Fenomenul "marea demisie" s-a răsuflat. Cum au ajuns patronii din nou la putere după "revoluția" din pandemie a angajaților

Duminica, 07 August 2022, ora 21:51
6208 citiri
Fenomenul "marea demisie" s-a răsuflat. Cum au ajuns patronii din nou la putere după "revoluția" din pandemie a angajaților
Situația economică incertă a tăiat elanul fenomenului ”marea demisie” FOTO Unsplash

Fenomenul “marea demisie” era încă vizibil la nivel global în urmă cu nici un an, o perioadă ideală pentru oamenii de pe piața muncii, care nu numai că puteau cu ușurință să ceară angajatorului măriri de salariu și program mai flexibil, însă erau și asaltați de alte oferte avantajoase.

Situația economică delicată și-a spus, însă, cuvântul, astfel că lucrurile nu mai stau la fel de bine pentru angajați în momentul actual, iar puterea este din nou în mâinile patronilor. Mai exact, potrivit unui studiu făcut de compania de consultanță Korn Ferry, creșterea ratelor, scăderea semnificativă a pieței bursiere, dar și posibilitatea tot mai apăsătoare a unei recesiuni, au schimbat regulile jocului.

Mai exact, angajații își doresc mai mult ca niciodată un loc de muncă sigur în contextul incertitudinii economice și nu mai sunt atât de dornici să riște să o ia de la capăt în altă parte.

”Marea Demisie pare că se oprește”, spune Brian Bloom, vicepreședintele Korn Ferry.

De asemenea, există un număr mai mic de anunțuri de angajare postate online, mai arată sursa citată, ceea ce sugerează că firmele iau de asemenea măsuri și nu mai sunt la fel de dornice să ocupe toate pozițiile prevăzute de organigramă, ci preferă să renunțe la cele pe care nu le consideră absolut necesare. Mai mult, anumite companii chiar au trecut la măsuri drastice și au început să facă concedieri.

”Potențialii angajați au observat schimbarea și unii au reconsiderat dacă doresc sau nu să facă o schimbare. Acum că nu mai primesc cinci oferte peste noapte, se gândesc mai mult”, mai spune Brian Bloom.

Practic, realitatea ultimelor 18 luni s-a întors brusc la 180 de grade, perioadă în care angajații au avut puterea deplină. Directorii corporațiilor se luptau se luptau să găsească atât modalități de a găsi noi candidați, cât și de a păstra angajații existenți. Pentru a face față fenomenului ”marea demisie”, companiile au oferit beneficii mai bune: salarii substanțial mai mari, program flexibil, posibilitatea de a lucra de acasă. Practic, angajaților aproape că nu le era refuzat nimic.

Piața muncii rămâne bună

Potrivit studiului menționat, piața muncii încă este bună și probabil că va rămâne la fel în următorii ani, angajații calificați, cu experiență, fiind în continuare căutați.

Totuși, patronii încep să respingă anumite cerințe ale angajatorilor, pe care le consideră exorbitante, cum ar fi dublarea salariilor.

”Patronii erau de acord ca inclusiv noii angajați să poată lucra cu normă întreagă de acasă, însă acum insistă ca aceștia să lucreze fizic, de la birou, cel puțin o parte din timp”, a mai spus Jacob Zabkowicz, vicepreședinte Korn Ferry.

De asemenea, acesta adaugă că firmele nu mai sunt dispuse să își ocupe toate pozițiile disponibile. Concret, patronii argumentează că, dacă compania s-a descurcat timp de un an fără ca acel post să fie ocupat, atunci nu e nevoie de el.

De asemenea, angajații se tem de concedieri și consideră că cei noi sunt printre primii dați afară, drept urmare sunt mai reticenți la schimbarea jobului.

Experții avertizează totuși firmele că nu pot anula o mulțime de beneficii acum că pandemia de coronavirus nu mai pune probleme, cum ar fi munca de la distanță, o problemă controversată de mulți lideri.

”Directorii vor trebui să ofere mai mult, dincolo de ”pentru că așa spun eu”, pentru a-i atrage din nou pe angajați la birou. Există milioane de oameni care au fost nevoiți să învețe să fie productivi de la distanță. Dacă le ceri acum să se întoarcă la birou, trebuie să ai un motiv convingător”, spune James Graves, co-liderul global al Korn Ferry.

Jacob Zabkowicz mai spune că firmele din diverse industrii nu vor fi neapărat nevoite să ofere creșteri salariale de 20-30% pentru a rămâne competitive, însă pentru a-și păstra angajații de top, trebuie ca măririle acordate în ultimul deceniu să fie mai mari de 3-5%. De asemenea, vicepreședintele companiei de consultanță este de părere că patronii nu ar trebui să anuleze o parte dintre beneficiile acordate în ultimii doi ani, în contextul pandemiei.

Citește și:
Cum blochează circulația angajații de la drumuri: "Nici măcar nu știu ce caută acolo" VIDEO
Cum blochează circulația angajații de la drumuri: "Nici măcar nu știu ce caută acolo" VIDEO
Poliția a început miercuri, 28 septembrie, o serie de ”anchete de circulație Origine-Destinație”. Împreună cu angajații CNAIR, polițiștii le vor pune șoferilor o serie de întrebări...
Scandal total între Șoșoacă și George Simion la protestul din Piața Victoriei: „Trădătorul rămâne trădător! Simioane, Iudă!” VIDEO
Scandal total între Șoșoacă și George Simion la protestul din Piața Victoriei: „Trădătorul rămâne trădător! Simioane, Iudă!” VIDEO
Senatoarea Diana Şoşoacă a adus acuzații grave la adresa liderului AUR George Simion în timpul protestului de duminică, 2 octombrie, din Piața Victoriei din București. Senatoarea și-a...