Maria Grapini, criticata in comisia speciala pentru Rosia Montana (Video)

Luni, 07 Octombrie 2013, ora 13:55
2857 citiri
Maria Grapini, criticata in comisia speciala pentru Rosia Montana (Video)
Foto: Arhiva

Ministrul pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism, Maria Grapini, audiat luni dimineata in cadrul comisiei speciale pentru Rosia Montana, a fost criticata de colegii de la USL pentru ca a venit nepregatita.

Maria Grapini a spus in cadrul audierii ca proiectul privind exploatarea miniera de la Rosia Montana nu este votabil.

"M-am exprimat public ca aceasta varianta, care este venita acum la Parlament, din punctul meu de vedere, nu este votabila, cel putin din punct de vedere al eficientei economice si al avantajului statului roman. Din punct de vedere al mediului, aici lucrurile sunt complicate, complexe si specialistii trebuie sa isi spuna punctul de vedere. La grupul nostru parlamentar am angajat un specialist care sa ne faca o documentare corecta pana la vot", a spus Grapini in cadrul Comisiei speciale comune a Camerei Deputatilor si Senatului care analizeaza exploatarea miniera.

Ministrului i s-a reprosat ca nu si-a sustinut afirmatiile cu date concrete.

Astfel, senatorul Toni Grebla i-a spus Mariei Grapini ca a venit doar cu un sondaj de opinie facut in colegiul sau din Timis si ca ar fi putut aduce in discutie lucruri mai importante, ce merita discutate din pozitia de ministru, relateaza B1 TV.

La randul sau, presedintele comisiei, Darius Valcov, a afirmat ca nu este convins de cat de bine cunoastere legea ministrul Grapini.

"Pentru ca sunt resurse ale statului si nu ale zonei (...), consideram ca si redeventa si participatiunea statului trebuie sa fie mai mari. (...)

Noi am preluat un acord foarte prost, prin negocieri repetate am dublat redeventa si am crescut foarte mult participatiunea", a declarat Maria Grapini in urma audierii.

Prin lege, redeventa a fost stabilita la 6%, iar participatia statului la 25%.

De asemenea, ministrul a precizat ca a declansat un studiu de impact pe tema acestui proiect.

Luna trecuta, Maria Grapini a declarat ca poate sa intre in Cartea Recordurilor prin pozitia unicat a unui ministru care vine si spune in public ce prost este Guvernul din care face parte si ca membrii acestuia nu inteleg mediul de afaceri.

C.S.

Depozitul pentru deșeuri industriale periculoase de la Copșa Mică a fost închis. România scapă de plata penalităților la nivel UE
Depozitul pentru deșeuri industriale periculoase de la Copșa Mică a fost închis. România scapă de plata penalităților la nivel UE
România a evitat plata penalităţilor după ce Garda de Mediu din Sibiu a închis depozitul neconform de deşeuri industriale periculoase al Sometra SA din Copşa Mică, oraş care zeci de ani...
Sprijin pentru producția mașinilor electrice Ford în România: „Veste extraordinară pentru mediu”
Sprijin pentru producția mașinilor electrice Ford în România: „Veste extraordinară pentru mediu”
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat, marţi, 19 martie, că la fabrica Ford de la Craiova se va produce în curând primul autoturism electric. El a menţionat că în România au fost...
#Maria Grapini criticata comisie Rosia Montana, #Grapini proiect Rosia Montana , #ministru delegat