Mesajul Majestății Sale Margareta, de Crăciun. „Transmit admiraţia şi afecţiunea mea pentru toţi românii care au dovedit curaj”

Sambata, 24 Decembrie 2022, ora 16:14
1905 citiri
Mesajul Majestății Sale Margareta, de Crăciun. „Transmit admiraţia şi afecţiunea mea pentru toţi românii care au dovedit curaj”
Custodele Coroanei a menţionat că, în prezent, cel puţin o treime dintre români sunt în străinătate FOTO YouTube/ Familia Regală

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a transmis sâmbătă, 24 decembrie, în mesajul de Crăciun, admiraţia şi afecţiunea sa pentru toţi românii care au dovedit curaj şi compasiune faţă de cei care suferă.

"Transmit admiraţia şi afecţiunea mea pentru toţi românii care au dovedit curaj şi compasiune faţă de cei care suferă. După doi ani de pandemie, la frontiera României au apărut un devastator conflict armat şi o tragedie umanitară. Familiile de români au dovedit o exemplară generozitate faţă de refugiaţii ucraineni. Am fost impresionată şi mândră de felul în care ţara noastră a dovedit simţ civic şi bunătate. În eforturile continentului european, România s-a aflat în prima linie. În ţara noastră, în condiţii dificile, s-au realizat multe lucruri bune. Totuşi, cei în vârstă continuă să aibă nevoie de ajutor. Singurătatea şi lipsurile financiare sunt doi mari duşmani ai celor în vârstă", se arată în mesajul remis AGERPRES de Casa Regală.

Custodele Coroanei a menţionat că, în prezent, cel puţin o treime dintre români sunt în străinătate, exprimându-şi speranţa ca, nu foarte târziu, aceştia să aibă motive să se întoarcă acasă.

"Ca în fiecare an, militarii români au făcut cinste ţării şi familiilor lor. De asemenea, felicit pe toţi cei care au dovedit curaj în profesie şi activitatea caritabilă. Nenumărate vieţi au fost salvate de oameni cu conştiinţă, suflet, demnitate şi discreţie. Felicit sectorul privat, care, în ciuda dificultăţilor politice şi administrative, a avut puterea de a se adapta şi de a merge mai departe. În continuare, drumul european al Republicii Moldova are nevoie de sprijin, pentru siguranţa şi stabilitatea României şi a regiunii. Familia mea a promovat şi anul acesta economia, educaţia, ecologia, ştiinţa şi arta. Am continuat să dăm încredere şi sprijin comunităţilor locale, prin munca noastră la Crucea Roşie, la Fundaţia Regală Margareta a României, prin zeci de organizaţii cu patronaj regal şi prin proiectele Casei mele", a completat MS Margareta.

Ea a evidenţiat că o parte fundamentală a vieţii româneşti a fost, dintotdeauna, credinţa şi, mai ales în momentele grele, "Instituţia Credinţei a fost şi rămâne un sprijin fără pereche pentru societate".

"La sărbătoarea Crăciunului, sacrificiul Domnului Nostru Hristos şi iubirea Sa pentru noi sunt un far luminos pentru fiecare. De Crăciun, purtăm în suflet pe toţi cei dragi, chiar dacă nu putem fi întotdeauna împreună. Doresc tuturor românilor din ţară, din Republica Moldova şi celor departe de patrie la mulţi ani cu sănătate, speranţă şi pace sufletească", a mai transmis Custodele Coroanei.

Citește și:
Alina Gorghiu cere senatorilor să posteze mai des pe TikTok, Instagram și Facebook: ”Vă propun deschiderea unui cont oficial al Senatului”
Alina Gorghiu cere senatorilor să posteze mai des pe TikTok, Instagram și Facebook: ”Vă propun deschiderea unui cont oficial al Senatului”
Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu a transmis luni, în prima zi a sesiunii parlamentare, un memorandum către conducerea Senatului, în care arată că doreşte să dezvolte...
Județele în care a început distribuirea cardurilor de energie: ”Toată lumea va primi”
Județele în care a început distribuirea cardurilor de energie: ”Toată lumea va primi”
Distribuţia cardurilor de energie a început, miercuri, 1 februarie, în şapte judeţe din ţară, respectiv Alba, Argeş, Teleorman, Bacău, Bihor, Ilfov şi Capitala, a anunţat ministrul...