Scandalul premiilor in sport Campionii romani au rabufnit: Sa vedem daca mai are rost! Cu ce traim?

Joi, 31 Decembrie 2015, ora 10:09
3776 citiri
Scandalul premiilor in sport Campionii romani au rabufnit: Sa vedem daca mai are rost! Cu ce traim?
Foto: Facebook/ Caprioriu Corina

Decizia Guvernului de a suplimenta premiile oferite handbalistelor din Romania pentru medalia de bronz de la Campionatul Mondial din Danemarca a generat nemultumirea altor sportivi, in frunte cu gimnastul Marian Dragulescu, iar alti campioni romani i s-au alaturat.

Marcela Fumea, care este antrenor coordonator al echipei feminine de gimnastica aerobica a Romaniei, spune ca sumele primite pentru medalii in acest sport sunt unele derizorii, iar antrenorii se gandesc daca mai au rost sa continue practicarea acestui sport.

"Conform Ordinului 460, sporturile neolimpice primesc de opt ori mai putin decat cele olimpice. (...) De la ultimul Campionat European am adus 7 medalii la seniori: 3 de aur, una de argint si 3 de bronz. Daca doresti sa promovezi niste sporturi, sigur le vei promova.

Daca nu se doreste relansarea sportului. Daca solutia va fi in defavoarea noastra, noi, antrenorii, ne vom decide daca mai are rost sa practicam acest sport.

Nici anul trecut nu s-a primit premierea pentru medalia de aur obtinuta la Mondiale, iar cei 10 sportivi s-au retras de la lotul national de gimnastica aerobica. Se primesc sume derizorii, doua-trei mii de lei pentru o medalie, nici macar o mie de euro!", a spus Fumea, citata de Sport Total FM.

Scandalul premiilor in sport ia amploare: Vor fi performante putine, ma intalnesc cu oficialii

La randul sau, judoka Corina Caprioriu, care a castigat medalia de argint la Campionatul Mondial de la Astana, asemenea Andreei Chitu, a dezaprobat modul de premiere, subliniind ca si medaliile lor au fost la fel de valoroase.

"Din punctul meu de vedere, nu s-a procedat corect. Si noi am obtinut medalii la Mondiale, si ale noastre sunt la fel de valoroase si corect era sa se procedeze in acelasi fel!

Nu trebuie sa se faca comparatie intre handbal si judo, oricum fetele de la handbal castiga mult mai mult decat noi. Este foarte bine ca ele primesc acesti bani, problema este ca noi primim prea putin. Avem pana la urma si noi nevoie de bani, cu ce traim?

Marian Dragulescu are varsta inaintata pentru gimnastica, din cate stiu eu. Am toata admiratia pentru el", a spus Caprioriu, pentru sursa citata.

Scandalul urias din sportul romanesc ia amploare - cine s-a mai alaturat protestului

Aceasta mai spune ca, dupa interventia presedintelui COSR, Alin Petrache, "problema se va rezolva in luna ianuarie".

Cea mai buna sportiva a Romaniei in 2015, despre scandalul premiilor Interviu

Scandal urias in sportul romanesc dupa premierea handbalistelor: Argintul meu nu face cat bronzul lor

In schimb, noul antrenor al formatiei ASA Targu Mures, Petre Grigoras, care a comentat si el reactia sportivilor nemultumiti de sumele de bani primite pentru medalii, a incercat sa justifice decizia Guvernului.

"Poate a fost alta conducere inainte, alt Guvern, alt prim-ministru. Poate cel de inainte a privit lucrurile altfel, actualul a privit aceasta competitie ca pe una de mare avengura si a considerat ca rezultatul a fost peste asteptarile tuturor. Poate a fost un fel de motivatie, poate, de la anul, acelasi lucru se va intampla si la alte sporturi. Numai la romani se poate intampla.

Acum trebuie sa se ridice unii de acum 10 ani care au castigat, ca de ce nu le-a dat Guvernul. A fost alt Guvern, sa vedem de la anul! Sa dea Dumnezeu sa castige cat mai multe medalii si sunt convins ca premierul o sa faca aceleasi gesturi frumoase pe care le-a facut cu echipa de handbal", a declarat antrenorul.

Scandalul premiilor in sport Guvernul il pune la punct pe Dragulescu: Interpretari deplasate

Scandalul a izbucnit saptamana trecuta, dupa ce decizia Guvernului de a majora primele acordate jucatoarelor din nationala de handbal a Romaniei pentru medalia de bronz obtinuta la Campionatul Mondial i-a revoltat pe unii dintre marii sportivi ai Romaniei, in frunte cu Dragulescu.

Acesta a fost cel mai vocal dintre ei si a sustinut ca handbalistele au primit mai multi bani decat el, medaliat cu argint la Campionatele Mondiale. In plus, a anuntat ca vrea sa protesteze in fata Palatului Victoria, in costumul de sportiv si cu medaliile pe care le are.

Cristina Neagu, oferte de la mai multe echipe - aproape de o lovitura financiara

Scandalul premiilor in sport Replica dura pentru Dragulescu: Handbalistele n-au fost premiate din banii lui!

De asemenea, Marian Dragulescu a spus ca nu trebuie schimbate premiile de fiecare data cand se schimba premierul si ca la Jocurile Olimpice de la Rio ar putea fi medalii putine pentru sportivii romani.

Marele gimnast roman s-a aratat deranjat de faptul ca handbalistelor li s-au marit de cateva ori sumele pe care trebuiau in mod obisnuit sa le primeasca drept premii de la stat, ajungand la o prima de 60.000 de lei.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#scandal premii sport, #scandal medalii sport, #scandal premii handbal , #Jocurile Olimpice