Grapini este acuzata ca apare ilegal pe lista PSD pentru europarlamentare, ea fiind membra a partidului lui Dan Voiculescu

Luni, 25 Martie 2019, ora 21:25
12965 citiri
Grapini este acuzata ca apare ilegal pe lista PSD pentru europarlamentare, ea fiind membra a partidului lui Dan Voiculescu
Foto: Facebook / Maria Grapini Europarlamentar

Eurodeputatul Cristian Preda sustine ca este ilegal ca Maria Grapini, membra a PPU, sa figureze pe lista PSD pentru alegerile europene si ca, prin urmare, candidatura acesteia ar trebui descalificata.

"E evident ilegal ca Grapini, membra a unei formatiuni numite PPU, sa figureze pe lista PSD pentru europene. PPU nu a incheiat vreo alianta cu PSD si are un membru in BEC intrucat Grapini e deputata europeana. Agramata triseaza. Ar trebui descalificata", a scris Cristian Preda pe contul sau de Facebook.

Pe site-ul Parlamentului European, Maria Grapini figureaza ca membra a Partidul Puterii Umaniste, formatiune fondata de Dan Voiculescu.

De altfel, din acest motiv, PPU este reprezentat in Biroul Electoral Central, in care pot avea membri doar partidele care au eurodeputati.

Presedintele PSD Liviu Dragnea a anuntat luni lista PSD pentru europarlamentare, Rovana Plumb, Carmen Avram, Claudiu Manda, Chris Terhes, Dan Nica, Maria Grapini fiind pe primele locuri. Listele vor fi depuse marti la Biroul Electoral Central.

Dragnea a explicat prezenta pe liste a unor persoane din afara PSD, spunand despre Carmen Avram ca apara principiul dreptatii si ca face parte dintr-o echipa de jurnalisti care a rezistat unor presiuni foarte mari, despre Chris Terhes ca a avut pozitii asumate cand altii taceau, iar despre Maria Grapini ca este apreciata in PSD pentru pozitiile pe care le-a avut in Parlamentul European.

Liderul PSD apreciat ca Rovana Plumb si Natalia Intotero, aflata si ea pe lista, nu ar trebui sa mai ramana in Guvern pana la alegerile din 26 mai.

#Maria Grapini lista PSD, #Grapini europarlamentar , #europarlamentar