Sportul românesc e zguduit de un nou scandal de dopaj. Cu ce substanță interzisă a fost depistată medaliata de la Mondiale

Joi, 26 Ianuarie 2023, ora 13:35
9726 citiri
Sportul românesc e zguduit de un nou scandal de dopaj. Cu ce substanță interzisă a fost depistată medaliata de la Mondiale
Maria Boldor

Floretista Maria Boldor (26 de ani), medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale din 2022, a fost depistată pozitiv la proba A cu ostarină, substanţa la care a fost găsit dopat şi Lucian Bute în 2016, anunţă gsp.ro.

Potrivit sursei citate, ostarina este un steroid anabolizant interzis de Agenţia Mondială Antidoping (WADA), în 2008.

Maria Boldor a fost depistată pozitiv la un control din luna decembrie comandat de ANAD. Acum se află în suspendare provizorie care a început de pe 11 ianuarie 2023.

„Proba A a Mariei Boldor este pozitivă. Urmează să se efectueze şi proba B”, a confirmat pentru ProSport un oficial al Federaţiei Române de Scrimă.

Maria Boldor a câştigat anul trecut medalia de bronz în proba de floretă feminin la Campionatul Mondial de seniori de la Cairo, fiind desemnată cea mai bună sportivă din 2022 în ancheta Federaţiei Române de Scrimă.

”Suntem costernati pentru ca luase medalie la campionatul mondial. Dacă ar fi confirmat la următorul campionat mondial, se califica la JO. Ea trebuie să facă proba B şi vedem mai departe ce se întâmplă. A fost descoperită cu substanţa osterină. Ea a zis că nu a luat absolut nimic”, a declarat Marius Florea pentru Orange Sport.

Conform regulamentului Agenţiei Internaţionale Antidoping, urmează acum să se preleveze şi proba B, iar dacă şi aceasta va confirma rezultatele date de proba A, sportiva va fi suspendată.

#Maria Boldor, #scandal, #dopaj , #stiri din sport