Despre Marian Bataiosu

Marian Bataiosu este ultranationalist, crestin infocat, fost bodyguard si anticar, care a vrut sa candideze la presedintia Romaniei la alegerile din noiembrie 2009.

Nascut in 1966, Marian Bataiosu nu este casatorit si locuieste cu mama sa, in casa parinteasca, intr-un cartier bucurestean.

A avut multe locuri de munca, extrem de variate, si in mai 2009 a decis ca trebuie sa isi incerce norocul in cursa pentru Cotroceni.

Studii

A absolvit Universitatea Politehnica la seral, in 1996

Copilaria

Marian Bataiosu povesteste pe site-ul personal ca s-a nascut in Bucuresti, intr-o familie de oameni simpli, de la tara, care si-au parasit satele natale pentru un trai mai bun la oras.

"Tatal si mama mea nu au avut carte multa, dar si-au dorit ca urmasii lor sa invete si sa ajunga oameni mari, si pentru asta mi-au asigurat mie si surorii mele toate conditiile pentru a reusi in viata, asa cum fac toti parintii responsabili. Dar cu toate astea, nu am fost cocolositi, nu am trait in puf. De mici am fost pusi la treaba, lucrand in gospodaria proprie alaturi de ei, invatand cum se face o inghetata sau cum se gateste o omleta olteneasca, cum se fac betoanele sau cum se ridica o magazie, cum se sapa pamantul sau cum se face vinul". relateaza Bataiosu.

In copilarie si-a descoperit talentul la desen. "De mic am fost atras de matematica, istorie si desen. Eram atat de talentat la desen, incat profesorul de specialitate, dl. Enescu Stefan, mi-a spus: 'Daca vei continua sa muncesti, vei ajunge unul dintre cei mai mari artisti ai tarii'. De continuat, am continuat sa lucrez, dobandisem 'ochi', 'mana', dar artist plastic nu am ajuns".

La liceu nu  a fost un elev model pana in ultima clasa. "Nu m-am evidentiat decat in clasa XII-a, cand dupa anii cu medii mediocre la matematica si fizica, mi-a revenit pofta de a studia aceste materii, ajungand sa particip chiar si la olimpiada de matematica pe sector. Cea care m-a ajutat sa-mi depasesc mediocritatea, si careia ii multumesc pentru sprijinul acodat, este doamna profesoara Otoiu. Tot la o olimpiada, dar de sah, am participat in anii liceului, reusind cateva victorii in fata unor jucatori mai titrati", povesteste cu mandrie Bataiosu.

La Revolutie si Mineriada

Revolutia si-a petrecut-o pe strada. "Pe 21 decembrie am participat alaturi de sora mea la manifestatia anti-ceausista si anti-comunista de la Universitate. (...) Pe 22 decembrie am fost la CC, iar pe 23 la TVR si apoi la Politehnica, unde am primit un pistol-mitrariera AKM sa apar facultatea de “teroristi.” Ce naivitate!"

Imediat dupa Revolutie a infiintat alaturi de cativa studenti de la Medicina Grupul Independent pentru Democratie (GID).

Mircea Bataiosu nu a lipsit nici de la mineriade. "Au urmat evenimentele din 28 ianuarie, 19 februarie, apoi televiziunea, si in cele din urma, Piata Universitatii, unde am stat circa o saptamana la cort. La final, au venit si minerii! Avand experienta atator luni de lupta in strada, mi-am dat repede seama ca incendierea autobuzelor din 13 iunie era o diversiune ordinara, pusa la cale pentru a compromite miscarea studenteasca si partidele istorice, PNT-CD si PNL. Spre norocul meu, am scapat de bataia administrata de mineri “legionarilor” lui Iliescu", povesteste fostul protestatar.

Activititatea profesionala

Marian Bataiosu nu da repere fixe referitoare la activitatea sa profesionala. De pe site-ul personal aflam ca a lucrat in diverse domenii, niciunul avand legatura cu facultatea absolvita.

A fost lacatus, mecanic de intretinere la o fabrica de paine, a sondat opinia publica ca operator de interviu (2000), a trasat grafica la o revista pentru pasionatii de astrologie, a fost secretar la Societatea Culturala „Getica” (1993), bodyguard, anticar si web-designer. La un moment dat a fost si in somaj (1998).

In prezent, se ocupa de  amenajari interioare.

Relatia cu scena politica

Marian Bataiosu nu s-a implicat in politica dupa Revolutie "deoarece imi displaceau cateva figuri aciuite in curtea partidelor istorice".

"Eram un infocat sustinator al taranistilor, iar Corneliu Coposu si Ion Ratiu reprezentau repere politice si morale demne de urmat. Imi amintesc ca prin 1995 sau 1996, inainte de alegerile prezidentiale, vine cineva din staff-ul de campanie a lui Constantinescu sa cumpere o carte – il ajutam pe un prieten revolutionar -, si i-am sugerat ca CDR va castiga doar daca promite mai mult decat PDSR. Pe atunci, mi se parea moral sa faci promisiuni pentru a ajunge la putere, Il vedeam pe Milica si alianta partidelor de dreapta ca pe unica solutie de a salva Romania. Proasta socoteala!", scrie Bataiosu.  

In 2000, ca operator de interviu, a participat la exit-poll-ul celui de-al doilea tur de scrutin pentru prezidentiale, "romanii trebuind sa opteze atunci intre “rau” (Vadim Tudor) si “mai putin rau” (Ion Iliescu) – cel putin asta era formula aleasa de masinia de propaganda de provenienta oculta pentru a-i taia presedintelui PRM orice sansa de a ajunge in fruntea tarii -, si trebuie sa recunosc ca in ciuda a ceea ce crede Vadim Tudor, pe care eu l-am votat atunci, deoarece nu el era vinovat de moartea a mii de romani, cei mai multi alegatori l-au votat pe Ion Iliescu".

Candidat la presedintie

Candidatura la presedintie a anuntat-o, in mod simbolic, de Ziua Bloggerilor Bucuresteni, la sfarsitul lunii mai 2009.

Marian Bataiosu a decis ca e momentul sa faca pasul spre presedintie incurajat si de ceea ce a auzit la televizor, de la Carmen Harra, care a prezis in alegeri va triumfa un necunoscut care incepe cu litera „M”.

„Poate o fi Marian Bataiosu”, spera fostul anticar.

Din pacate pentru el insa, Bataiosu nu a reusit sa stranga numarul de semnaturi necesare pentru a-si inscrie candidatura la Biroul Electoral Central.

Idei politice

Marian Bataiosu lucreaza la un manifest al Miscarii pentru Renasterea Spirituala a Poporului Roman si ar vrea o Constitutie imbibata de crestinism.

Este nationalist si are idei inedite legate de politica externa. "Daca pamantul sfant al tarii ar fi in pericol, as pune mana si pe arma, desi sunt pacifist! Apoi, suntem crestini, de ce sa ne fie rusine? Nu am nimic cu nimeni, nici cu evreii, nici cu homosexualii, vreau ca omul sa fie om! Da, am participat acum doi ani la un mars anti-gay, dar nu sunt decat impotriva casatoriilor intre ei. In rest... Daca ies presedinte, o sa atrag alaturi de mine personalitati, duhovnici, dar si oameni din cultura si stiinte, indiferent de etnie, religie, sex, origine sociala si altele”, a declarat Bataiosu pentru Evenimentul zilei.

Viziunea sa despre Romania mai cuprinde „o neutralitate activa, asa, o apropiere de China”.

Bataiosu crede ca nici Uniunea Europeana si nici NATO nu sunt chiar in regula si ca statutul nostru de membri ar trebui dezbatut popular si, poate, anulat.

Despre candidatii la prezidentiale

Traian Basescu - „un animal politic bun care n-a facut pasul greu spre un om politic”.

Crin Antonescu - „e bun de gura si atat!”.

Mircea Geoana - „un prostanac”

Corneliu Vadim Tudor - „un carturar fara bun simt”

Gigi Becali - „n-are suflet rau, dar e prea orgolios, si ce face bine distruge din orgoliu, e un om pentru care vorbesc faptele, prea diferite de vorbe”.

Pasionat de Yoga si arte martiale

Marian Bataiosu a dezvoltat inca din adolescenta o pasiune pentru yoga. "Pe la 14 ani, tata mi-a adus cartea lui Nicolae Tufoi, “Yoga – izvor de sanatate”, si dupa ce am citit-o, am avut intuitia indistructibilitatii sufletului uman, desi nu exista nicio referire in paginile cartii la nemurirea sufletului, ea adresandu-se corpului fizic, ci doar cateva pagini, in engleza, despre sistemul bio-energetic. Acesta a fost primul meu contact cu hatha-yoga si cu metodele sapientiale orientale", scrie Bataiosu pe site-ul sau.

Tot in liceu a desprins si cateva tehnici de arte martiale. Am vazut pentru prima oara o demonstratie de “extindere de Ki”, facuta de un prieten, care azi e maestru de aikido, Chivulescu Bogdan. Cu Bogdan ma antrenam pe un bloc din Dorobanti, sfidand vecinii securisti, care tot il amenintau si-l sicanau. In acele vremuri, artele martiale erau scoase in afara legii".

Prin 1991 am devenit discipolul Doamnei Nineta Crainici, instructor de yoga, care era una dintre cele mai vechi practicante ale acestei metode de optimizare umana. Prin domnia sa am participat la conferintele  care-i avea printre membrii sai pe urmatorii: Acad. Pandele Olteanu, ilustru slavist, Ion Ghinoiu, remarcabil etnolog, pe ing. Gabriel Gheorghe, Dr. Nicolae Badea (parlamentar PNT-CD), Acad. Prof. Univ. Nicolae P. Leonachescu (parlamentar PRM), Arh. Silvia Paun, Dr. Vasile Boroneant. Cred ca in anul 1993 am devenit secretarul acestui centru de cultura si studiu multidisciplinar al trecutului poporului roman. Acestor oameni le datorez apetitul meu pentru cunoastere.

Link-uri utile:

Marian Bataiosu
Marian Bataiosu

Cariera:  - arhivar, operator interviu, bodyguard

Daca detineti informatii relevante, poze, inregistrari audio sau video inedite cu Marian Bataiosu, le puteti trimite la adresa de e-mail redactia@ziare.com.