Partidul Conservator ii ia lui Grapini Ministerul pentru IMM-uri si o trimite la europarlamentare - surse

Miercuri, 29 Ianuarie 2014, ora 13:00
4298 citiri
Partidul Conservator ii ia lui Grapini Ministerul pentru IMM-uri si o trimite la europarlamentare - surse
Foto: Facebook Maria Grapini

Maria Grapini urmeaza sa fie retrasa de conservatori din fruntea Ministerului pentru IMM si Turism, oferindu-se in schimb posibilitatea sa devina europarlamentar.

Decizia Partidului Conservator va fi anuntata joi, in sedinta Biroului Partidului Conservator, potrivit unor surse din partid, anunta Mediafax.

Conform acestor surse, Maria Grapini isi va parasi postul abia in luna martie, pana atunci partidul urmand sa gaseasca un inlocuitor.

Maria Grapini a devenit celebra pentru greselile flagrante de limba romana pe care le face atunci cand scrie pe Facebook, unde are o activitate sustinuta. Ministrul s-a justificat pentru inadvertentele gramaticale, de ortografie si punctuatie, spunanad ca e prea grabita pentru a sta sa-si corecteze fluxul gandirii.

Miercuri dimineata, in ultima postare pe Facebook, in care isi exprima solidaritatea cu oamenii afectati de vreme, Grapini face din nou cateva greseli: un dezacord intre subiect si predicat ("Ninsoarea si viscolul a adus"), o forma populara de Dativ ("a adus la oameni" in loc de "a adus oamenilor"), o pierdere a ideii printr-un anacolut (tip de exprimare prin care se porneste de la o idee, intr-o fraza stufoasa, care apoi se pierde), si o repetitie suparatoare a cuvantului "oameni".

"Buna dimineata. Ninsoarea si viscolul a adus din pacate dimineti mai putin bune la multi oameni.Sa speram ca vom trece cu bine si peste aceste zile dificile.Cred ca interventia autoritatilor dublata de solidaritatea oamenilor si cu ajutorul lui Dumnezeu putem sa evitam accidentele legate de oameni.Pana la urma cel mai important lucru este viata oamenilor", scrie Grapini.

#Maria Grapini retrasa minister, #Maria Grapini candidatura europarlamentare, #Maria Grapini ministru europarlamentare , #ministru delegat