Anunt oficial: Sharapova a folosit meldonium si inaintea meciului cu Simona Halep de la Turneul Campioanelor

Joi, 09 Iunie 2016, ora 11:10
16162 citiri
Anunt oficial: Sharapova a folosit meldonium si inaintea meciului cu Simona Halep de la Turneul Campioanelor
Foto: Hepta.ro

Federatia Internationala de Tenis (ITF) a dezvaluit ca Maria Sharapova a consumat meldonium si inaintea meciului cu Simona Halep de la Turneul Campioanelor din Singapore, editia din 2015.

Intr-un comunicat de presa ce contine concluziile procesului de dopaj, ITF precizeaza ca Sharapova isi facuse un obicei din a consuma meldonium.

In 2015, cand substanta nu era inca pe lista substantelor interzise de WADA ci doar in monitorizare, Sharapova a consumat meldonium la Wimbledon, Turneul Campioanelor si in finala Fed Cup cu Cehia.

La Turneul Campioanelor, Sharapova s-a intalnit cu Simona Halep si a invins-o cu 6-4, 6-4, in faza grupelor.

Conform regulamentului din tenis, jucatorii au obligatia de a anunta ce medicamente folosesc chiar daca acestea nu sunt pe lista substantelor interzise.

Totusi, ITF a dezvaluit ca in cele sapte controale efectuate intre 22 octombrie 2014 si 26 ianuarie 2016 rusoaica nu a trecut niciodata mildronatul (medicamentul ce contine meldonium) pe lista medicamentelor pe care le foloseste.

"N-am simtit ca am o mare responsabilitate sa trec pe lista toate medicamentele pe care le iau. Este o greseala a mea. N-am crezut ca trebuie sa scriu fiecare bautura pe care o beau, fiecare gel pe care-l folosesc, vitamina... N-am crezut ca-i asa important", s-a aparat Sharapova.

Citeste si cum a dat Sharapova vina pe un divort pentru ca s-a dopat

ITF precizeaza insa ca Sharapova nu consuma meldonium rareori, ci isi facuse un obicei din a se dopa.

Spre exemplu, la Wimbledon 2015 il consumase de 6 ori in 7 zile, iar la Australian Open 2016 de 5 ori in 7 zile! In tot acest timp, la controalele efectuate ea nu a trecut niciodata pe lista meldoniumul, mentionand doar celelalte medicamente care nu erau suspecte, precum vitaminele si anti-inflamatoarele.

Doctor catre Sharapova: Ia 3-4 pastile inaintea meciuilor importante

De asemenea, la dosar mai sunt prezente si o serie de SMS-uri pe care Sharapova le-a primit din partea doctorului Anatoli Skalnii. Cei doi s-au despartit in 2012, dar acesta continua sa ii prescrie medicamentul ce contine meldonium si o invata cum sa il foloseasca.

"Mildronat 1-2 X 10, repeti in doua saptamani". "O ora inainte de meci, 2 pastile de mildronat". "In timpul unor competitii de mare importanta poti creste doza de mildronat la 3-4 pastile, luate cu o ora inainte de meci", ii transmitea doctorul.

Meldonium este o substanta interzisa de la 1 ianuarie 2016 folosita in special de sportivii din Estul Europei pentru a-si imbunatati calitatile fizice. In acest an, peste 100 de sportivi din aceasta regiune, inclusiv romani, au fost depistati pozitiv.

Mildronatul, medicamentul ce contine meldonium, este interzis de ani buni in vestul Europei si in SUA si putea fi procurat doar din Rusia si tarile baltice.

C.S.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Maria Sharapova dopaj, #Maria Sharapova dopaj Simona Halep , #dopaj