoie de o conducere puternică, de un serviciu de protecție a femeilor și de o nouă strategie pentru copii, printre alte recomandări de reformă.

Raportul interimar al lui Casey a constatat că poliției îi ia în medie 400 de zile pentru a rezolva acuzațiile de comportament neadecvat împotriva ofițerilor săi.

Bătrâna care a vrut să salveze un arici găsit pe marginea drumului. Ce a descoperit când a mers cu el la veterinar FOTO
Bătrâna care a vrut să salveze un arici găsit pe marginea drumului. Ce a descoperit când a mers cu el la veterinar FOTO
O femeie din Marea Britanie s-a dus la un spital pentru animale sălbatice, susținând că a găsit un arici pe marginea unui drum și l-a luat acasă, unde s-a ocupat de îngrijirea lui peste...
Primele 10 tone de ajutoare umanitare parașutate de forțele aeriene regale britanice în Fâșia Gaza
Primele 10 tone de ajutoare umanitare parașutate de forțele aeriene regale britanice în Fâșia Gaza
Forţele aeriene regale britanice au paraşutat luni peste 10 tone de ajutoare - inclusiv apă, orez, ulei de gătit, făină, conserve şi lapte praf pentru copii - către palestinienii din Gaza,...
#Marea Britanie, #Londra, #Politia Metropolitana, #raport, #recomandari , #Marea Britanie