Maria Sharapova a revenit pe terenul de tenis

Marti, 11 Octombrie 2016, ora 13:24
5573 citiri
Maria Sharapova a revenit pe terenul de tenis
Foto: Hepta.ro

Jucatoarea rusa de tenis Maria Sharapova, suspendata pentru dopaj, a revenit pe teren luni, cu ocazia unui turneu demonstrativ desfasurat in "capitala" jocurilor de noroc, Las Vegas (Nevada).

Sharapova a fost una dintre vedetele care au luat parte la World Team Tennis Smash Hits, organizat in aer liber in fata unuia dintre celebrele cazinouri din Las Vegas si destinat strangerii de fonduri pentru Fundatia Elton John de lupta impotriva maladiei SIDA.

Fosta numarul unu mondial a disputat un meci de dublu feminin, alatura de tanara jucatoare americana Taylor Johnson, cele doua fiind invinse de perechea Martina Navratilova/Liezel Huber, cu scorul de 5-2.

"A fost un moment important pentru Taylor, dar si pentru mine, deoarece nu m-am mai aflat pe un teren de joc de mult timp. Ne-am simtit foarte bine", a declarat Sharapova, citata de AFP.

Ea a evoluat apoi intr-o partida de dublu mixt, alaturi de legenda tenisului american John McEnroe, impunandu-se cu 5-3 in fata cuplului compus din Martina Navratilova si Andy Roddick, insa, tinand cont de ambianta extrem de destinsa in care s-a desfasurat turneu a fost greu de stabilit nivelul real al rusoaicei, care are in palmares 35 de titluri, intre care cinci de Mare Slem.

Maria Sharapova nu a mai disputat niciun meci oficial de la Openul Australiei din luna ianuarie, unde a fost eliminata in sferturile de finala de marea sa rivala Serena Williams.

In cursul turneului de la Antipozi ea a fost depistata pozitiv la meldonium, medicament plasat de la 1 ianuarie pe lista produselor interzise de catre Agentia Mondiala Antidoping (AMA).

Jucatoarea rusa a primit initial o suspendare de doi ani din partea Federatiei Internationale de Tenis (ITF), insa Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) de la Lausanne, instanta suprema a justitiei sportive, i-a redus sanctiunea la 15 luni, saptamana trecuta.

Adevarata revenire in competitie a Mariei Sharapova ar putea avea loc incepand cu data de 26 aprilie 2017.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Maria Sharapova revenire tenis, #Maria Sharapova suspendare , #dopaj