Dupa ce i-a atacat pe Tiriac si Nastase, seful WTA sare in apararea Mariei Sharapova

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 17 Mai 2017, ora 09:47
11864 citiri
Dupa ce i-a atacat pe Tiriac si Nastase, seful WTA sare in apararea Mariei Sharapova
Foto: Captura Youtube

Steve Simon, CEO-ul WTA, a avut o reactie dura dupa ce Federatia Franceza de Tenis a anuntat ca Maria Sharapova nu va primi un wild card pentru editia din 2017 a Roland Garros.

Omul care i-a atacat in ultima vreme pe Ilie Nastase si pe Ion Tiriac si care conduce tenisul feminin a precizat ca nu este de acord cu motivul invocat de francezi pentru refuzul de a-i acorda o invitatie jucatoarei din Rusia, presedintele forului de la Paris reclamand scandalul de dopaj in care a fost implicata Sharapova.

"Wildcard-urile sunt la discretia turneelor. Sprijin ideea ca sportivii sa primeasca invitatii si le urez succes. Cu ce nu sunt de acord este motivul invocat de Federatia Franceza in privinta deciziei din cazul Mariei Sharapova. Ea si-a ispasit pedeapsa dictata de TAS.

Programul pentru anti-doping in tenis reprezinta un efort sustinut de turneele de Grand Slam, WTA, ITF si ATP. Nu exista niciun motiv ca un membru al programului anti-doping sa penalizeze un sportiv in plus fata de deciziile definitive din cazurile respective", a transmis Simon printr-un comunicat de presa.

Maria Sharapova nu a primit o invitatie pentru Roland Garros, oficialii francezi considerand ca aceasta nu merita un wildcard dupa scandalul de dopaj in care a fost implicata.

"Putem sa acordam wildcard atunci cand un sportiv revine dupa o accidentare. Nu putem sa acordam un wild pentru revenirea dupa dopaj. Maria poate fi foarte dezamagita, insa este responsabilitatea mea sa protejez acest joc, jocul in care nu exista indoieli asupra rezultatelor", a explicat presedintele forului francez, Bernard Giudicelli.

Atitudinea sefului WTA, care apara o sportiva revenita in competitii dupa o suspendare pentru dopaj, este cu atat mai curioasa cu cat acesta a fost extrem de vehement in cazul Ilie Nastase.

Steve Simon l-a criticat dur si pe Ion Tiriac dupa ce acesta l-a invitat pe Nastase sa acorde premiul pentru campioana de la Madrid.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Sharapova wildcard Roland Garros, #Steve Simon Sharapova wildcard, #Steve Simon Tiriac Nastase , #WTA