E oficial: Maria Grapini pleaca din Guvern si candideaza la europarlamentare

Joi, 30 Ianuarie 2014, ora 12:41
3638 citiri
E oficial: Maria Grapini pleaca din Guvern si candideaza la europarlamentare
Arhiva: Facebook

Presedintele PC Daniel Constantin a declarat, joi, ca Maria Grapini va fi retrasa din fruntea Ministerului pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism, pentru a participa la alegerile europarlamentare.

Constantin a precizat, dupa sedinta Biroului Permanent al Partidului Conservator, ca Grapini "a coordonat foarte bine acest minister" si ca, la Bruxelles, ar putea reprezenta zona de agricultura, potrivit Antena 3.

Intrebat cum se vor intelege conservatorii cu celelalte partide din USL in privinta europarlamentarilor, Constantin a raspuns: "La fel cum s-au inteles si pana acum, vor comunica, va exista intelegere, astfel inca sa maximizam sansele fiecarui partid din USL, acolo (la Bruxelles - n.red.) vom milita pentru interesul tuturor romanilor".

Ministrul Agriculturii a adaugat ca "atat timp cat la nivelul Guvernului lucrurile functioneaza foarte bine, neintelegerile cu PNL sau cu altii se trec in plan secund".

Partidul Conservator ii ia lui Grapini Ministerul pentru IMM-uri si o trimite la europarlamentare - surse

Informatia aparuse, miercuri, pe surse. Astfel, datele Mediafax aratau ca Maria Grapini nu isi va parasi imediat postul, ci abia din luna martie. In acest timp, conservatorii s-ar ocupa de gasirea unui inlocuitor al ministrului delegat.

Constantin a adaugat ca Biroul Politic a mai validat o propunere pentru un loc eligibil la europarlamentare. Este vorba despre presedintele Organizatiei Prahova si vicepresedintele Consiliului Judetean, Lauretiu Rebega.

De asemenea, Biroul Politic al PC a stabilit ca partidul sa participe la europarlamentare pe o lista comuna impreuna cu PSD si UNPR, a anuntat Daniel Constantin, potrivit Mediafax.

"Biroul Politic s-a intrunit intr-un format restrans. Biroul Politic a validat propunerea ca la alegerile europarlamentare PC sa participe, pe o lista comuna, alaturi de PSD si UNPR.

Suntem consecventi ideii ca ar trebui sa avem liste comune si la alegerile europarlamentare, inteleg ca exista totusi opinii divergente in partidul celorlalti aliati si din acest punct de vedere noi am validat aceasta propunere, cel putin pentru acest moment, vom vedea si daca PNL se va alatura sau nu acestei liste", a explicat liderul conservatorilor.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Maria Grapini europarlamentare, #Maria Grapini retrasa minister, #Maria Grapini retrasa PC, #Maria Grapini auroparlamentar , #ministru delegat