Grapini pleaca din PC: M-ati dezamagit, domnule Daniel Constantin!

Marti, 16 Iunie 2015, ora 13:57
5184 citiri
Grapini pleaca din PC: M-ati dezamagit, domnule Daniel Constantin!
Foto: Arhiva Ziare.com

Maria Grapini a anuntat marti ca isi de demisia din Partidul Conservator, intr-o scrisoare extrem de dura la adresa presedintelui Daniel Constantin.

Europarlamentarul, care este vicepresedinte al PC si lider al filialei Timis, l-a acuzat pe ministrul Agriculturii ca i-a furat partidul lui Dan Voiculescu pentru a-l desfiinta prin fuziunea cu formatiunea condusa de Calin Popescu Tariceanu, PLR, potrivit scrisorii deschise transmise Agerpres.

"Am luat decizia de a face politica, dupa trei ani de la prima discutie cu omul care m-a convins ca, nemultumirea fata de o anumita activitate trebuie sa te determine sa te implici in schimbarea ei. Acest om este fondatorul PUR, partid care mai tarziu a devenit PC. M-am dedicat total partidului aproape 3 mandate de vicepresedinte a PC si zece ani ca presedinte de filiala", a notat Maria Grapini.

Aceasta s-a aratat dezamagita de deciziile luate de liderul conservator, atragand atentia ca intotdeauna a considerat "ca principiile nu pot fi negociate, iar caracterul si moralitatea sunt atribute la care nu trebuie sa renunt cu niciun pret".

Maria Grapini a anuntat ca Congresul din iunie in care urmeaza sa se voteze fuziunea dintre PC si PLR a fost convocat nestatutar si ca nu va participa la acest eveniment politic, pentru ca se afla intr-o delegatie in calitate de membru al Parlamentului European. Nici membrii filialei Timisi nu vor fi prezenti.

"Este primul Congres la care nu particip desi as fi dorit sa transmit mesajul meu participantilor la Congres! (...) As fi dorit sa impartasesc participantilor amaraciunea mea, dezamagirea mea fata de atitudine si deciziile pe care le-ati luat in ultimul an, domnule presedinte. Am avut incredere in dumneavoastra si timp de patru ani v-am promovat ca pe un tanar om politic de perspectiva si dumneavoastra stiti acest lucru! (...)

M-ati dezamagit domnule Daniel Constantin, si nu numai pe mine! Ati dezamagit multi oameni, membri sau simpatizanti ai PC", a notat Grapini.

Europarlamentarul este de parere ca cei mai dezamagiti sunt umanistii, care si-au continuat cariera politica in Partidul Conservator.

"A fi umanist inseamna sa respecti oamenii, sa-i respecti pe cei care ti-au intins o mana si sa nu-i lovesti atunci cand nu se pot apara. Voiam sa transmit in cadrul Congresului, un ultim mesaj: nu sunt un om las, nu mi-e teama decat de Dumnezeu! Nu pot sa particip la proiectul de desfiintare a PC, a spiritului si doctrinei acestuia!

Voiam sa spun umanistilor, conservatorilor, ca nu eu plec din partid, ci dumneavoastra. Desfiintati un partid pe care l-ati primit de-a gata!", i-a transmis Grapini lui Daniel Constantin.

Grapini ii recomanda demisia si lui Constantin

De asemenea, europarlamentarul i-a spus liderului PC o intrebare cheie: "Daca nu ati mai vrut sa aveti de-a face cu presedintele fondator al PC si cu Partidul Conservator, de ce nu ati plecat din partid?".

"Moral era sa plecati si sa lasati partidul fondatorilor si celor care au crezut in el. Macar atata lucru puteati face, pentru cat ati primit de la PC!", i-a sugerat aceasta, acuzandu-l ca a amestecat problemele personale cu cele de partid.

"Diferenta de opinie pe care ati avut-o cu presedintele fondator Dan Voiculescu, despre care ati vorbit in presa, ar fi trebuit sa va conduca la demisia din functia de presedinte al Partidului Conservator, pentru ca, nu-i asa, profesorul Voiculescu v-a adus in partid, v-a nominalizat pentru functia de presedinte si v-a negociat functiile de vicepremier si ministru", a explicat Grapini, spunand ca Daniel Constantin nu a reusit, in cei cinci ani de sefie, sa creasca partidul.

Congresul in care PC ar putea fuziona cu PLR a fost anuntat dupa scandalul dintre Daniel Constantin si Dan Voiculescu. Dupa condamnarea la inchisoare a lui Dan Voiculescu in dosarul ICA, Daniel Constantin a fost de mai multe ori atacat din interiorul partidului.

Daniel Constantin, noi dezvaluiri despre scandalul cu Voiculescu: Sunt atacat, familia mea e amenintata

Presedintele PC a intrat in dizgratie dupa ce a respins ideea unei a treia suspendari a lui Traian Basescu, propunere lansata de Dan Voiculescu, dar mai ales pentru ca a refuzat, in calitate de ministru al Agriculturii, sa sustina in instanta ca in dosarul ICA nu a existat niciun prejudiciu.

Daniel Constantin nu se mai impaca niciodata cu Voiculescu: S-a ajuns prea departe! (Video)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
#Maria Grapini PC, #Maria Grapini demisie PC, #Maria Grapini Daniel Constantin , #stiri Maria Grapini