Gafe incredibile ale televiziunilor, la moartea lui Margaret Thatcher (Video)

Miercuri, 10 Aprilie 2013, ora 10:45
4548 citiri
Gafe incredibile ale televiziunilor, la moartea lui Margaret Thatcher (Video)
Foto: Daily Mail

Atunci cand Margaret Thatcher a murit, luni, stirea a tinut prima pagina a ziarelor din intreaga lume, iar posturile de televiziune au prezentat pe larg biografia fostului prim ministru britanic.

Problema a fost ca au existat televiziuni care au gafat destul de grav, atunci cand au anuntat moartea Doamnei de Fier.

De exemplu, un post de televiziune din Taiwan a ilustrat stirea cu imagini cu regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, scrie Daily Mail.

Postul CTi a titrat "Margaret Thatcher a murit de atac cerebral", timp in care a difuzat imagini cu regina dand mana cu oameni, pe strada. Crainica a spus: "Am aflat in urma cu scurt timp ca fostul prim ministru al Marii Britanii, Margaret Thatcher, a decedat la Londra, in aceasta dimineata, la varsta de 88 de ani".

Nu este foarte clar de ce taiwanezii au anuntat ca Thatcher a murit la varsta de 88 de ani, avand in vedere ca ar fi implinit acesti ani abia in octombrie. Sursa citata explica faptul ca ar putea fi o alta gafa sau ar fi putut fi luat in calcul obiceiul chinezesc de a considera ca la nastere copilul are deja un an.

Fireste, postul de televiziune si-a cerut scuze pentru eroare, dupa ce telespectatorii au sesizat confundarea celor doua femei.

Pe de alta parte, in Thailanda, producatorii canalului de televiziune Channel 5 au facut o alta gafa. In loc sa foloseasca fotografii cu Margaret Thatcher, au difuzat imaginea actritei Meryl Streep, care a interpretat-o pe Doamna de Fier in filmul cu acelasi nume.

Margaret Thatcher a murit

Pentru aproape doua minute, pe ecran a ramas chipul zambitor al actritei americane, in timp ce crainica povestea momente din viata fostului premier.

Mai tarziu, redactia de stiri a postului de televiziune detinut de armata a scris, pe pagina sa de Facebook, ca isi cere scuze pentru eroare si a promis ca "va incerca sa-si faca meseria cu mai mare atentie".

Margaret Thatcher a decedat, luni, la resedinta sa din Londra, la varsta de 87 de ani.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Margaret Thatcher gafa televiziuni, #Margaret Thatcher murit regina , #murit