Suspendarea Mariei Sharapova pentru dopaj, redusa de TAS: Reactia Agentiei Mondiale Anti-Doping

Marti, 04 Octombrie 2016, ora 19:36
5085 citiri
Suspendarea Mariei Sharapova pentru dopaj, redusa de TAS: Reactia Agentiei Mondiale Anti-Doping
Foto: Facebook/ Maria Sharapova

Agentia Mondiala Anti-Doping (WADA) a reactionat, dupa anuntul privind reducerea suspendarii pentru dopaj cu meldonium a Mariei Sharapova, de la doi ani la un an si 3 luni.

Intr-un comunicat de presa postat pe site-ul sau, WADA anunta ca ia la cunostinta despre decizia de marti a Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, referitoare la jucatoarea de tenis Maria Sharapova.

"O comisie de apel desemnata de TAS a redus sanctiunea impusa domnisoarei Sharapova de catre un tribunal independent, pe 8 iunie, de la 24 de luni la 15 luni.

Aceasta decizie este rezultatul unui apel al domnisoarei Sharapova dupa ce ea a fost depistata ca a comis o incalcare a regulamentului anti-doping pentru uzul substantei interzise meldonium.

WADA recunoaste ca perioada de ineligibilitate a domnisoarei Sharapova se va incheia la miezul noptii, pe data de 25 aprilie 2017.

WADA respecta toate deciziile luate de TAS, cel mai inalt tribunal sportiv independent, care are jurisdictia de a hotari asupra apelurilor legate de sport.

WADA recunoaste ca TAS a examinat in intregime toate informatiile si dovezile disponibile in apelul domnisoarei Sharapova si a impus ceea ce a considerat sa fie o sanctiune corespunzatoare sub Codul Mondial Anti-Doping.

WADA respecta decizia TAS si nu va face niciun alt comentariu", este comunicatul transmis de agentia anti-doping.

Maria Sharapova a aflat, marti, verdictul Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, dupa ce a fost prinsa dopata cu meldonium.

Astfel, rusoaica va beneficia de o reducere cu 9 luni a suspendarii de doi ani decisa de Federatia Internationala de Tenis (ITF), urmand astfel sa revina pe teren pe 26 aprilie 2017. Decizia TAS este una definitiva.

Iata si care este reactia Mariei Sharapova, dupa aflarea deciziei TAS

Maria Sharapova a fost depistata pozitiv in luna ianuarie, de cand n-a mai jucat niciun meci de tenis. Rusoaica a folosit substanta de circa 10 ani, care a fost trecuta pe lista celor interzise de-abia de la inceputul acestui an, iar tenismena sustine ca nu a aflat acest lucru.

Citeste si ce spune seful WTA dupa ce Mariei Sharapova i s-a redus suspendarea pentru dopaj

Sharapova, in varsta de 29 de ani, este fost numar 1 WTA si a castigat toate cele patru turnee de Grand Slam, precum si medalia de argint la Jocurile Olimpice din 2012, de la Londra.

Citeste mai multe despre cazul de dopaj al Sharapovei

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#reactie WADA reducere suspendare Sharapova, #Sharapova reducere suspendare dopaj, #Sharapova dopata meldonium , #dopaj