Presa din Australia o acuza pe Sharapova ca a trisat la Australian Open: WTA a promis masuri si nu face nimic

Marti, 22 Ianuarie 2019, ora 18:00
12802 citiri
Presa din Australia o acuza pe Sharapova ca a trisat la Australian Open: WTA a promis masuri si nu face nimic

Maria Sharapova nu a ajuns foarte departe la Australian Open, insa prezenta sa la Melbourne nu a trecut neobservata.

Rusoaica este acuzata ca a apelat din nou excesiv la urletele din timpul schimburilor de mingi, iar jurnalistii de la publicatia The Herald Sun o acuza ca apeleaza la aceasta tactica pentru a trisa, in incercarea dea a-si incomoda adversarele.

Publicatia australiana aminteste ca WTA a promis ca va scoate aceste zgomote in afara regulamentului inca din 2012, dar nu s-a intamplat nimic.

"Se implinesc sapte ani de cand WTA a prezentat planurile admirabile, dar din nefericire neduse la capat, de a eradica urletele jucatoarelor. In 2012, Stacey Allaster spunea ca "este timpul sa scoatem urletele excesive in afara jocului pentru viitoarele generatii", dar nimic nu s-a schimbat. Sharapova face asa la fiecare schimb, in fiecare game. Rusoaica nu si-a cerut niciodata scuze pentru urletele excesive. Face parte din rutina ei.

Cu 5 titluri de Grand Slam in cariera, ea stie ce merge si ce nu merge. Sa fim sinceri, nu-i pasa absolut deloc ce cred spectatorii, presa sau rivalele. Expertii din tenis cred ca zgomotele scoase dupa fiecare minge sunt produse intentionat pentru a-si produce un avantaj. Cu alte cuvinte, Sharapova triseaza! Martina Navratilova si John Newcombe sunt de acord. Zgomotoasa Sharapova trebuie redusa insa la tacere", a scris publicatia australiana.

In 2015, presa americana a realizat topul celor mai galagioase jucatoare din istoria tenisului si, asa cum era de asteptat, primul loc ii apartine Mariei Sharapova.

Rusoaica are un record masurat de 101 decibeli, ceea ce echivaleaza cu suntele scoase de un avion ce tocmai decoleaza.

Locul doi este ocupat de portugheza Michelle Larcher de Brito (decibeli neconfirmati), ale carei urlete sunt la fel de puternice precum motorul unei masini de Formula 1.

Cu 93,2 de decibeli, americanca Monica Seles ocupa locul trei in acest top. Ea este printre primele jucatoare care au dat nastere acestui fenomen. Dupa retragerea din activitate, Seles a afirmat ca regreta ca urla atat de puternic.

Pe locul patru se afla Serena Williams, cu 88,9 decibeli, care s-ar traduce in echivalentul unui pickamer.

Ultimul loc in acest top ii revine lui Venus Williams, cu 85 de decibeli, ceva mai silentioasa decat sora ei, dar suficient de enervanta pentru spectatorii tenisului.

C.S.

Citeste si:
Kelemen Hunor, despre încrederea între membrii coaliției: ”Suntem pe un drum bun, dar nu așteptați minuni”
Kelemen Hunor, despre încrederea între membrii coaliției: ”Suntem pe un drum bun, dar nu așteptați minuni”
Liderul UDMR Kelemen Hunor susține că relația între membrii coaliției de guvernare este la început de drum. Președintele UDMR a spus marți seara că a propus coaliției instituirea unei...
Kelemen Hunor neagă scandalul din coaliție și spune că Iohannis „a vrut să ştie care sunt priorităţile pentru perioada următoare”
Kelemen Hunor neagă scandalul din coaliție și spune că Iohannis „a vrut să ştie care sunt priorităţile pentru perioada următoare”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că reprezentanţii partidelor din coaliţie nu s-au "certat", însă au întâlniri dese pentru a discuta pe teme de actualitate. În ceea ce...
Comentarii