Misterul camerelor secrete din Marea Piramidă: Acum aflăm adevărul cu o tehnologie revoluționară VIDEO

Sambata, 12 Martie 2022, ora 23:27
9462 citiri
Misterul camerelor secrete din Marea Piramidă: Acum aflăm adevărul cu o tehnologie revoluționară VIDEO
Marea Piramidă de la Giza nu și-a dezvăluit toate misterele FOTO: Universe Today

Marea Piramidă de la Giza din Egipt, care este una dintre cele șapte minuni ale lumii antice, nu și-a dezvăluit încă toate enigmele, deși ea a fost construită din secolul al XXVI-lea î.Hr. Acum, o echipă de arheologi plănuiește să scaneze structura cu raze cosmice, pentru a putea ”vedea” toate camerele secrete din interior.

Misiunea Explore the Great Pyramid (EGP), care adună mai mulți cercetători de la Universități din Statele Unite, Marea Britanie și Egipt, va folosi tomografia cu muoni pentru a crea imagistica Marii Piramide și de a vizualiza tot ce se află ascuns în înăuntrul uriașei construcții, potrivit Universe Today.

Marea Piramidă de la Giza este mormântul faraonului Khufu, cunoscut și sub numele de Keops. Ridicarea structurii a durat aproximativ 27 de ani și a adunat numai puțin de 2,3 milioane de blocuri de piatră, o combinație de calcar și granit, ce cântăresc aproximativ 6 milioane de tone.

Piramida și pământul de sub ea conțin diferite camere și pasaje. Camera lui Khufu se află aproximativ în centrul structurii. În ultima vreme, echipele de arheologi au folosit câteva metode de înaltă tehnologie pentru a sonda mai riguros interiorul piramidei.

La sfârșitul anilor ’60, fizicianul american Luis Alvarez și echipa sa au folosit tomografia cu muoni pentru a scana interiorul. În 1969, el a anunțat că au examinat 19% din piramidă și nu au găsit camere noi.

În 2016-2017, echipa ScanPyramids a folosit tehnici non-invazive pentru a studia Marea Piramidă. Descoperirea care a fost făcută atunci s-a numit ”marele vid”, un gol masiv deasupra marii galerii.

NASA a desigilat o capsulă a timpului de pe Lună din 1972: ”Au stat cuibăriți împreună, ca niște păpuși rusești” VIDEO

Ce sunt muonii folosiți la scanarea piramidei?

Muonii sunt niște raze cosmice, care sunt create atunci când particulele de înaltă energie intră în atmosfera Pământului. Ei sunt instabili și se descompun în doar câteva microsecunde.

Ei călătoresc aproape cu viteza luminii și pot pătrunde adânc în orice structură, fără a o deteriora. Există o sursă nesfârșită de muoni din razele cosmice care bombardează constant Pământul.

Noua misiune Explore the Great Pyarmid va utiliza tot tomografia cu muoni, pentru a descoperi camerele secrete din interiorul piramidei, care nu au fost găsite pănă acum, așa cum a făcut și ScanPyramids. Dar EGP susțiune că sistemul lor de scanare cu muoni este de 100 de ori mai puternic decât cel utilizat anterior, în altă cercetare.

Arheologii au făcut o descoperire excepțională: O civilizație pierdută în istorie, găsită după multă vreme VIDEO

”Plănuim să lansăm un sistem telescop care să aibă o sensibilitate de 100 de ori mai puternică decât echipamentul folosit recent la Marea Piramidă. El va realiza o scanare din aproape toate unghiurile și va produce pentru prima dată o imagine tomografică adevărată la o structură atât de mare”, au scris cercetătorii de la Laboratorul Fermi, Universitățile Virginia, Chicago, Yale din Statele Unite, Oxford din Marea Britanie și Cairo, Egipt în lucrarea lor publicată recent în revista Arxiv.

EGP va folosi senzori de telescop foarte mari, în diferite pozițiii în afara Marii Piramide. Detectoarele vor fi asamblate în containere cu temperatură controlată, pentru a facilita transportul.

Fiecare unitate va avea 12 metri lungime, 2,4 metri lățime și 2,9 metri înălțime. ”Misiunea EGP adoptă o abordare diferită a imaginii structurilor mari cu muoni de raze cosmice. Utilizarea telescoapelor cu muoni la Marea Piramidă de la Giza, poate produce imagini cu o rezoluție mult mai mare datorită numărului mult mai mare de muoni detectați”, au spus experții.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Marea Piramida Giza Egipt, #piramida Keops, #mister piramide, #Marea Piramida Gizeh, #mistere piramide , #descoperire