Ministrul Transporturilor Dan Costescu a demisionat UPDATE: Ciolos propune un fost director la Renault

Marti, 05 Iulie 2016, ora 17:43
12520 citiri
Ministrul Transporturilor Dan Costescu a demisionat UPDATE: Ciolos propune un fost director la Renault
Foto: Hepta.ro

Dan Costescu, ministrul Transporturilor, a demisionat marti dupa-amiaza din Cabinetul condus de Dacian Ciolos.

Demisia lui Costescu vine la 24 de ore dupa ce a spus ca "trenul este un lux" in Romania, declaratie controversata care nu a ramas netaxata de opinia publica.

La jumatatea lunii mai, premierul Dacian Ciolos il nominaliza pe ministrul Transporturilor ca fiind unul dintre cei de a caror activitate nu este multumit. Atunci, seful Guvernului ii reprosa faptul ca nu a restructurat complet CNADNR.

"Unul dintre lucrurile pe care le-am reprosat si le reprosez dlui ministru Costescu este ca nu s-a dus mai departe cu noua conducere din varful CNADNR, ca nu a mers mai departe cu restructurarea. E o companie care in acelasi timp gestioneaza si drumuri nationale, si autostrazi, si investitii, dar si mentenanta, fara sa existe competente specifice", declara prim-ministrul la acea vreme.

UPDATE: La scurt timp dupa anuntul lui Costescu, premierul Dacian Ciolos a precizat ca 4 ministri din Cabinetul pe care il conduce vor fi schimbati, inclusiv Dan Costescu.

Afla care sunt ceilalti ministri remaniati

Petru Sorin Buse a fost propus de premier pentru a-l inlocui pe Costescu. Propunerea urmeaza sa fie inaintata miercuri dimineata presedintelui Klaus Iohannis. Nu ne asteptam la surprize, pentru ca prim-ministrul a anuntat deja ca s-a consultat cu seful statului, care este de acord cu aceste inlocuiri. Cum remanierile nu schimba structura Guvernului, acestea ajung direct pe masa lui Iohannis si nu trebuie sa treaca prin Parlament. Urmeaza, asadar, ca Iohannis sa semneze decretele si ca noii ministri sa depuna juramantul.

Cine e Petru Buse

Are o experienta de peste 25 de ani in industria auto.

Din septembrie 2010 pana in mai 2015, a fost vicepresedinte al Inginerie Renault Globale si directorul general al Renault Technologie Roumaine (RTR).

Anterior, tot in cadrul grupului Renault, in perioada iulie 2009 - septembrie 2010, a fost director general adjunct al RTR, iar in perioada septembrie 2008 - iunie 2009, inginer sef adjunct pentru Rusia.

Cariera si-a inceput-o insa ca inginer la Electronica Bucuresti.

A emigrat in Canada in 1990. Intre anii 1996 si 2008 a lucrat pentru Toyota Motor Manufacturing Canada, ajungand la functia de director general adjunct in aceasta companie in ianuarie 2007.

Este absolvent al Facultatii de Tehnologie a Constructiilor de Masini din Bucuresti.

A urmat programe de formare profesionala pentru senior managers la European Centre for Executive Development (CEDEP) si INSEAD, Fontainbleau, Franta, dar si in cadrul Canadian Management Center, Toronto. Incepand cu anul 1996 a urmat formari tehnice in Sisteme de Productie Toyota (Lean Production Systems, Lean Manufacturing) si in practici de business in cadrul Toyota Motor Corporation si Toyota Institute.

Vorbeste fluent limbile engleza si franceza si are cunostinte de italiana si spaniola.

S-a nascut la Bucuresti, la 16 august 1960. Este casatorit si are doi copii.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#ministrul Transporturilor demisionat, #Dan Costescu demisionat, #demisie Dan Costescu , #ministrul Transporturilor