Cazul Cozma a intrat pe mana paramilitarilor din Serbia

Sambata, 21 Februarie 2009, ora 13:36
5511 citiri
Cazul Cozma a intrat pe mana paramilitarilor din Serbia
Foto: Jurnalul National

Mai multe persoane care au participat la incidentele din localul Patriota din Veszprem, in urma carora si-a pierdut viata handbalistul roman Marian Cozma, ar fi fost retinute duminica seara intr-un local din Subotica (Serbia), pe baza identificarii dupa imaginile filmate de "voluntari sarbi si croati cu experienta politieneasca".

Informatia a fost furnizata de doi dintre membrii Consiliului Local din Belgrad, radicalii Milan Jankovic si Aleksandar Antic, membri ai partidului lui Vojislav Seselj, scrie Jurnalul Nationale.

Acestia au fost contactati telefonic de coordonatorul civil al actiunii de "sprijinire a autoritatilor", generalul in rezerva Milan Nestorovici, care ar fi fost si in Romania la mijlocul acestei saptamani.

Veteranul spune ca la operatiunea de identificare a agresorilor participa atat sarbi, cat si croati:

"Desi pare nefiresc pentru cineva din afara, spiritul iugoslav inca exista: sa nu uitam ca au fost implicati doi sarbi si un croat, asa ca toate legaturile noastre au fost reactivate pentru rezolvarea acestei situatii. De aceea, la aceasta operatiune participa atat sarbi, cat si croati, iar relatiile de afaceri cu diverse companii unguresti si relatiile dintre Garda Maghiara si SRS - Partidul Radical Sarb - au capatat un nou sens, cel al cauzei comune".

Potrivit veteranului sarb, parintii celor trei jucatori ex-iugoslavi ai MKB Veszprem au primit asigurari de la comandantul Politiei din Veszprem, Zoltan Bolcsik, ca toti vinovatii vor fi retinuti in cel mai scurt timp, dar, din momentul in care a aflat ca primii doi suspecti au fost retinuti langa Graz, in Austria, nu le-a mai raspuns la telefon.

Ulterior, acelasi Bolcsik a vrut sa demisioneze din functie, pretextand ca opinia publica mai mult incurca decat sprijina activitatea Politiei din Veszprem, dar presiuni politice de la cel mai inalt nivel l-au impiedicat cu fermitate, cerandu-i-se sa-si asume "cu onoare si profesionalism" faptul ca teritoriul pe care ar trebui sa-l apere este gazda unor asemenea evenimente.

Avocatul lui Sztojka: Il voi elibera!

Avocatul Drescher Ivor, supranumit aparatorul ucigasilor, este convins ca Ivan Sztojka, clientul sau si unul dintre cei implicati in asasinarea lui Marian Cozma, nu va face multi purici in puscarie.

"Il voi elibera", a declarat in exclusivitate pentru Libertatea avocatul care a pus umarul pana acum la eliberarea a 500 de suspecti de omoruri deosebit de violente.

Drescher Ivor spune ca Ivan Sztojka, clientul sau, nu a fost acuzat de crima, ci de participare la crima, deoarece politia nu are cu ce sa-si sustina cele trei capete de acuzare.

"Pentru mine e ciudata graba cu care politia i-a nominalizat pe presupusii criminali. Sunt multe semne de intrebare asupra derularii evenimentelor, iar arma crimei, cutitul, nu exista", a precizat avocatul, precizand totodata ca este convins ca va reusi sa isi scape clientul.

"Daca as avea vreo clipa sentimentul ca as putea pierde un proces, nu m-as apuca de treaba. Asa si in cazul lui Sztojka. O sa vedeti, il voi elibera", a punctat Drescher Ivor.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Marian Cozma, #handbalist ucis Ungaria, #Ivan Sztojka , #stiri Marian Cozma