Traseismul, legalizat Primul presedinte de CJ care si-a parasit partidul - a ales PSD

Miercuri, 17 Septembrie 2014, ora 20:28
2908 citiri
Traseismul, legalizat Primul presedinte de CJ care si-a parasit partidul - a ales PSD

Presedintele Consiliului Judetean Buzau, Marian Cristinel Bigiu, a ales sa paraseasca PNL si sa se inscrie in PSD, profitand de ordonanta de urgenta ce permite migratia alesilor locali.

Secretarul general al liberalilor, Marian Petrache, este cel care a confirmat informatia.

"De la emiterea acestei ordonante am asistat la presiuni inimaginabile asupra alesilor nostri locali pentru ca acestia sa treaca in barca puterii. Le multumesc tuturor alesilor locali liberali, presedinti de Consilii Judetene, primari de municipiu, consilieri locali si judeteni care nu au cedat promisiunilor si santajului PSD, alegand sa ramana alaturi de PNL.

Regret faptul ca unul dintre colegii nostri, presedintele Consiliului Judetean Buzau, Cristinel Bigiu, a avut o alta optiune si a ales sa joace in afara echipei liberale", a spus Petrache, citat de Paginadepolitica.ro.

Anterior, presa locala a speculat mai multe zile despre iminenta trecere a lui Cristinel Bigiu de la PNL la PSD.

Marian Petrache a declarat ulterior, si pentru Realitatea Tv, ca plecarea oficiala va fi cand presedintele CJ Buzau isi va anunta treceea la PSD.

"De fapt, el nici nu trebuie sa isi dea demisia din PNL, pentru ca potrivit ordonantei lui Dragnea, trebuie ca in 45 de zile sa isi depuna adeziunea la PSD, atat, fara alte complicatii. Si va spun eu, ca pe 20 septembrie o sa il vedeti langa Victor Ponta, pe Stadionul National, pentru ca ii va sustine candidatura", a mai spus secretarul general al PNL.

Traseismul nu a trecut de deputati: Ordonanta privind migratia alesilor a picat la vot

Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind migratia alesilor locali nu a trecut, miercuri, la votul in Camera Deputatilor. Ordonanta a intrunit majoritatea voturilor deputatilor prezenti, respectiv 191 de voturi, dar, fiind o lege organica, avea nevoie de 202 voturi, fiind astfel respinsa.

Potrivit acestei ordonante emise de Guvernul Ponta la inceputul lunii septembrie, alesii locali au la dispozitie 45 de zile pentru a-si schimba tabara politica, fara a suferi rigorile legii, care anterior penaliza un astfel de gest cu pierderea mandatului.

Citeste si:
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 28 ianuarie, decretul privind numirea lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a informat...