Ziare.com

Minerii scotieni sarbatoresc inmormantarea lui Thatcher cu bautura si glume morbide

de Irina Olteanu
Joi, 18 Aprilie 2013, ora 21:31

   

Minerii scotieni sarbatoresc inmormantarea lui Thatcher cu bautura si glume morbide
Fostii mineri dintr-un oras scotian s-au strans miercuri intr-un cimitir local pentru a bea whisky si pentru a face glume morbide legate de moartea lui Margaret Thatcher. "Maggie e in iad si a inchis deja trei furnale".

Minerii sunt prezenti la cimitirul local nu pentru inmormantarea fostului premieri conservator britanic, ci pentru a aduce un omagiu confratilor morti in urma cu aproape 30 de ani, cand grevele muncitoresti au degenerat in confruntari violente cu fortele de ordine, noteaza The Guardian.

Manifestarea nerespectuasa pentru inmormantarea lui Thatcher se explica prin faptul ca aceasta este considerata principalul si singurul vinovat pentru situatia dezastruoasa a celor care au ramas fara un loc de munca in urma restructurarilor impuse in industrie.

"Personal, eu simt ca ea a distrus Scotia. Stiti, 250.000 de muncitori au fost lasati fara loc de munca iar ea a incasat toate taxele si veniturile din petrol: ne-a luat pana si asta", a declarat unul dintre cei prezenti la ceremonie.

"Unii considera ca este lipsit de respect ce facem noi acum. In ceea ce ma priveste, nu pot sa o respect pe Margaret Thatcher. Nu cred ca ea a respectat pe vreunul dintre noi. Cred ca este de prost gust faptul ca are parte de o inmormantare cu onoruri de stat", a explicat un fost lider sindical local.

"Sa nu uitam, ne-a comparat cu fascistii din Argentina, numindu-ne "inamicul din interior". In mod normal nu sarbatoresc moartea oamenilor, trebuie sa intelegeti", a explicat un alt participant, justificandu-si atitudinea.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2289 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor