Grapini: Targul de turism de la Munchen nu a fost aprobat, asadar nu am avut ce sa anulez

Vineri, 22 Februarie 2013, ora 18:11
3657 citiri
Grapini: Targul de turism de la Munchen nu a fost aprobat, asadar nu am avut ce sa anulez
Foto: oradetimis.oradestiri.ro

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism, Maria Grapini, precizeaza ca nu a anulat participarea la Targul International de Turism FREE de la Munchen pentru ca aceasta nici macar nu fusese aprobata.

"Targul International de Turism FREE de la Munchen nu a fost aprobat, asadar nu am avut ce sa anulez. Procedura prin care, in anii din urma, se organiza stand national si cu doua firme, risipindu-se bani si facand contra-imagine Romaniei nu poate continua. Acest lucru l-am anuntat directiei de specialitate din Autoritatea Nationala de Turism inca din decembrie 2012 si l-am discutat si cu asociatiile si patronatele din turism", se arata intr-un comunicat remis vineri.

Conform unor materiale aparute in mass-media, Maria Grapini, a anulat, luni, participarea Romaniei la targul de turism de la Munchen, care a inceput miercuri, iar hotelierii si agentii care au platit deja biletele de avion si camerele la hotel acuza ministerul pentru pierderile suferite.

Targul de la Munchen figura pe o lista de targuri propuse de diferite asociatii, dar pana in data de 4 februarie 2013 s-au inscris doar patru firme, apreciaza reprezentantii Ministerului.

Ministrul a precizat ca, din cauza procedurilor defectuoase si netransparente ale Directiei Management Brand in alcatuirea materialelor transmise spre aprobarea targurilor, a decis schimbarea politicii de participare la targuri incepand cu procedura de analiza de oportunitate, eficienta, pregatirea documentelor, pana la inscrierea firmelor, conditii de inscriere, modalitati de comunicare a firmelor participante cu Directia Management Brand din minister.

"Analizand editia din 2012, cand au participat doar cinci firme, am constatat ca nu putem sa organizam stand national cu cinci firme, care au un volum nesemnificativ in ramura, cu atat mai mult cu cat in Germania urmeaza un alt targ, la Berlin, unde Romania va participa. Decizia de a nu se organiza stand national, care nu impiedica nicio firma sa mearga la targ, a fost comunicata vineri, 4 februarie 2013. Faptul ca doi ani la rand nu au fost mai mult de cinci firme la acest targ arata ca nu este potrivit pentru firmele romanesti", spune Maria Grapini.

In perioada 6 - 10 martie 2013, la Targul International de Turism de la Berlin, Romania va organiza un stand national, pe o suprafata de 400 de mp, cu participarea a peste 50 de firme romanesti. In colaborare cu Ambasada Romaniei la Berlin, Maria Grapini va participa alaturi de vicepresedintele Autoritatii Nationale de Turism la intalniri cu cei mai mari turoperatori din Germania.

"Modul in care ne prezentam la targuri internationale trebuie complet schimbat. S-au cheltuit zeci de milioane de euro pe promovare in turism si ponderea turismului in PIB a ramas tot la circa 1,5%", a precizat Grapini.

Citește și:
Deputat furios pe roboții din call center vrea eliminarea lor după ce a sunat la o bancă: "Voi avea o inițiativă legislativă. Este o situație inadmisibilă"
Deputat furios pe roboții din call center vrea eliminarea lor după ce a sunat la o bancă: "Voi avea o inițiativă legislativă. Este o situație inadmisibilă"
Deputatul PNL Gabriel Avrămescu vrea ca apelurile clienților care sună la diferiți furnizori să nu mai fie preluate de mesaje predefinite, ci direct de un angajat. Acesta a sunat la...
Reacția lui Ciucă la semnalul transmis de Iohannis cu privire la suspiciunile de plagiat în cazul lui Lucian Bode
Reacția lui Ciucă la semnalul transmis de Iohannis cu privire la suspiciunile de plagiat în cazul lui Lucian Bode
Premierul și președintele PNL Nicolae Ciucă a reacționat joi, 9 februarie, după ce președintele Klaus Iohannis a subliniat că în cazul suspiciunilor de plagiat asupra ministrului de Interne...