Maria Grapini, criticata in comisia speciala pentru Rosia Montana (Video)

Luni, 07 Octombrie 2013, ora 13:55
2808 citiri
Maria Grapini, criticata in comisia speciala pentru Rosia Montana (Video)

Ministrul pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism, Maria Grapini, audiat luni dimineata in cadrul comisiei speciale pentru Rosia Montana, a fost criticata de colegii de la USL pentru ca a venit nepregatita.

Maria Grapini a spus in cadrul audierii ca proiectul privind exploatarea miniera de la Rosia Montana nu este votabil.

"M-am exprimat public ca aceasta varianta, care este venita acum la Parlament, din punctul meu de vedere, nu este votabila, cel putin din punct de vedere al eficientei economice si al avantajului statului roman. Din punct de vedere al mediului, aici lucrurile sunt complicate, complexe si specialistii trebuie sa isi spuna punctul de vedere. La grupul nostru parlamentar am angajat un specialist care sa ne faca o documentare corecta pana la vot", a spus Grapini in cadrul Comisiei speciale comune a Camerei Deputatilor si Senatului care analizeaza exploatarea miniera.

Ministrului i s-a reprosat ca nu si-a sustinut afirmatiile cu date concrete.

Astfel, senatorul Toni Grebla i-a spus Mariei Grapini ca a venit doar cu un sondaj de opinie facut in colegiul sau din Timis si ca ar fi putut aduce in discutie lucruri mai importante, ce merita discutate din pozitia de ministru, relateaza B1 TV.

La randul sau, presedintele comisiei, Darius Valcov, a afirmat ca nu este convins de cat de bine cunoastere legea ministrul Grapini.

"Pentru ca sunt resurse ale statului si nu ale zonei (...), consideram ca si redeventa si participatiunea statului trebuie sa fie mai mari. (...)

Noi am preluat un acord foarte prost, prin negocieri repetate am dublat redeventa si am crescut foarte mult participatiunea", a declarat Maria Grapini in urma audierii.

Prin lege, redeventa a fost stabilita la 6%, iar participatia statului la 25%.

De asemenea, ministrul a precizat ca a declansat un studiu de impact pe tema acestui proiect.

Luna trecuta, Maria Grapini a declarat ca poate sa intre in Cartea Recordurilor prin pozitia unicat a unui ministru care vine si spune in public ce prost este Guvernul din care face parte si ca membrii acestuia nu inteleg mediul de afaceri.

C.S.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...