Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Marturia socanta a ucigasului lui Marian Cozma

Luni, 30 Mai 2011, ora 22:51
9440 citiri
Marturia socanta a ucigasului lui Marian Cozma
Foto: Jurnalul.ro

Procesul in care 7 cetateni maghiari de etnie rroma sunt acuzati de uciderea handbalistului roman Marian Cozma se apropie de final si tot mai multe detalii socante ies la iveala.

Principalul suspect din acest caz, Raffael Sandor, a acceptat sa spuna presei varianta sa. Astfel, Sandor sustine ca nu a premeditat uciderea sportivului nostru, ca s-a dus cu un cutit in club "din intamplare" si ca Marian Cozma este la fel de vinovat ca si el, informeaza Jurnalul National.

"In primul rand vreau sa transmit sincere condoleante familiei Cozma. Regret nespus cele intamplate. Vreau sa se stie ca nu a fost crima cu premeditare. Nu l-au tinut Gyozo si Sztojka pe Cozma, ca sa vin eu sa il lovesc cu cutitul. Recunosc, am vrut sa il ranesc, dar nu am vrut sa moara. Am vrut sa il tai la picior, insa handbalistul a facut o miscare neasteptata si a intrat in cutit. Cei care ma cunosc stiu ca nu sunt capabil sa omor pe cineva, mai ales fara motiv. Cutitul se afla intamplator in buzunarul meu. Cu o zi inainte de tragedie, tatal meu mi-a facut cadou un televizor. Am luat un cutit ca sa desfac cutia si acesta a ramas in buzunar, iar a doua zi m-am imbracat cu aceiasi pantaloni. Presa a pus o presiune uriasa pe acest caz. Ipotezele ca la mijloc ar fi vorba de o reglare de conturi sau o taxa de protectie sunt doar fabulatii ale presei.

In realitate, vorbim despre o altercatie obisnuita dintr-o discoteca, care s-a iscat intre Cozma si Gyozo. Eu m-am implicat ca sa aplanez conflictul, si din acel moment totul s-a transformat intr-un camp de razboi. Marian Cozma a avut o atitudine agresiva fata de mine, dar si eu fata de el. Era un conflict evitabil, insa ambele parti sunt vinovate pentru tragedie. Din punct de vedere al anilor de pedeapsa, orice se poate intampla la Judecatoria Veszprem. Eu am ales sa spun adevarul, fiindca m-am mirat cat de corecta e Judecatoria Judeteana Veszprem. Nu au incercat deloc sa influenteze martorii, nici sa ii provoace sa depuna marturii mincinoase impotriva noastra. Daca la final se va anunta ca nu am comis crima cu premeditare, o sa fiu oarecum multumit. Nu mai conteaza numarul de ani pe care va trebui sa ii petrec dupa gratii, doar sa aud ca nu a existat intentie", a spus Sandor.

Procuratura maghiara a solicitat instantei pedepse exemplare pentru cei implicati in acest caz - inchisoare pe viata pentru Raffael Sandor si Nemeth Gyozo, 20 de ani de inchisoare pentru Ivan Sztojka, 8 ani pentru Bihari Csaba si Pal Gabor, si 7 ani si jumatate ani pentru Antalik Laszlo si concubina sa.

Sandor spera, prin aceasta marturisire, sa sensibilizeze judecatorul, ceea ce ar insemna o reducere semnificativa a pedepsei. In loc de inchisoare pe viata, el ar scapa cu doar 15-20 de ani.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#marturie ucigas marian cozma, #Marian Cozma ucis Veszprem, #raffael sandor ucis cozma , #deces
Comentarii
Poza GABIERUL
GABIERUL
rank 5
TAURINO 2006, CU ABILITATZILEMATALE REMARCABILE, MA ASHTEPTAM SA SOUI CEVA DESPRE PROPENSIUNEA LA UCIDERE A TZIGANILOR ....