Pentru prima dată în istorie, premierul Marii Britanii va fi mai bogat decât regele. Uriașa avere a lui Rishi Sunak

Marti, 25 Octombrie 2022, ora 08:35
7732 citiri
Pentru prima dată în istorie, premierul Marii Britanii va fi mai bogat decât regele. Uriașa avere a lui Rishi Sunak
Rishi Sunak va fi noul premier al Marii Britanii FOTO Facebook/Rishi Sunak

Regele Charles al III-lea se întâlnește marți cu Rishi Sunak, noul lider al Partidului Conservator, pentru a-l numi oficial premier al Marii Britanii. Potrivit The Guardian, pentru prima dată în istorie premierul este mai bogat decât regele.

Potrivit sursei citate, dacă Rishi Sunak devine prim-ministru, va fi pentru prima dată în istorie când ocupanții de pe strada Downing Street 10 vor fi mai bogați decât monarhul din Palatul Buckingham, într-un moment în care milioane de britanici se luptă cu o criză a costului vieții.

Sunak și soția sa, Akshata Murty, au o avere combinată de aproximativ 730 de milioane de lire sterline – aproximativ dublu față de averea estimată între 300 de milioane de lire sterline și 350 de milioane de lire sterline a Regelui Carol al III-lea și a Camillei, Regina Consoartă.

Sunak, soția sa și cele două fiice, Krishna și Anoushka, își petrec cea mai mare parte a săptămânii la casa lor cu cinci dormitoare din Kensington, vestul Londrei, care este estimată de agenții imobiliari la mai mult de 7 milioane de lire sterline.

În weekend, ei se retrag într-o casă de conac georgian inclusă în clasa a II-a din satul pitoresc Kirby Sigston din circumscripția sa Richmond din North Yorkshire. Casa, pe care cuplul a cumpărat-o cu 1,5 milioane de lire sterline înainte de a fi ales deputat în 2015, valorează acum mai mult de 2 milioane de lire sterline și a fost transformată într-un refugiu cu o piscină interioară de 400.000 de lire sterline, sală de sport, studio de yoga, cadă cu hidromasaj și teren de tenis.

Creșterea costurilor cu energia înseamnă că ar putea costa mai mult de 14.000 de lire sterline pe an pentru a încălzi piscina de 12/5 metri – aproape de șase ori factura medie de energie a familiei.

Potrivit The Guardian, averea lui Sunak – cea mai mare parte provine de la soția sa, care este fiica unui miliardar indian de software – a fost un subiect obișnuit de discuție în timpul ultimei campanii de conducere și este probabil să devină din nou săptămâna viitoare.

Într-un podcast cu Telegraph, Sunak, care și-a făcut bani la banca de investiții Goldman Sachs și fondurile speculative TCI și Theleme Partners, a spus că nu i-a fost frică să răspundă la întrebări despre averea sa.

Citește și:
Vizită surpriză a Prințului William. Unde a fost azi moștenitorul tronului Marii Britanii VIDEO
Vizită surpriză a Prințului William. Unde a fost azi moștenitorul tronului Marii Britanii VIDEO
Prinţul William al Marii Britanii a făcut miercuri o călătorie neanunţată în Polonia pentru a mulţumi trupelor britanice şi poloneze implicate în acordarea de sprijin Ucrainei şi pentru...
Amenințarea lui Lukașenko, după intenția Marii Britanii de a trimite obuze cu uraniu în Ucraina: „Rusia nu are doar uraniu sărăcit!”
Amenințarea lui Lukașenko, după intenția Marii Britanii de a trimite obuze cu uraniu în Ucraina: „Rusia nu are doar uraniu sărăcit!”
Marea Britanie intenționează să transfere obuze cu uraniu sărăcit armatei ucrainene. Dacă muniția cu uraniu sărăcit este folosită asupra trupelor ruse, răspunsul va fi teribil pentru...
#Marea Britanie, #Rishi Sunak, #avere, #regele charles III , #Marea Britanie