Turiștii pot să stea liniștiți: Apa Mării Negre este sigură pentru îmbăiere. „Vreau să delimitez disconfortul de pericol”

Joi, 20 Iunie 2024, ora 12:28
1925 citiri
Turiștii pot să stea liniștiți: Apa Mării Negre este sigură pentru îmbăiere. „Vreau să delimitez disconfortul de pericol”
Marea Neagra FOTO Ziare.com

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a afirmat, joi, 20 iunie, la Tulcea, că apa Mării Negre este sigură pentru îmbăiere. El a făcut această declaraţie în contextul în care, miercuri, au fost discuţii despre o posibilă poluare în apropierea plajei din Constanţa.

"În acest moment nu există niciun pericol. Am fost informat începând de la momentul producerii acestui fenomen, pentru că există un dispecerat în cadrul Ministerului Mediului Apelor şi Pădurilor unde Agenţia de Protecţie a Mediului din judeţul respectiv de cele mai multe ori sau Garda de Mediu, Comisariatul Judeţean sau orice altă instituţie semnalează astfel de fenomene. Cred că important, pe de-o parte, este identificarea exactă a situaţiei la fel cum atunci când situaţia o impune, bineînţeles că obligaţia autorităţilor este aceea de a preveni şi de a comunica persoanelor care pot fi afectate Pentru a se lua măsurile în timp real. Din informaţiile pe care le am astăzi nu există niciun pericol", a subliniat ministrul Mediului, Mircea Fechet.

Ministrul Mediului: Disconfortul nu înseamnă poluare, pericol

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, spune că o cantitate mai mare de alge în apa Mării Negre nu înseamnă poluare, pericol.

”Fără îndoială că disconfort poate însemna şi o cantitate mare de alge la mal. Însă vreau să delimitez foarte clar disconfortul de o eventuală poluare care ar putea să pună în pericol fie turiştii, fie biodiversitatea Mării Negre. În acest moment, din informaţiile pe care le am la dispoziţie, apa Mării Negre este sigură pentru îmbăiere”, a explicat ministrul Mediului, Mircea Fechet.

Dezastru pe litoralul românesc: s-a umplut de alge, din cauza căldurii. "Sunt smulse de curenții marini și aduse la mal"
Dezastru pe litoralul românesc: s-a umplut de alge, din cauza căldurii. "Sunt smulse de curenții marini și aduse la mal"
Codul portocaliu de caniculă de pe litoralul românesc a dus la o intensificare a fenomenului de înflorire algală în multe stațiuni de pe malul Mării Negre, arată Apele Române Dobrogea...
La ce pericole te expui dacă nu folosești cremă cu factor de protecție solară când mergi la plajă
La ce pericole te expui dacă nu folosești cremă cu factor de protecție solară când mergi la plajă
Vara este momentul perfect pentru a petrece timpul la plajă și a te bucura de soare. Cu toate acestea, este esențial să protejezi pielea ta de razele nocive ale soarelui. Folosirea unei creme...
#Marea Neagra, #apa, #alge litoral, #plaja, #ministrul Mediului , #poluare
  1. Joe Biden își va anunța retragerea din cursa prezidențială, anunță presa din SUA. Presiunea liderilor democrați este imensă
  2. Lavrov: Rusia va coopera cu orice președinte al Statelor Unite. Care sunt condițiile Moscovei
  3. S-a dat drept doctor și a păcălit un bărbat să-i dea aproape 6.000 de euro. Magistrații l-au trimis unde îi e locul
  4. Femeie găsită moartă într-o piscină din Craiova. Polițiștii încearcă să afle dacă a fost crimă sau accident
  5. Minor de 13 ani din Sălaj, bătut și violat de un individ fără scrupule. Decizia magistraților în acest caz terifiant
  6. Scene teribile pe un drum din Tulcea. 12 autoturisme şi un microbuz au fost surprinse de o viitură puternică VIDEO
  7. Un înalt oficial rus a cerut să fie trimis pe frontul din Ucraina. Alexandr Kibovski fusese condamnat pentru luare de mită
  8. Guvernul de la Kiev cere majorarea taxelor pentru a putea susține efortul de război. Cum arată bugetul de apărare
  9. Directorul care a extins plajele pe litoralul românesc părăsește ABADL. Cine îi va lua locul SURSE
  10. Volodimir Zelenski și-a întâlinit marele rival pe un aeroport din Londra. Participarea la summitul Comunității Politice Europene