Reactia Mariei Sharapova, dupa ce i s-a redus suspendarea pentru dopaj: Sageti catre Federatia de Tenis

Marti, 04 Octombrie 2016, ora 16:22
7420 citiri
Reactia Mariei Sharapova, dupa ce i s-a redus suspendarea pentru dopaj: Sageti catre Federatia de Tenis
Foto: Facebook/ Maria Sharapova

Maria Sharapova a reactionat, la un sfert de ora de la aflarea deciziei Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, potrivit careia suspendarea pentru dopaj cu meldonium i-a fost redusa de la doi ani la un an si trei luni.

Intr-un mesaj detaliat postat pe contul sau de Facebook, Sharapova sustine ca numara zilele pana va reveni pe terenul de tenis, pe 26 aprilie 2017, si in acelasi timp trimite sageti catre Federatia Internationala de Tenis (ITF).

"Am trecut de la una dintre cele mai grele zile ale carierei mele, din luna martie, cand am aflat despre suspendare, la cea de acum, una dintre cele mai fericite zile, cand am aflat ca pot reveni la tenis in luna aprilie.

In atat de multe feluri, simt ca ceva ce iubesc mi-a fost luat si va fi foarte bine cand il voi primi inapoi. Tenisul este pasiunea mea si mi-a fost dor de el. Numar zilele pana cand voi putea reveni pe teren.

Am invatat din aceasta intamplare si sper ca si ITF a invatat. TAS a concluzionat ca 'nu este de acord cu multe dintre concluziile Tribunalului (ITF) '", a scris pe Facebook Maria Sharapova.

"Mi-am asumat responsabilitatea de la inceput ca nu am stiut ca suplimentul pe care l-am luat in ultimii 10 ani nu mai era permis. Insa de asemenea am invatat ca alte federatii se descurca mult mai bine la anuntarea sportivilor lor de schimbarea regulii, in special in Europa de Est, unde Mildronate este luat in mod regulat de milioane de oameni.

Acum, ca acest proces este incheiat, sper ca ITF si alte autoritati relevante din domeniul antidopingului din tenis sa studieze ce au facut celelalte federatii, asa incat niciun alt jucator de tenis nu va mai trece prin ce am trecut eu", a continuat Sharapova atacurile la adresa Federatiei Internationale de Tenis.

Aceasta nu si-a uitat fanii, carora le-a multumit pentru sustinerea aratata in aceste luni.

"Si fanilor mei le multumesc atat de mult pentru ca au trait alaturi de mine aceste luni atat de grele. In acest timp, am invatat ce inseamna cu adevarat un fan si sunt atat de norocoasa ca am avut sustinerea voastra. Voi reveni curand si de-abia astept!", a incheiat rusoaica.

Maria Sharapova a aflat, marti, verdictul Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, dupa ce a fost prinsa dopata cu meldonium.

Astfel, rusoaica va beneficia de o reducere cu 9 luni a suspendarii de doi ani decisa de Federatia Internationala de Tenis (ITF), urmand astfel sa revina pe teren pe 26 aprilie 2017. Decizia TAS este una definitiva.

Maria Sharapova a fost depistata pozitiv in luna ianuarie, de cand n-a mai jucat niciun meci de tenis. Rusoaica a folosit substanta de circa 10 ani, care a fost trecuta pe lista celor interzise de-abia de la inceputul acestui an, iar tenismena sustine ca nu a aflat acest lucru.

Sharapova, in varsta de 29 de ani, este fost numar 1 WTA si a castigat toate cele patru turnee de Grand Slam, precum si medalia de argint la Jocurile Olimpice din 2012, de la Londra.

Citeste mai multe despre cazul de dopaj al Sharapovei

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#reactie Maria Sharapova decizie suspendare, #Sharapova atac Federatia Internationala Tenis, #Sharapova reducere suspendare TAS, #Sharapova suspendare dopaj meldonium, #Sharapova dopata meldonium , #dopaj