Ziare.com

Grapini: Firmele care fac calificari cu fonduri UE trebuie sa garanteze angajarea

Vineri, 14 Iunie 2013, ora 20:26

   

Grapini: Firmele care fac calificari cu fonduri UE trebuie sa garanteze angajarea
Firmele care deruleaza programe de calificare a fortei de munca prin proiecte europene finantate prin POSDRU trebuie sa garanteze, de anul viitor, ca 80% dintre cursanti isi vor gasi un loc de munca la finalul etapei de pregatire, spune ministrul pentru IMM si Turism, Maria Grapini.

Prezenta vineri la o intalnire cu mai multi oameni de afaceri din judetul Hunedoara, cu autoritatile judetene si locale, Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM, Mediu de Afaceri si Turism, a declarat ca una dintre problemele cu care se confrunta mediul de afaceri este lipsa fortei de munca bine pregatita, calificata.

"Nu a fost o eficienta in cadrul Programului POSDRU. Mediul de afaceri se plange ca, desi au fost organizate foarte multe programe de calificare, ei nu-si gasesc forta de munca pregatita corespunzator", a afirmat Grapini.

Maria Grapini: Banii pe POSDRU risipiti prea usor pe proiecte de mica anvergura

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Ministrul delegat pentru IMM-uri a spus ca a discutat cu ministrul Muncii, Mariana Campeanu, pentru a gasi o modalitate prin care unul dintre criteriile de evaluare a unui proiect de reconversie a fortei de munca, prin POSDRU, sa includa si cerinta ca un anumit numar de absolventi sa fie si angajati la finalul cursurilor de calificare.

"Cei care doresc sa califice personal pe fonduri europene, pe diferite profesii, trebuie sa vina, ca o cerinta la dosar, sa zic asa, cu angajament din partea companiilor ca pe profesiile respective vor angaja 80% din persoanele pe care le califica", a afirmat ministrul delegat pentru IMM-uri.

Ea a mai spus ca se va incerca si o corelare a programelor de invatamant si a cifrelor de scolarizare, astfel incat absolventii unei scoli sau facultati sa-si poata gasi un loc de munca.

"Intreprinzatorul sau afacerea este competitiva daca resursa umana este buna. Poti sa ai cea mai inalta tehnologie, dar daca nu ai resursa umana bine pregatita, stim bine ca nu obtinem ce vrem", a adaugat Grapini.

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism se afla intr-o vizita de lucru in judetul Hunedoara si are programate intalniri cu oameni de afaceri din mai localitati.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 366 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Baba Frapini va fi remaniata !

Sa nu va lasati inselati de poza care insoteste textul : este tot baba Frapini dupa ce a terminat liceul ! Propun s-o dam in judecata pentru plagiat : la fel proceda si N. Ceasca cel ce avea poze reprezentative din tinerete...astazi, Muma Padurii Frapini arata ca o stafida murata, iar uratenia chipului s-a raspandit ca otrava in tot corpul, inclusiv la creier...toata speranta mea este ca la urmatoarea remaniere guvernamentala, lui Dottore sa-i vina mintea la troaca si sa dea de pamant cu ea, apoi cu un sut bine plasat s-o trimita inapoi Varanului securist, cel care i-a bagat-o pe gat !!!

 

Populisme ieftine, scoase pe negandite !!

Deci 80% din cei care sunt calificati sa fie angajati de cei care i-au calificat, ca daca nu li se vor lua banii inapoi, nu ? Ca de fapt asta e garantia pe care o cere ministresa asta !!!

Pai de ce nu sunt angajati absolventii de facultate, in proportie de 80% ? Una e sa califici un tamplar in 360 ore si alta un inginer in 5 ani !! Nu ? Si scoala care nu i-a gasit loc de munca, sa fie inchisa si profesorii bagati in puscarie !! Asta e logica acestei dudui !!

Poate madama asta nu stie, dar si in prezent proiectele POSDRU de succes au procente din grupul tinta, in special someri, care sunt angajati ! Ei i se pare ca a descoperit roata...

Traim in tara in care tonetarul de la colt, platit cu 700 lei pe luna, e licentiat in ceva..

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor