Guvernul Ponta2: Cine este Maria Grapini, ministrul pentru IMM

Miercuri, 19 Decembrie 2012, ora 15:12
5510 citiri
Guvernul Ponta2: Cine este Maria Grapini, ministrul pentru IMM
Foto: Arhiva

Presedintele Federatiei Patronale din Industria Usoara (FEPAIUS), Maria Grapini, care a obtinut la alegerile din 9 decembrie mandatul de deputat de Timis din partea USL, a fost propusa la Ministerul pentru IMM, Turism si Mediul de Afaceri.

Maria Grapini este vicepresedinte al Partidului Conservator (PC) si, in acelasi timp presedinte al PC Filiala Timis.

Maria Grapini s-a nascut in 7 noiembrie 1954. A absolvit in 1973 Liceul Teoretic din localitatea Beresti, judetul Galati, urmand in perioada 1973-1978 Facultatea de Textile, specializarea "Tehnologia Mecanica a Filarii si Tesarii" din cadrul Institutului Politehnic "Gheorghe Asachi" din Iasi.

A urmat numeroase cursuri de perfectionare, dintre care amintim Forumul consacrat pentru bunele practici in domeniul IMM-urilor desfasurat la Palatul Natiunilor din Geneva (2004), Seminarul de perfectionare in management/marketing/cooperare organizat de Serviciul Integrat de Consultanta pentru Economie in Romania, impreuna cu Academia de Management a landului Saxonia din Germania (1999), precum si Managementul financiar intern organizat de Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltarea Industriala (1997).

Potrivit CV-ului publicat pe pagina web oficiala, Maria Grapini este, din mai 1995, presedinte al Consiliului de Administratie si director general al SC Pasmatex SA Timisoara. De asemenea, este si presedinte al Consiliului de Administratie al Pasmatex Conf International (din 1998) SA Timisoara, firma specializata in productia de lenjerie.

O alta functie pe care o detine, inca din 2005, este aceea de administrator al SC Splabel SRL.

Maria Grapini este in prezent ambasador al Antreprenoriatului Feminin din Romania, Consul Onorific al Republicii India in Romania, Presedinte de Onoare al Asociatiei Seniorilor din municipiul Timisoara, Membru Rotary Club Ripensis Timisoara, Membru al Asociatiei Generale a Inginerilor din Romania, Membru in Consiliul National al Exportatorilor, presedintele Federatiei Patronale din Industria Usoara (FEPAIUS), precum si presedinte al Asociatiei Femeilor Antreprenor din Romania.

Activitatea profesionala si-a inceput-o in 1978 ca inginer stagiar la I.T. Garofita Timisoara, functie pe care a detinut-o pana in ianuarie 1981, cand a avansat la gradul de inginer tehnolog (pana in octombrie 1985).

In perioada octombrie 1985 - aprilie 1987 a fost seful atelierului de tesatorie tot la I.T. Garofita Timisoara, iar din aprilie 1987 in septembrie 1989 a fost seful biroului pentru organizarea productiei si a muncii.

Activitatea profesionala a continuat in intervalul septembrie 1989 - ianuarie 1990 cu functia de inginer sef la I.T. 13 Decembrie Timisoara, iar din ianuarie 1990 pana in mai 1995 a fost director general la S.C. Pasmatex S.A. Timisoara.

De-a lungul timpului a castigat mai multe diplome si distinctii, dintre care amintim Diploma de Excelenta acordata de Fundatia Internationala "Mihai Eminescu" in cadrul Galei "Femei de succes" 2011 (editia a VIII-a), Diploma de Excelenta din partea Asociatiei Oamenilor de Afaceri "Pro Invest" (decembrie 2011), Diploma "Best managers" acordata de Brand Awards la categoria "Brand Top Ten/Timisoara" (iunie 2012), Premiul de Excelenta de la Top Business pentru management si dezvoltare antreprenoriala in Romania (2008), Locul 10 in topul "100 Femei de succes - 2007" publicat de revista Capital, precum si Premiul de Excelenta "Managerul Anului" de la Business Press, Editia 2008, pentru cea mai eficienta activitate de management.

Declaratia de avere

Potrivit declaratiei de avere, Maria Grapini detine 50% dintr-un teren extravilan de 750 mp in zona Lacului Surduc din judetul Timis, achizitionat in 2005. Are o casa de 430 mp, construita in 1998 in Timisoara (impreuna cu Grapini Ilie Aurel), precum si o casa de vacanta pe malul lacului Surduc de 50 metri patrati.

Grapini este proprietara unui autoturism Volkswagen Touareg, an de fabricatie 2006, la care se adauga bijuterii din aur si argint in valoare de 120.000 lei, precum si tablouri de 120.000 lei.

In 2010 si-a deschis un depozit bancar la CitiBank, a carei valoare era de 10.000 lei la data depunerii declaratiei de avere, 15 octombrie 2012.

Maria Grapini detine actiuni (47.676/26,45%) la SC Pasmatex SA Timisoara, in valoare de 2,6 milioane lei, precum si 8% din Pasmatex Conf Timisoara.

Ca presedinte al Consiliului de Administratie in cadrul Pasmatex, Maria Grapini are un venit anual de 211.285 lei.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Maria Grapini ministru, #Maria Grapini biografie , #stiri Maria Grapini