Ion Tiriac cere o pedeapsa exemplara pentru Sharapova: Sa dea toti banii inapoi si sa i se retraga titlurile!

Miercuri, 09 Martie 2016, ora 19:04
15897 citiri
Ion Tiriac cere o pedeapsa exemplara pentru Sharapova: Sa dea toti banii inapoi si sa i se retraga titlurile!
Foto: Hepta.ro

Fostul tenismen Ion Tiriac a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca nimeni nu o crede pe sportiva Maria Sarapova ca a fost o greseala ca s-a dopat cu meldonium, precizand ca ar pune-o pe rusoaica sa returneze toti banii castigati in tenis.

"Cred ca nu a fost o greseala, a fost o ignoranta. Nu exista meserie de sportiv, dar tenisul este cel mai mare facator de bani, nu fotbalul. Uita-te la Federer, la Sarapova. Nu exista barbat mai avut ca Federer, face 90 de milioane pe an, Sarapova facea 30-40 de milioane. Asemenea greseala este usor de facut, dar e foarte greu de acceptat. Cine o crede pe Sarapova? Nimeni nu o crede.

Sa fiu al dracului, as face-o sa dea toti banii inapoi, daca este adevarat. Insa eu i-as da circumstante atenuante. Pentru singura ratiune ca nu vine una care nu a jucat 5-6 luni, joaca in ianuarie si pentru alea 12 zile a luat ce a luat de 10 ani si a incurcat-o forever. Pentru ca de incurcat, a incurcat-o. Eu sunt de parere ca toti cei care sunt prinsi pozitiv si insala trebuie nu numai suspendati pe viata dar luat tot ce are. Dar nu titlu, si economic, pentru ca sportul a devenit o meserie foarte banoasa. Daca furi pe Wall Street te baga in puscarie? De ce nu un sportiv care fura?", a declarat Tiriac, potrivit News.ro.

Sharapova, prinsa dopata: Ce spune rusoaica despre avertismentele pe care le-a ignorat in mod repetat

Fost presedinte al Comitetului Olimpic Roman, Tiriac a facut o paralela cu episodul in care fosta gimnasta Andreea Raducan a pierdut o medalie olimpica pentru o pastila de Nurofen:

"Eu nu pot sa spun doar doua vorbe despre Sarapova, trebuie sa scriu o carte. In 1998 cand eram presedintele Comitetului Olimpic am luat o decizie pe care boardul a acceptat-o. Am spus ca eu nu mai selectionez pe nimeni in echipa olimpica a tarii mele daca te-am prins pozitiv. Si am spus ca au un an de zile sa-si curete sertarele, corpul.

Eu nu stiu ce medicament a luat femeia. Am vazut ca il lua de 10 ani si numai de la 1 ianuarie a fost declarat altfel. S-a mai intamplat treaba asta, aspirina la Federatia Internationala de Gimnastica, si uite ca peste noapte a devenit Nurofenul mare problema a olimpismului, pentru ca deranjam un pic".

Reactia Kremlinului dupa ce Sharapova a fost prinsa dopata

Intrebat daca ar fi normal ca Sarapova sa piarda titlul de la Roland Garros, castigat acum doi ani in fata Simonei Halep, Tiriac a spus: "E trist ce s-a intamplat, dar adevarat. Si daca pierde titlul de la Roland Garros? Se duce Simona si spune 'eu vreau, pentru ca am fost in finala'. A castigat Simona?".

Maria Sarapova a anuntat, luni, ca a fost depistata pozitiv la un control antidoping efectuat la Australian Open, la 26 ianuarie.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Ion Tiriac pedeapsa Maria Sharapova, #Maria Sharapova dopaj , #dopaj
Comentarii
Poza John Doe 5430
John Doe 5430
rank 5
Nu cred ca ii asa vinovata...de abia la 1 ian 2016 a fost interzis