Suspendarea Mariei Sharapova pentru dopaj, redusa de TAS: Iata cand va reveni pe terenul de tenis

Marti, 04 Octombrie 2016, ora 16:00
5894 citiri
Suspendarea Mariei Sharapova pentru dopaj, redusa de TAS: Iata cand va reveni pe terenul de tenis
Foto: Facebook/ Maria Sharapova

Maria Sharapova a aflat, marti, verdictul Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, dupa ce a fost prinsa dopata cu meldonium.

Astfel, rusoaica va beneficia de o reducere cu 9 luni a suspendarii de doi ani decisa de Federatia Internationala de Tenis (ITF), urmand astfel sa revina pe teren pe 26 aprilie 2017.

Decizia TAS este una definitiva.

Maria Sharapova a fost depistata pozitiv in luna ianuarie, de cand n-a mai jucat niciun meci de tenis.

Suspendarea de doi ani a intrat in vigoare pe 26 ianuarie, acest an, scrie ITF Tennis.

Ati putut urmari, pe Ziare.com, in format LIVE, desfasurarea evenimentelor:

16:00 - Si este oficial! Suspendarea Mariei Sharapova a fost redusa, de la 2 ani, la 15 luni, adica un an si trei luni! Rusoaica va putea reveni pe teren pe 26 aprilie 2017, cu cateva saptamani inainte de Roland Garros.

Iata si care este reactia Mariei Sharapova, dupa aflarea deciziei TAS

15:55 - Federatia Rusa de Tenis sustine ca suspendarea Mariei sharapova urmeaza sa fie redusa, iar aceasta sa revina pe terenul de tenis cu cateva zile dupa ce va implini 30 de ani, pe 26 aprilie anul viitor, relateaza Russia Today.

15:50 - The Telegraph scrie ca toate semnele indica spre o reducere a pedepsei rusoaicei, ai carei avocati se simt increzatori.

15:45 - Sharapova este sustinuta de fanii sai.

15:20 - O comisie a Federatiei Internationale de Tenis a ajuns anterior la concluzia ca rusoaica nu a intentionat sa triseze, insa are partea sa de vina, scrie Associated Press.

15:05 - Verdictul este asteptat in jurul orei 16:00.

INFO: Sharapova este suspendata provizoriu din luna martie, dupa ce a fost depistata pozitiv cu meldonium in timpul unui test antidoping efectuat la Australian Open. In vara acestui an, rusoaica a fost suspendata pentru doi ani din tenis.

INFO: Ea a atacat decizia la TAS, sustinand ca a utilizat medicamente pe baza de meldonium pentru a trata o afectiune medicala de care sufera. Sharapova a folosit substanta de circa 10 ani, care a fost trecuta pe lista celor interzise de-abia de la inceputul acestui an, iar tenismena sustine ca nu a aflat acest lucru.

INFO: Un verdict urma sa fie anuntat pe 18 septembrie, insa a fost amanat.

INFO: Sharapova, in varsta de 29 de ani, este fost numar 1 WTA si a castigat toate cele patru turnee de Grand Slam, precum si medalia de argint la Jocurile Olimpice din 2012, de la Londra.

Citeste mai multe despre cazul de dopaj al Sharapovei

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Sharapova reducere suspendare dopaj, #Sharapova revenire tenis dopaj, #Maria Sharapova decizie TAS, #Maria Sharapova TAS dopaj, #Sharapova dopata meldonium, #Sharapova dopaj meldonium , #dopaj