Grapini, intrebata daca Guvernul e prost: Nu, cum sa fie prost? Sunt multumita de Guvern

Marti, 24 Septembrie 2013, ora 20:20
1296 citiri
Grapini, intrebata daca Guvernul e prost: Nu, cum sa fie prost? Sunt multumita de Guvern

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Maria Grapini, continua sa justifice declaratiile facute marti, afirmand ca Guvernul nu este prost si ca este mult mai multumita de actualul Executiv decat de precedentele.

"Nu s-a inteles replica pe care am dat-o eu domnului Adrian Vasilescu. Am spus 'Daca asa ati inteles dumneavoastra, ca eu presez statul, inseamna ca eu pot sa intru in Cartea Recordurilor ca sunt primul ministru care sa spun ca fac parte dintr-un Guvern prost'", a explicat Grapini, marti seara, la B1 Tv.

Intrebata daca, in cele din urma, crede ca actualul Guvern este unul prost, ministrul a raspuns: "Nu, cum sa fie Guvernul prost?".

"Sunt cu mult mai mult multumita de actualul guvern fata de ce faceau guvernele anterioare. Sunt nemultumita ca de la buget nu am primit bani ca sa termin proiectele pentru care primesc bataie in fiecare zi de la Transalpina, de la altele... Cu sumele pe care le-am primit nu am reusit sa termin proiectele", a spus ministrul, facand referire la Ministerul Bugetului si la cel al Finantelor.

Anterior, aceasta afirmase ca nu este vorba despre nicio remaniere in cazul sau, deoarece nu a auzit ca acest cuvant sa fie spus de premier, lasand sa inteleaga totodata ca nu este o tragedie daca pleaca un ministru din Guvern.

Grapini da inapoi: N-am auzit de remaniere. E o tragedie daca pleaca un ministru sau care e problema?

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, in cadrul vizitei in Lituania, ca o va inlocui pe Maria Grapini, daca ea are nemultumiri la adresa Guvernului.

"Nu cunosc declaratiile, insa evident ca relatia cu mediul de afaceri e responsabilitatea ei. Daca nu e multumita, vom gasi un alt ministru mai bun", a precizat prim-ministrul despre Maria Grapini.

Grapini: Demisionez daca imi cere premierul, imi asum afirmatiile

Ministrul delegat pentru IMM-uri a declarat ca va demisiona din fruntea ministerului daca prim-ministrul Victor Ponta ii va cere acest lucru.

"Demisionez daca premierul mi-o va cere, imi asum afirmatiile privind activitatea Guvernului", a spus Maria Grapini, potrivit Mediafax.

Ponta o ameninta pe Grapini cu remanierea: Daca nu e multumita, vom gasi un alt ministru mai bun

Ministrul delegat pentru IMM-uri mentionat, marti, la o conferinta de presa, ca problemele mediului de afaceri nu sunt intelese perfect la nivelul Executivului si ca uneori are impresia "ca merge pe contrasens" cand prezinta colegilor sai dificultatile firmelor.

"De aceea mi-as fi dorit ca mai multi oameni de afaceri sa-si asume acest risc si sa fie dispusi sa-si bage in acest malaxor intreaga cariera. M-am dus in sistemul public cu dorinta de incerca sa transmit in Executiv problema reala din mediul economic", a spus ministrul, la o conferinta de presa.

"Daca s-a inteles ca eu am apasat prea mult pe Guvern este ceva unicat, pentru ca niciun ministru nu a venit pana acum si sa spuna ce prost e Guvernul. Nu? Intru si eu in Cartea recordurilor", a mai spus Grapini.

Ea a raspuns astfel unei critici aduse de Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, care i-a reprosat ministrului ca vorbeste prea mult despre ce trebuie sa faca statul pentru mediul de afaceri si pentru firme, si ca a apasat prea mult pedala Guvernului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#Maria Grapini guvern prost, #Maria Grapini demisie guvern, #Maria Grapini declaratii Victor Ponta, #Victor Ponta inlocuire Grapini , #ministru delegat