Un propagandist rus de seamă îl presează pe Putin, dându-i soluția ideală: Ucraina este prea puternică

Sambata, 10 Iunie 2023, ora 05:33
11491 citiri
Un propagandist rus de seamă îl presează pe Putin, dându-i soluția ideală: Ucraina este prea puternică
Margarita Simonian îl presează pe Putin să înghețe războiul cu Ucraina FOTO: Telegraph

Războiul lui Putin din Ucraina nu și-a atins obiectivele inițiale, iar armata rusă a suferit numeroase eșecuri pe câmpul de luptă. Acum, unul dintre cei mai importanți propagandiști ai puterii de la Moscova, șefa televiziunii RT, Margarita Simonian face presiuni asupra lui Putin pentru a ”îngheța” războiul, deoarece Ucraina este ”prea puternică”.

Accesul lui Zelensky la armamentul furnizat de NATO înseamnă oprirea ostilităților, în timp ce au loc referendumuri (în zonele ocupate), acesta ar fi „cel mai bun scenariu pentru Rusia”, susține Simonian, potrivit The Telegraph.

Șefa televiziunii de stat Russia Today și unul dintre cei mai importanți propagandiști ai lui Vladimir Putin a sugerat că Moscova ar trebui să înghețe războiul în fața armamentului occidental de ultimă generație pe care Ucraina îl deține acum.

China se pregătește pentru Rusia fără Putin: Mutarea neașteptată a lui Xi Jinping

Margarita Simonian, care a cerut în mod regulat un război total împotriva Ucrainei, a argumentat la televiziunea Rossiya 1 că este în favoarea unei soluții negociate și a opririi ostilităților în timp ce se organizează referendumuri pe teritoriul ocupat de Rusia.

Ea și-a schimbat total părerea despre războiul Rusiei, iar cel mai bun scenariu pe care îl vede acum este altul. Asta în condițiile în care Ucraina are acces la arme furnizate de NATO care sunt folosite acum pe teritoriul Rusiei și în contraofensivă.

„Am vorbit despre asta tot anul. Ar fi atât de bine să oprim vărsarea de sânge chiar acum, să rămânem acolo unde suntem, să înghețăm războiul și să organizăm referendumuri”, a spus ea în emisiunea lui Vladimir Soloviev la Rossiya 1.

Elitele ruse vorbesc din spatele ușilor închise, contrar lui Putin: Obiectivul din Ucraina s-a schimbat dramatic

„Avem nevoie de teritorii în care oamenii nu vor să locuiască cu noi? Nu sunt sigur". Sugestiile ei, în special observațiile despre „teritoriile disputate” din Ucraina, au provocat o reacție, în timp ce unii dintre cei mai tari susținători ai războiului ai Rusiei au acuzat-o că l-a admonestat pe Vladimir Putin, care a recunoscut „oficial” zonele ocupate ca parte a Rusiei anul trecut.

Bloggerii pro-război mai puțin cunoscuți au cerut demisia ei, în timp ce Igor Girkin, un fost comandant separatist ucrainean, a acuzat-o pe Simonian, de etnie armeană, că a trădat mai întâi interesele naționale ale Armeniei, susținând un acord între Azerbaidjan și Armenia cu privire la o regiune separatistă, iar acum încearcă să facă același lucru pentru Rusia: „Ne vom da seama de lucruri pentru ruși și pentru Rusia fără tine”.

Remarcile surprinzătoare ale unui membru de încredere de lungă durată al clasei politice ruse reflectă părerile unora dintre clasele ruse, dar nu înseamnă neapărat că Moscova va renunța aici și acum, la război.

„În declarația ei, Simonian încearcă să spună că nu are sens să duci război mult mai mult, să lăsăm lucrurile să fie așa cum sunt și să le revedem mai târziu”, a spus Tatiana Stanovaya, un analist de la Carnegie Endowment for Peace.

Eveniment Quarterly Report

Funcționar public de rang înalt din PSD, mișcat de "drama" lui Dumitru Buzatu: "Îmi fac un împrumut și cu mare drag am să-l ajut" VIDEO
Funcționar public de rang înalt din PSD, mișcat de "drama" lui Dumitru Buzatu: "Îmi fac un împrumut și cu mare drag am să-l ajut" VIDEO
Unul dintre cei care au fost la pescuit cu președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, în ziua flagrantului, este directorul DGASPC Vaslui, Dragoș Cazacu. Acesta a anunțat...
Noile taxe. A fost stabilită ora la care Marcel Ciolacu își asumă răspunderea în Parlament: „Nu există niciun risc pentru ca preţurile să crească”
Noile taxe. A fost stabilită ora la care Marcel Ciolacu își asumă răspunderea în Parlament: „Nu există niciun risc pentru ca preţurile să crească”
Parlamentul se reuneşte marţi, de la ora 18.00, în şedinţă comună pentru asumarea răspunderii Guvernul pe pachetul de măsuri fiscale, au stabilit Birourile permanente reunite....
#Margarita Simonyan, #Margarita Simonian, #televiziune rusa, #russia today, #Putin razboi, #Putin Ucraina, #Putin razboi Ucraina , #Razboi Ucraina